My Friends

Monday, May 31, 2010

~hoyyeeehh~

salamkengkawan..lalalala~hehe..entry sebelum ni menceritakan lidah yg tergeget..sebenarnya sebelum tegeget lidah..i dah pun dapat apa yg i nak itu :)) :)) kijam..sungguh kijam dak sasha ni :p
well..i stick pada my budget (1st time..wah!!) hubby pon mcm terpesona bila i cakap harga camera ni tak smpai 1k..tapi..i sambar sebijik kasut dan seutas sunglasses..lalala~alah..tak sampai 1k pon total tu..hubby tak tepok dahi mcm selalu pon..hihi ;;) (sayang abang! :-*) tetiba sayang padahal malam seterusnya geget lidah..wakakaka..
ok guys..jom tengok hasil tangkapan i dibawah :)







and all this i snap from my new lumix..huhu~see u at next entry..daaa :)

Sunday, May 30, 2010

~sedangkan lidah..lagi tergeget~


salam semua..see my title..tak tahan..huhu,kawan² sila jangan buat spekulasi sebarangan sebelum membaca entry ini sepenuhnya :p

ok..1st of all..weekend cuti yang lama..suka hati :)) aktiviti i dan alya?shopping..pi playland..mekdi..shopping..playland..shopping (-_-") asik shopping je kan?sampaikan 2-2 jusco kat Melaka ni i dah khatam harga² diskaun di sana :p (ALMAKLUMLAH..EN.HUBBY SIBUK )

aktiviti en.hubby weekend yg panjang ini adalah..kerja..kerja..work..kerja dan spring test??aik..pi spring test?huh~kes ini adalah geram!hahaha..actually en.hubby da minta izin untuk pi spring test motor malam tadi ni dah lama,dan juga beliau telah menjadi penaja sebuah motor untuk spring test tu (kalah dato' en.hubby i ni kan) sbg isteri yg baik..i dah beri izin (kes² tertentu suami boleh minta izin isteri untuk keluar rumah ye :p) tapi tak sangka kan spring test motor itu tamat pada jam 4.00 a.m..huhu..ini lebih parah ye :p si isteri ni cuba paham hobby si suami yang "bukan-bukan" tu..tapi balik rumah jam 4 a.m..
i don't like :( tetiba je telinga si isteri macam ada keluar asap :)) tapi takmau la bersangka buruk pada en.hubby tersayangkan..cuma msg dan suwuh dia balik..tiba² telepon berbunyi lagu "nobody²" dan dicelah corong itu en.somi berkata "motor abg ada 1 lagi game..syg tidur dulu ye.." huhu..ini terlebey sudah!kes ini harus di pantau sebelum parah..lalu..si isteri meng "off" h/fone..kunci bilik :)):))
oh..ini rasukan syaitan,maka si isteri sanggup membiarkan si somi tidur di sofa bila balik rumah kerana kunci bilik telah di bawa masuk oleh isteri :p
(sampai pagi ok)kesiannnnnn..tapi bila pikir balik..geramm jugak..

bangun tidur..si isteri tengok sarapan telah tersedia atas meja makan
(eleh..beli bolehlah)..tak makan la pujukkan roti canai kan..kan..tiba² si somi hilang bersama si kenit (koncoo abah!) dan pulang 1/2jam kemudian membawa durian 3bji..:)):)) durian!si isteri tak boleh tolak..terpaksa makan..lagipon,3bijik rm35hengget!!!ni betul nak pujuk ni..hehe..

so kengkawan..itulah dia kisah..sedangkan lidah lagi tergeget..inikan pulak en.somi dan pn.isteri..ala² geget² manja gituuu..TAPI!!no more spring test until 4.oo am ok..kalau nak pi jugak..plg lewat balik jam 1.00am..arahan muktamad..surat menyurat,email..fb tidak akan dilayan!hehehe..

korang rasa i kejam ke buat macamtu?i dahpon minta maaf kat hubby(cewah!) cuma tak suka la dia lewat sgt balik..ermm..sometimes his hobby make me go crazy!! :p

"sedangkan lidah..lagi tergigit..
ini pula..suami isteri..
buang yang keruh..ambil yang jernih..
baru teguh..peribadi"
:)


