My Friends

Saturday, April 9, 2011

~reno yang tak sudah~

penat..sangat penat..ini lah gara2 rumah yang di renovate berkali-kali..maksudnya,di reno sikit sikit..ikut kemampuan..hihi..almaklumla..duit pon takde sedepuk mepuk..jadinya,redha jelah dengan apa yang ada..alhamdulillah..

ni proses hari ni..huwaa..tgk le..penat tau nak kemas besok2..
walaupon bukan saya yg kemas.

pic ambil pakai hfone je..sebab takkan tetiba nak kuarkan kamera amik gambo
indon2 tu kan..hehe :p


bulan februari hari tu..rumah saya kene roboh belah depan..sebab bahagian depan kami naikkan full awning dan tembok batu..kemudian pasang tiles..sekarang ni..hall,2nd hall dan dining semua ganti siling dan pasang cornies..pastu,plaster satu rumah..besok pulak tukang cat datang mengecat..adoii..banyak keje..

sakitnya hati ni bila tengok furniture saya yg berterabur..huwaaa..set kayu jati yang saya baru beli 3 bulan..dah mula berhabuk dan kotor,kena alih sana sini..huwaaa..tu le nasib,beli rumah lama kan..byk kene touchup..nak2 pulak saya dah full furnished kan rumah tu,baru sibuk2 nak reno (baru ada duit terlebih sebenarnya..hahaha :p )

nanti..bila dah fully siap..saya share pic deco ngade2 saya and hubby kat sini ok..buat masa ni..memang la nan ado..heheh..

ok kengkawan..mau sleep..too tired..babai :)

8 comments:

syayassir said...

hehe...
rajinnya renovate rumah..
rumah kitorang ni, macam ni je lah dulu...
lambat laaaaagi la nak di reno nya.... hehehe

sasha @ mumyalya said...

sya..
hehe..kengkonon nak siapkan before baby lahir..penat la dah sarat camni nak wat reno..tapi kalau tak buat..duit ntah mana2 dilabur :p

halimatun said...

alahai k.sha..tengok pun dah penat..
xpela..pelan2 ye..

ashra said...

hehe.bestnye reno rumah..tak best nya bila nak kemaskan..

tapi akan jadi best giler bila da siap kemas =p

IDAZS said...

bestkan reno rumah nie. rumah kami tu tatau la bila nak reno. tunggu zarin besar la kot eh. sbb skang dinding tu dah mcm2 deco dia buat. huhuhuhuhu

fisa othman said...

hehehe time reno memang menyakitkan mata dan memenatkan badan...TAPI bila dah settle semua pastinya berbaloi2 kan...;)

*ehem ehem bila nak jemput ke rumah...?

sasha @ mumyalya said...

atun..
memang sgt penat la syg oiii..hehe

ash..
sgt agree..masa mula2 plan..sgt best..bila umah dah berterabur..rasa nak pitam..bila dah siap kemas..wah "rumah ku syurga ku" :-)

sasha @ mumyalya said...

idazs..
best la jugak..tapi pengsan jap nak susun balik bebarang..pengsan 2 @ 3 jap bila tgk ongkosnya..wakaka..

sis fisa..
yerp..sgt berbaloi..saya suka!!hehe..alhamdulillah.. :-)
kak..jemput dtg rumah anytime u want le..hehe..lagi best,tunggu nanti sha jemput tuk kenduri baby + rumah k :)