My Friends

Saturday, March 12, 2011

~cuti di Langkawi part 1~

akhirnya..impian saya nak ke langkawi tercapai beberapa hari lepas..hihi..kesian kan?punyalah ramai orang dah jejak langkawi..saya baru la dapat merasa jejak ke tanah Mahsuri tu :P
saya sampai sana petang isnin 07/03/11..terus je amik keta dan pi check in bilik..semua saya booked guna agent je..malas nak pikir2..hehe..ok la guna agent ni..dia janji bagi iswara tuk rm50/day..tapi saya dapat wira auto dengan harga yang sama..bilik pon dapat kat Malibest..tapi bilik standard biasa je ye..since saya dah bagi bujet awal2 kat dia..hehe..

lepas check in..refresh alya,hubby n my self..kami pon mula la jalan2 kat Pantai Cenang tu..jalan sambil cari makan..happening gila kat area situ..siyes ni,tak macam tempat2 yg saya pernah pi bercuti..biasa kalau duduk pulau kan bila malam je dah "mati" suasana nye..ini tidak..memang happening sgt..ramai nye mat salleh kat sana..huhu..tapi makan agak mahal la kat situ..kalau nak makan2,rasanya baik keluar dari area Pantai Cenang kot..murah banyak la..hehe..lepas penat jalan2..tengok2 kedai kat situ..kami balik bilik..sleep..huhu..

pagi selasa..pagi2 dah bangun..keluar menikmati susana pantai..syiok woo..hehe..cantik sgt..tapi air takla sejernih pulau yang saya pernah pegi..alya tak mandi laut..saya tak bagi la..risau kalau ada jellyfish ke..saya pulak condition mmg tak best nak mandi manda ni..hehe..kami main2 air je..lepas tu,terus siap..pergi makan dan destinasi seterusnya,underwaterworld & penguin watch..nice place..alya suka..sgt suka,saya bila alya suka..saya terhibur la..hehe..cuma toilet kotor :( hermmmm...
lepas tu kami bergerak menuju ke oriental village..hajat hati nak naik kabel car..tapi memang tak pat la..tengok je pon dah serun..kang terbersalin pulak kat dlm kabel car tu..hehe..tapi ok gak pi sana..sebab alya sangat suka saya bawa bagi makan rusa dan arnab..jalan2 kat area situ..pergi telaga tujuh..jalan separuh jalan je..penat!!hehe..


petang kami bergerak cari laksa power kat sebelah airport..memang power sangat!!sedap..mabeles and so on..hehe..cuma kalau nak makan cendol..masih lagi belum boleh lawan cendol di melaka ye kawan2..trust me :)


oh ya..saya sempat singgah kat Burau Bay..memang superb pemandangan nye..hehe..



ok le..nanti saya sambung lagi eh..cerita pasal Kota Mahsuri dan Pekan Kuah..hihi..babai

7 comments:

nuyue said...

best kan?
banyak ker kau shopping?
aku ingat mahu kesana lagi
tahun lepas tak berapa syok g sana..sbb awish tak sihat..

ashra said...

wahh..hepi btul.suka tgk u all kat tepi pantai tu

hehe..bes kan gi langkawi,beli pe?u alya suka coklat tak?i dulu borong coklat,melantak kat umah.smpi ckp kat hubby,pasni stop beli coklat jap.da naik muak tak abes2 coklat pas balik langkawi.keke

Mila@Rimbun said...

seronoknya jalan2.. tak g shopping ke?

sasha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
best sgt sbb mmg dah lama nak pi..hehe,nanti 2nd part citer pasal soping lak k..
mu kalo pi lagi..pesan perfume boleh?haha..

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
hehe..hepi le dear..bukan selalu dapat bertiga2 camtu..haha
beli ape?ermm..mcm2 gak..tapi takde pinggan mgkuk pon :p nanti i cerita k..ha ah la..muak dah mkn cekelat ni :p


Mila@Rimbun..
hehe..agak bankrap jugak la kat pekan kuah..tu cerita dalam entry lain :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sha,
akak ni belom lagi sampai langkawi...huhuhu...
suka tgk sha skrg. tomei jer...heheh

sasha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
sebelum pi langkawi..akak pi melaka dulu deh..kita meet2 gitu..haha..
tomei ke tembam ni kak?haha..