My Friends

Thursday, May 5, 2011

~sabarlah sayang ibu..~

saya sedang susah hati saya..
tentu semua dah tau kan saya ni dah masuk minggu-minggu terakhir pregnant..
hari ni..kalau ikut kiraan saya dah genap 35weeks of pregnancy..
tapi masih belum full term lagi..huhu..EDD saya pada 09/06/2011..
masalah problemo nye..masuk hari ni..dah 3 hari saya ada keluar sikit2 'show'
macam lendir2 brown spot gitu..hari pertama saya dah refer gynea..
kata gynea..takde apa masalah..bukaan pon takde..malah,saya sendiri takde rasa sakit contraction ke,hape ke..cuma 'show' tu aje..
kata gynea lagi..ni cuma early sign of labor..tunggu dalam seminggu..
selagi takde tanda leaking,contraction yg tetap atau fresh blood atau
paling senang,bukaan serviks..
so,belum nak bersalin lagi..
dulu masa alya,saya keluar tanda darah dan mukus mcm lendir tu
beserta contraction yang kuat..jam 10.00 pagi sakit..jam 10.15mlm emergency c-zer..huhu

yang buat saya susah hati..
~apa khabar si kecil saya kat dalam perut ni?kenapa ada brown spot yg keluar..~
~kalau lah betul si kecil dah tak sabar nak keluar..35weeks baru..selamatkah untuk dia?~
~apa perlu saya buat ????~
~betulke saya ni dah nak bersalin?~

sebenarnya,semua soalan tu doc dah jawab..hehe :p cuma..saya masih tertanya2..yerla,dia jawab based on his experience..tapi,kalau dia yang duduk tempat saya..pasti dia pon tertanya2 macam saya..kan??
baby..sabarlah sayang..tunggu sampai 37weeks boleh tak?..sayang.... ;;)

kengkawan..doakan semoga semua dipermudahkan dan baby saya selamat ye..kalau boleh,biar la sempat full term..thanks semua..jasa kalian ku kenang :)

7 comments:

nuyue said...

sha
insyallah semuanyer akan selamat...sekarang kau kena kuat..jgn fikir bukan2..kalau betul dah tiba masanyer aku doakan semuanyer dipermudahkan..amin..

masa aku dulu..keluar lendir yang brown tu sampai tiga @ 4 hari jugaklah..mmg xsakit...tahu2 jln dah buka 7cm..haru biru..tapi nasib baik time tu aku dah duduk kat wad

ramizah said...
This comment has been removed by the author.
ramizah said...

sabar ye..kalau saya pun mesti risau sangat...tapi boleh tak nak tenangkan..jangan risau sangat k..tak elok untuk kesihatan...semoga baby kuar lepas dah 37weeks nanti...semoga ibu dan baby sihat2 je :)

ashra said...

insyaallah sha..
doa byk2 k.

36 minggu,ok sgt kalu nk bersalin.asalkan berat bb min 2.5kg..

i pray 4u dear.. =)

Wina Momma S and S said...

don't worry too much sha..selagi x sakit or leaking, I think xde pape tue ~based on what i read~

sayang ibu tu saje nk bagi ibu dia suspens..all the best to you :-)

ayu said...

moga dipermudahkan utk bersalin ye sha...

psstt...cantiknya template..hehe

sasha @ mumyalya said...

thanks a lot kengkawan..
alhamdulillah..ai semakin ok :)
thanks again :)