Wednesday, May 26, 2010

~nak..tapi..nak~

huwaaaa..huk..huk..(eh tetiba je..)
tension la..malas betul nak update blog..takde pic baru nak upload..
ada gak snap pic masa pi karok ngn hubby..masa pi melaka wonderland(ingat tak entry yg dijanjikan tu?)tapi..tak buleh upload la buat masa ni..seperti yang ramai dah tau..camera i problem..usia dia baru mencecah 5thn..tapi dia buat perangai..sebelum ni i selalu pinjam camera my lil sis..tapi org tu pun nak guna camera gak kan?nak amik gambar2 gedik dia kat key el tu..;))
i really need new camera (alasan :p)
hubby cakap.."kan byk pic ada amik guna hp abang..tu kan ade.." ishhh..mana feel kan?tak sama feel la syg..E71 abang tak mampu memenuhi citarasa bini abang yg "gedik" ni :)):)) lagipon..anak membesar..kejap2 kene snap pic kan?cian alya ;;)
well guys..i'm craving for new camera..

sony w320

IXUS 100 IS




lumix DMC-FH3


budget rendah..boleh dapat ke?:)) ok..wait for the good news..daaaa :p


Friday, May 21, 2010

~tagged by wina and ashra~

tag..tag..hehe..i've been tagged by wina and ashra(tankiu)..pasal apa?meh kita tengok :)

Adakah anda mempunyai lesen memandu?

yup..

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
2005~2006..around that time..

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

4 to 5years.

Pengalaman pahit ketika memandu?
masa reverse kereta terlanggar pokok kelapa yg condong..tingkap keta pecah berderai..bumper kemek(keta baru berusia 3minggu tau :( )

Pengalaman manis?
hantar boypren a.k.a en.hubby pi balik kerja..masa tu baru beli kereta sendiri
and baru dapat lesen :p

3 tabiat ketika memandu?
nasihat:JANGAN TIRU AKSI DIBAWAH..(tabiat..so i bg yg -ve :p)
-sama mcm wina..mesti kaki ayam (bahaya ok)
-i'm not a "seat belt person" adoiyai..
-kalau drive alone kat highway speed boleh cecah 160-170km/j (pls..this is very dangerous!)
by the way..ni suma i dah try to reduce it ;;)

3 pantang time aku memandu bila:
-orang bagi direction jalan salah..
-masuk lorong haku tak bg signal (hello..takkan tak tau signal tu for wat?)
-Orang buat pembinaan bebetul tgh2 jalan masa waktu puncak nak pergi and balik kerja (daa!!)

Pernah terlibat dengan kemalangan?
Pernah..sekali lagi dengan kereta baru itu(KANCIL comel saya :p)
berlaku di PD pada tahun 2006 tak silap..masa tu pi dating ngan someone..kami datang dan balik asing2..then masa nak balik melaka tu..masa nak kuar simpang kat Teluk Kemang tu..satu kereta iswara langgar kereta comel saya..aduhaii..nangis woo..kalau yg ada lesen..mesti korang tau salah sape..salah haku le :p sebab haku keluar simpang tak tgk kiri kanan..
tapi pakcik yg baik tu maafkan kesalahan ku yg besar tu (walau bumper dia jatuh wooo)
"pakcik yang baik..terima kasih kerana maapkan saya.. ;;)"
dan juga..haku rasa salah satu sebab jadi camtu sbb dolat ngan en.boypren (sekarang en.hubby :p) sbb dating dgn org lain hari tu..wakakaka :)):))
sayang sgt kat keta kancil tu..hasil titik peluh yg sgt berpeluh..sekarang 'sicomel' tu menjadi hak milik adik ku le..dak ketty :)
sahabat baik ku sekarang en.pesona :p

nak tag pada :
semua blogger yang terbaca tag ini dan ada lesen..haha :p

Tuesday, May 18, 2010

~sebenarnya..serangkap yg dirindu~

salam..
sebenarnya..

adoiyaii..sebenarnya..nak update blog cerita pasal Melaka Wonderland(pergi last weekend)tapi..ini camera sedang buat perangai..tak buleh upload pic..yg sedihnya..masa pi bersukaria tu..tak perasan yg terlupa masuk memory card pada camera usang itu..huhu..so..dah buleh upload i'll update about Melaka Wonderland..i must give a review about "Melaka Wonderland" sebab tak mau sesapa rasa tak puas hati :)) :)) (ketawa jahat)..wait for that entry ok :p

tapi yang sebenarnya..

