My Friends

Friday, March 4, 2011

~kek batik simple~


kek ni kira kek wajib saya buat tiap2 bulan..
khas untuk jamu budak2 opis..
memandangkan saya malas nak buat yang baked2 bagai..hehe..
kek ni memang simple sangat..huhu..
dulu selalu buat versi yang letak telur..gula..macam2 tu..
tapi sejak kenal resepi ni dari dak lady..dan dia masuk kan dalam RH
sekarang saya buat guna versi ni je >kek batik<
(opss! saya tambah serbuk koko 2 sudu..giler nak feel coklat lebih)
rasa dia??perghhhhhh..cair wa cakap lu..hehe..crunchy!
giler senang resepi tu kan?
moh la cuba..hehe.. kalau tak pandai baking pon orang yang makan akan cakap pandai punya.. saya gerenti 120%!!muahaha..

p/s : abaikan pic tunggang terbalik potongan kek tu..sbb masa tu dah tak pikir lain..
pikir nak ngap aje :P

babai...

7 comments:

Lady of Leisure said...

hehe glad u like this cake batik.. senang gile nak buat kan.. takpe2, kek tunggang langgang pun tetap nampak cantik sebab snap pakai camera baru gitu hehe... serious pic tu nampak lawa and tempting.. :)

IDAZS said...

sedapnya..nyum-nyum...

best hujan-hujan camni kalau ada org selivery kek batik :P

sasha a.K.a MumYalya said...

lady..
sgt2 suka ok..hehe,tq dear..mmg mabeles dan tak muak..hehe..errr..santek ke pic nye?*malu ai..haha :)


idazs..
alohhh..kek batik je..mana leh lwn kek cheese cekelat u yg berbagai2 tu..hehe.. :p

nuyue said...

sedapnyer
aku kalau mls..kek batik laa aku kasi mkn kat awish..sbb menantu mu suka mkn kek..jadi kek ni paling senang utk di bikin..hhehe

ashra said...

hehe.i pun suka kek batik.tapi,tak ingat bila last i buat.cam sebelum kawin je..emm..ni kena try wat lagi ni.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ai shuke, ai shuke...
kena try wat gak n.. hihihi

sasha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
menantu mu pulok tak suka manis2 sgt..haha..senang le gitu..hantaran nanti kek batik je lah ye :p

ashra..
i pon baru berjinak2 buat semula ni..dpt plak resepi simple giler..hehe..nanti da cuba share ok :)

lily.ummi alya husna..
kalau dah shuka..apalagi..buat tau..then share the feelings..compom sedap punya..hehe