My Friends

Tuesday, May 3, 2011

~hasilnya..rumah LamRu ku~

hari tu kan saya cakap rumah saya kene touch up sikit..almaklum la rumah lamru..banyak la proses baik pulihnya..hihi..setakat ni kat bahagian garaj,ruang tamu,dining dan bilik semua dah setel..cuma belah dapur je..nanti kalau senang saya buat entry untuk dapur pulak ok..ni antara hasil2 yang sempat saya snap..ok tak?cewah :p

cornies yang dipasang dan cat baru

other side kat ruang tamu yang saya cat warna lain :)

"Pintu nabila" idaman hati..
fakta atau auta : saya sangat mengidam nak kan "pintu nabila" ni..akhirnya tercapai..walau pon hanya satu daun..jadilah kan..regenya rm900/daun..tu yg tak jadi tukar dengan jenang pintu..muahaha..

ruang makan,dah pasang cornies tapi masih perlu di deco lagi :P

ruang garaj dan gate idaman hubby..eleh!!
(pssstt..ampaian tu FOC sebab order gate tu tau :p)

fakta atau auta : hubby sangat berkenan dgn gate ni..saya tidak!saya suka yang berukiran bunga..tapi hubby nak design ni..oleh kerana tiles saya yang pilih..maka kelonggaran pilih design gate saya bagi pada hubby..

hermm..tu lah serba sedikit hasilnya..mula-mula terasa menyesal beli rumah 2nd ni..tapi bila dah deco + reno sikit2..saya puas hati..hasilnya lebih baik dari yang saya expect..malah,keluasan rumah pon berganda..tapi yerla,setiap pilihan ada pro and cons.. :)

ruang dapur tetap buat renovation juga..mula2 kami cadang buat selepas saya bersalin..tapi,bila fikir balik..hubby nak buat kenduri beserta nak saya balik berpantang dari rumah mama dengan rumah yang sudah siap 100%..maka,renovation akan tetap kami buat..cuma,saya dah tak take part langsung..mungkin cuma pemilihan tiles,pintu..warna cat je saya joint venture..hehe..

oh ye..korang perasan kan tiles yg belah dining saya tu agak kelam dan hitam,yerla..rumah dah usia 20tahun..haruslah tiles camtu kan..ada sesapa ada idea tak, nak putihkan balik?

that's all..babai kengkawan :)

10 comments:

Wina Momma S and S said...

wah wah...cantek dh rumah..pandai sha buat interior design :-)

yang tiles tue, boleh polish sha..cubalah tanya² orang yang buat tiles

nuyue said...

woaauuuu cantiknyer..
bila lah nak pi tdo umah besan i ni(hehehe muka tak malu,suka2 nak pi tdo umah org)

halimatun said...

k.sya,tu dah lawa tu ha....hehe
atun xsiap kemas lagi neh...

ramizah said...

bestnya rumah dah lawa! cantik la..bestkan dapat duduk rumah sendiri..rumah kami belum siap lagi..hihi

Mila@Rimbun said...

wahh cantik.. saya ni beli rumah 2nd jugak.. tak mampu nak beli rumah baru kat Kl ni.. dah 2 tahun duduk, mmg takde hiasan sgt, tp mmg reno buat before masuk

ashra said...

wahhh..cantek umah.
patutla die duk kemas smpi flu dibuatnya..hehe

baby pun da tak sabo da tu nak kuar tu.hehe

Norazrani Maamin said...

cantiklah umah sha..pandai deco2..hehe

syoklah bile dah ade umah sendiri..boleh ikut selera ubah suai mane yg patut..hikss

sasha @ mumyalya said...

wina..
thanks dear..tu main2 je,tak design mana pon :p

boleh eh polish balik..nanti la cari org boleh buat.. :)


nuyue..
eleh mu tu..ntah bila nya la nak dtg melaka..kang alasan dah sarat,tak pat dtg plak..hehe..tapi kalau mu dtg..aku bentang karpet merah la masuk umah..walaaaa :p

sasha @ mumyalya said...

atun..
hehe..lawa ko?ye..ye..je :p
atun mmg la,baru pindah..akk dah lama pindah,baru reno je :p

ramizah..
rasa penat tu berbaloi dgn hasilnya..hehe..nanti rumah ramizah dah siap..mesti rasa best gak..hehe :)

sasha @ mumyalya said...

Mila@Rimbun..
thanks..hehe..ha ah,kat kl tu..rumah kat kl mmg rege mahal la kan..kalau kat melaka ok lagi..tapi saya beli yg 2nd je..hihi

ash..
haha..kannn..tu sampai oberdos tu..hihi..
baby mmg tak sabar ni kot..haha

Norazrani Maamin..
kak..cantik ke?hehe..alahai..mana de deco..cat je pon..tapi mmg satu kepuasan bila dah siap la kak..hihi :)