My Friends

Saturday, March 26, 2011

~dah sampai..yeyyy~

apa yang dah sampai??muahaha..semalam (jumaat,25/3/11) saya terima parcel yg ditunggu2..alahai..bukan ape pon..cuma Medela Harmony breastpump je..hehe..saya sgt suka berurusan dengan aja sebab memang cepat giler servis dia..saya bank in duit jam 10 pagi..10 pagi besok nya saya dapat barang dalam keadaan baik..bagus sgt ok..semua peniaga online harus mencontohi etika ni :) sape2 yang nak berurusan dengan aja, ni link dia klik sini

ni ler dia..hehe

berbalik pada breastpump saya beli tu..hehe..actually masa alya dulu saya dah ada manual breastpump brand Pureen..tapi sebab tak alert pasal kebaikan BF..ntah mana2 saya campak lepas habis pantang,guna masa pantang je..huhu..saya sgt perlu pump manual untuk masa berpantang sebab masalah bengkak B dan juga B yg terlalu byk susu sampai baby tersedak..jadi memang kene pump dulu..

sebenarnya..saya dah bincang dengan hubby nak dapatkan breastpump elektrik @ bateri,senang untuk pumping masa dah bekerja nanti..tapi hubby tak agree beli sekarang..paling awal pon,masa cuti bersalin nanti baru dia approve beli..kene la dengar cakap dia..sebab bukan murah wok! rm1699 hokey..haha :p

doakan jurney BF saya akan dipermudahkan ok..thanks untuk semua sokongan terutama kawan2 kat RH :)

babai..

10 comments:

syayassir said...

hehe..
saya pun beli dengan aja jugak..
baru sampai khamis baru ni...
akhirnya, dapat lah jugak pam yang diidam2kan...
yang penting, kita kena rajin pam kan? :)

ashra said...

selamat menyusukan baby ye sha..
=) tumpang hepi...

sasha @ mumyalya said...

syayassir..
hehe..kira kita ni sesama customer aja le kan :)
betul2..kene rajin pump..semoga berjaya la kali ni hendaknya..
gudluck to u sya :)


ashra..
thanks darl.. :)

IDAZS said...

amin-amin, seronok sgt tgk pam-pam nie.

ehem-ehem, daku pun teringin nak beli pam yg 1699 tu. kehkehkeh!

semoga niat murni sha utk BF baby dipermudahkan olehNya, amin-amin

DeLLa said...

bestnya...bila la nk preggy ni

sasha @ mumyalya said...

idazs..
hehe..thanks dear..
semoga dipermudahkan..amin :)
tuler..nak yg rm1699 tu..mana nak carik duit ni?haha..

DeLLa..
hehe..best..apa lagi?muahaha :p

ramizah said...

good luck sha :) semoga dipermudahkan...best guna medela harmony...dah 2tahun saya guna harmony :) tengah tunggu new BP dari aja juga...main kutu..sebab dah busy kena ada pembantu cik harmony..good luck ye :)

sasha @ mumyalya said...

ramizah..
thanks dear..hehe..mmg tgk blog u masa pump guna medela harmony tu rasa teruja..byk hasilnya :)

insyaAllah..kalau berjaya boleh tmbah yg lain..hehe..

nuyue said...

isnyallah niat suci murni mu utk BF akan tercapai...
aku sekarang ni dah intai2 pasl pum wlaupun perut ku ini xder isi lagi..heheh

sasha @ mumyalya said...

nuyue..
hehe..takpe2..mu intai dulu..nanti dah ada mu senang..dah intai awal..haha..
thanks for your support eh dear:)