My Friends

Wednesday, March 16, 2011

~cuti di Langkawi part 2~

kita sambung balik kisah di Langkawi haritu..hehe..macam la ada yang nak baca kan :p saya bukan ape..terpikir la kalau ada sape2 yang tengah menggoogle info kat langkawi kan..boleh la baca2 kat belog yg tak seberapa ni..hahaha..perasan :P

ok..berbalik pada percutian saya..hehe..lepas je puas merasa laksa power kat belakang airport tu..kitaorang balik ke bilik untuk rehat..almaklumla..saya tengah preggy..memang cepat sangat penat..tapi sampai bilik rasa bosan pulak..so pi amik angi laut dan tengok sunset..cantik kan pic bawah ni..haha perasan lagi :p

hubby saya model yg agak poyo :p

Last day kat Langkawi..kami dah plan baik2 nak checkout lewat sikit..lepas tu terus gerak ke Kota Mahsuri..melawat makam Mahsuri..best..alya excited sangat..dia kurang didedahkan pada rumah2 tradisi macam kat Kampung Kedah tu..jadi dia macam over la turun naik tangga..haha..cian anak ku..

kat dalam Kota Mahsuri ni pon ada kedai cenderahati tau..tapi agak mahal la bagi saya..huhu


Destinasi seterusnya ialah ke Pekan Kuah..Yesss!!ni yang kita semua tunggu2..hahaha..saya nak pi melawat en.Lang besar tu dengan HIG..teringin no..haha..en.hubby saya sangat bijak menyusun itenary perjalanan..bab shopping dia bagi last sekali..mana cukup masa nak kejarkan..aduhh..hihi..saksikan pic2 saya di Dataran Lang kat bawah ni :)

errr..saya agak compius bila alya eksen macam dia yang berhabis duit kat sini..

Kemudian..kami teruskan usaha menghabiskan duit di HIG..kekeke..macam banyak duit..destinasinya kat HIG..saya cari juga Idaman Suri..tak jumpa pulak..haha..saya beli ape ek?errr..nasib baik la tak minat pinggan mangkuk bagai..cuma beli set periuk,cekelat sekotak..haha..saya ni hantu cekelat..harap maklum..haha..dan beberapa cenderahati untuk kengkawan..cuma saya agak bankrap bila tang beli perfume..sukanya!!murah sangat..saya borong yang import tapi jenama tak dikenali sangat tu,sesuai untuk buat cenderahati tau..saya beli saje bagi adik2..sedara mara terdekat..hehe..untuk saya je yang agak jenama sikit..murah la dari biasa..murah dalam rm40 kot :)

en.hubby yang sibuk packing..saya plak sibuk shopping..haha

Shopping punya shopping..sampai tak sedar dah masuk maghrib..kami singgah solat kat masjid berhampiran..refresh sikit badan dan terus gerak pergi airport..sampai je dah ngam2 jam 8.30mlm..flight jam 10mlm..so memang cun-cun la..tak payah tunggu lama sangat..hihi..dan kami selamat sampai Melaka dalam jam 2pagi kot..alhamdulillah..
saya yang kengkonon taknak amik cuti besok tu..terus amik emergency leave..haha..sebab sangat penat ok..tapi en.hubby kerja juga..dia kenelah tunjuk teladan yang baik pada staff2 dia kan..hahaha :p


itulah serba sebanyak cerita kami bercuti di Langkawi..saya suka..cuma keadaan tak mengizinkan saya menikmati banyak aktiviti seperti island hopping..cabel car..mangarove tour..takpelah..nanti saya dan keluarga pasti akan datang lagi..insyaAllah..
buat masa sekarang..saya dah amik cuti dari bercuti2 lebih kurang setahun jugak la..sebab nak deliver dan nak tunggu baby besar sikit..baru boleh plan cuti semula..hihi..itu wajibla kan memandangkan memang hobi saya dan en.hubby..

ok..babai :)

4 comments:

Wina Momma Kira said...

woweee! perut sudah besarrr la..i like :-)

best kan langkawi? I pegi masa sekolah dulu..lama giler, mesti skrg dah lagi best

sasha a.K.a MumYalya said...

wina..
hehe..ha ah..da besarkan..adui penat :p
best gak la..sbb i mmg tak pernah pergi.. :)

ashra said...

haha..mahal gambo paling atas tu.
kalu i suh hubby posing gtu,bertuah!!! tamaunya die.

i dulu masa gi ismail group,borong sakan coklat.satu lagi i beli set pisau.hehe..murahkan..

besnye tgk u bercuti bertiga.tak lama lagi da berempatkan.i tatau la bila nak bercuti bertiga ni.asyik dgn kaum keluarga je ni...haruslaaaa suggest kat hubby ni

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
haha..kan..bukan senang dapat tau..suh dia posing terus snap :p

i pon borong cekelat byk2..mmg suka sgt mkn cekelat..hihi..set pisau tu mmg murah!!tapi susah la nak bawa naik flight,takut tak lepas..ke i yg terlampau takut?

ermmm..ni la 1st vacation i ber3..selalu mesti bawa parents..bila dah selalu bawa family..yg kali ni rasa sikit "privacy"..hehe