hati sedang sakit..sakit rindu..pada yg dibawah ini..kerana penulis blog sedang berkursus di Intekma Resort,Shah Alam..sehingga khamis ok..aduhai..menderita sungguh jiwa dan raga..cuma perut aje yg selesa..kerana makan di Intekma..kelas 5 bintang..hehe ;))

jadinya..untukmenghilangkan rasa rindu..satu video yg amat pendek diupload oleh empunya blog..sebagai penawar..menjadi halwa telinga..nyanyian yg berkumandang..meruntun rasa :(


ini baru rangkap pendek twinkle² little star..belom lagi lagu satu labah²..belom lagi lagu 1..2..3..dan belom lagi lagu IBU..huwaaaaaa :(

Thursday, May 13, 2010

~funniest baby face contest~

salam semua..entry hari ni pun berkaitan contest juga..
ni dah berjangkit dari dak nuyue ler ni :)) :))

contestnya adalah..."Funniest baby face contest (BFFC) "


contest ni dianjurkan oleh Cetot Outlet.com <== klik untuk syarat dan penyertaan.. kebetulan empunya contest melanjutkan tarikh tutup contest..(14.05.2010) so i try la memeriahkan ini contest :p

so..pic yg i pertaruhkan adalah...

"

"

"

"



pic ni diambil oleh zaza masa photog session dgn beliau..and i'm not sure apa yg my daughter pelik sgt melihat zaza..maybe kerana zaza sgt comel atau...DSLR itu sgt besar :))

nama anak : Alya Insyirah binti Mohd Fauzi
umur anak : 1thn 11 bulan
nama ibu : Sasha Munira

oklah..semoga "penyakit" baru i ni membuahkan hasil la kan :)) :))

daaaaa.....

Tuesday, May 11, 2010

~Baby with soother/feeding bottle contest~

salam..lalalala :D
tetiba je kan..hehe..ok hari ni i nak join 1 lagi contest..(wah!)
this contest yg melibatkan i kene tag dek wina dan kak fiza..
apakah contest nye..mari kita tengok :-

untuk syarat² lebih lanjut..sila klik disini..tarikh tutup contest ni pada 06.06.2010 :)
dan gambar ku pertaruhkan adalah....hehe :p


"

"

"

"

alya berumur 4 bulan :)
dan...

Alya masa umur 1thn 5bulan :)

nama anak : Alya Insyirah binti Mohd Fauzi
umur anak : 1 tahun 11 bulan
email ibu : sha.alya@yahoo.com.my

well..my dear alya ni mmg terkenal dgn penggunaan soother dia..susah sgt nak tanggal wooo..masih dalam usaha nak tanggal kan itu soother..hehe..
dan contest ni ku tagkan pada nuyue,fatihah dan elly hamzah :)

ok guyss..jumpa lagi dalam next entry ok..daaa :)


Friday, May 7, 2010

~dad's special moment contest~

salam semua..dah lama nak buat entry ni tak terbuat²..contest ni dijumpai masa jalan² blog kengkawan..contest ape???...


contest ni anjuran zamieda dan hadiah di taja oleh mazcollection

suka hati nak join contest ni..saje nak memeriahkan contest dan
mana tau ada rezeki kan..hehe :p
kalau ada rakan² yang nak join contest ni..sila klik disini untuk syarat²
dan maklumat lebih lanjut..
so..dibawah adalah pic yang dipertaruhkan..

"

"

"



nama anak : Alya Insyirah binti Mohd Fauzi
umur : 1 tahun 11 bulan

actually banyak lagi pic yang menarik and this pic dah pernah di publish
dalam entry sebelumnya(kalo ada yang baca :p )
tapi kerana pic ini sgt "terkesan" dalam hati ni..so i pick this pic..
pic ni di snap saat me and alya pergi kacau hubby kat tempat kerja dia..
en.hubby memang sgt sabar layan kerenah jantong ati dia ni..
even time kerja pun..masih dia rajin layan alya..
dan yang si kecik ni memang suka kacau abahnya..haha..
ermmm..tapi,mana si ibu ek?
ibu tengah isi perut kenyang²..wakaka :p

daaaaaa....

