My Friends

Monday, January 4, 2010

::2009..diEt..2010..gOal::

salam 2010 pada semua kawan2,happy new year to all of you..dah masuk 2010 ni..datang lah satu penyakit dalam diri ni..penyakit vitamin M terlebih..wakakaka..aduhai..malasnya nak update blog..ehh..mana boleh camni kan??ehehehe..
kata nak mulakan thn baru dgn semangat..eeee :p
so..untuk menaikkan semangat yg suam2 kuku ni..my first entry in 2010 nak cerita tentang my diet 2009...hehe..berjaya ke??
ermmm..jom kita wat conclusion..

my weight after deliver alya =60kg (huhu..malunyer....)
my weight 01.01.09 = 59kg (turun 1kg je..
padahal dah 5m since alya born)
my weight 01.06.09 = 58kg (siap ade add on pipi tembam lagi..ehehe)

then..i've decided that i must take a serious step
coz all my friends yg deliver semusim dgn
me semua da mula shrink to fit..hahaha..so..
datanglah idea utk berdiet..
so now my weight is between 51kg to 52kg..yeyyyy!!
let see the results..

both pic venue dlm toilet(jgn marah haaa..)ehehehe..time kerja pulak tu..yg belakang tu my dear friend yg sama2 berdiet dgn ku..so now i da start wearing my old school kebaya..huhu..
nak tgk pic me dolu2..ade dalam post before this..ehehehe..
so now my goal nak dapatkn weight macam before preggy dulu..48kg before this july '10..hope that i can achive that target..ehehe..
kepada semua yg support me..thanks a lot..
especially for misz atiey :p
and of coz i tak lupa my dear hubby yg sabar menunggu..hehehe..
oklah..i'm sleepy now..beside nak habiskan entry ni je amik masa
ber jam2..sbb buatnya sikit2..
wish me tak malas nak update blog for next entry ok..now..
i leave u all dgn pic alya yg diet juga..diet utk tembam
(susu..susu..and susu)..hahahaha..ta ta..




10 comments:

KELLY910 said...

sha.. congratulation...
seriously dah nampak perbezaan nya..
tumpang happy jugak..
comey je dak lya tidur.. cam muka aku..muahahhahha..

wina said...

i want to know the secret..pls sasha!

wina pun nk kurus..ape sasha amalkan?
share sikit :-)

nuyue said...

waaaouuuu
bestnyer
jeleznyer..
nuyue ni bila laa nak start diet
asyik mkn jer..

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..betul ke ni?kembang semangkuk dah aku ni,tankiu..tp betul ni bju2 lama byk da boleh masuk..ehehe :-p
aku pun pelik nape lya tido cam muka ko..nnti ko ade bb girl..muka aku plak ek??pelik tul..hahaha

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..takde ape rahsia..cuma me hampir 2month tak mkn malam and strictly tak mkn coklat(my fav),or something yg byk lemak..ehehe
tp,lately me dah mula langgar pantang..dah mula mkn coklat semula..huhu..
chaiyok2 dear..sesama kita kurus mngurus :-)

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..yakin boleh dear..dolu2 me pun susah sgt nak mula..perut ni cam bocor je..jap2 nak mkn..ehehe..kalau kita usaha..mesti boleh..trust me..
(tp,kengkadang tu ku hentam juga semua makanan la labu:-p)

Lady of Leisure said...

wah nampak slim ok...
jeles lady.. hehe...
nak naik berat senang... nak turun tu susah.. tapi u dah berjaya nampaknya..i tumpang gumbira...
:)

L@n@ said...

yang.. wah betol lah dah kecut!!.. hahaha.. kelakar la dalam toilet pun jadik bergambar.. haha.. cam kite aa .. mase keje dulu..lebih2 lagi kalo toilet tu cantekk cam kat klcc.. bergmbar cam kat oversea jek.. yang jgn malas2 update blog tau..

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..betul la..time nak naik mudah je..nak turun,aduhai..seksa..if u said so..tankiu & i'm happy :-)
tunggu lady upload new pic hasil your diet pulak..
chaiyok2 dear..

saSha a.K.a MumYalya said...

l@n@,betul ke dah kecut ni?ehehe..pic kt tandas tu mmg mahal tau..toilet pun gred A..wakaka..thanks dear..pasni cuba tak malas ok :-p