Tuesday, May 4, 2010

~kitakan kawan~

salam to all..how's your weekend?selalu aja macamni kan?
dah lebih 2 hari baru nak tanya weekend kawan²..hampeh..haha :)) :))
my weekends was superbb..i means mabeles..and i really mean it ;) kenapa?
cuba teka..heheh..
buat julung kalinya seorang dari sahabat blogger..RH..FB me kak fisa othman datang
ke melaka dan kami bertemu secara "LIVE" :p macam tak percaya aje..macam mimpi..haha..
pertemuan yang kami atur melalui SMS tu berlangsung di food court, Jaya Jusco..jom enjoy tengok pic alya meet irfan :)

kami kini kawan realiti..hehe :p

alya n irfan ;)

irfan buat ape??hehe..

ummi and ibu :)

hehe..akhirnya kita bertemu mata ye kak..kak fisa mmg best..
berbual dgn dia macam dah kenal bertahun²..sgt selesa..
adik² kak fisa pun rocks..best giler..tak rugi ai berkawan dgn
akak (up lebey² nampak..haha :)) ) and irfan handsome boy..sgt aktif..
pemakan tau..dan pemalu dgn alya..heheh..

kalau ada yang nak tau..
sampai sekarang ni ada satu perkara yg asik me teringat tentang pertemuan
tu dan ketawa sorang²..ada ke patut masa mula² jumpa tu (masa salam kak fisa)
me siap kenalkan diri.."i'm sasha" and kak fisa pulak boleh sambut "kak fisa"..ape kes??haha..bukan dah kenal nama dan rupa ke?cuma ketemu live aje..
ni kes gabra la ni :)):))

semoga talian persahabatan ini akan terus berkekalan..untuk rakan² yang lain..bila pulak turn kita bertemu..hehe..daaaa :)


Sunday, May 2, 2010

~tag yang rajin :) ~

saya rajin..eh tiba² je kan :)) sebenarnya hati tertarik nak buat tag ini..heheh..ai dapat dari blog pn.Lady..dia kata kalau senang² buat lah :p actually dah pernah buat tag seakan² ini tapi namanya TAG THREE..ni pulak TAG FIVE ;) jom kita tengok...

FIVE name that people call you:
-Sasha
-Sayang ~hubby
-Ira ~ hubby
-Along ~ siblings , relatives
-Mumyalya ~ rakan maya..

FIVE important dates in my life:
-27 October (birthday Husband)
-28 June (birthday Alya)
-1st July (wedding anniversary)
-23 April (birthday Mama)
-26 November (birthday Ayah)

FIVE things that you done yesterday: (kia sabtu la kan..i buat ni dah pg ahad)
-shopping at Jaya Jusco
-meet my friend
-basuh baju kerja hubby
-kemas rumah
-buat pan cake :)

FIVE favourite movies:
-Sex and d City the movie
-Pretty women
-save the last dance
-CINTA
-Soalnya Hati

FIVE favourite hobbies:
-shopping
-travelling
-melayari internet :p
-singing
-sightseeing

FIVE favourite places for vacation:
Yang tak pernah pergi tapi sangat teringin nak pergi: (sama cam lady)
-Pulau Langkawi
-Pulau Tioman
-Sabah
-Jepun
-Paris
*really hope that dapat pergi kepulauan dalam masa terdekat ni..haha

FIVE reasons you answers the survey:
-RAJIN
-tak boleh tidur
-can't say 'no' to my dear Lady :p
-simple
-update blog..

FIVE persons to tag:
Semua yang baca boleh tak?hahaha

************************************************************

This is the second tag:
DIRECTION:
- BOLD the statements that ARE true to you.
- ITALICIZE the statements that you WISH were true.
- Leave the fibs alone.
- Then, tag 6 people to do the same test.

170cm tall.(this is italic)
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.

I can drive.
•I’m bored of driving.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I’m studying Fashion.
•I have a business running.

I hate cartoons.
I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my FB.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
My parents have faith in me.
I’ve bought shoes this month.
•A blogger bitched about me before.
I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.

•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last.
I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.

I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs

I still have a best friend.
I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot.
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.

•I cant live without music.
Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.

I love being in love.
I know how to cook.
•Boys are assholes.
I hate Math.
I’m happy with what I have.
I love horror films.
I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.

I can’t live without make-up
•I curse like a pirate.
I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.

I love orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.

I’ve got a new phone.
•I'm going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
I think I’m fat.
I love my friends and family.

hahaha..rajin kan?so mari kita sama2 rajin buat tag ini..lalala~~daaa :)