My Friends

Monday, January 11, 2010

~~terharu bila..~~

"ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku..
bila ke berduka..engkau hiburkan selalu..
ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku...."

pernah tak korang tengok iklan nespray yg latest tu..si anak nyanyi lagu ni kat ibu dia..so sweet..yg paling sweet..bila keluar je iklan ni..alya dgn gaya yg paling comel akan nyanyi camtu juga..pastu di iringi kiss for me kat pipi time end presentation dia..terharu sangat2..walau patah perkataan yg dia nyanyi ntah hape2..lain macam jer bunyi nye..ku terima dgn hati terbuka..yg kat bawah ni ayat alya


"ku..kaaaa..ku..kaaa..maaa..
yaaa..baaabaa..ku kaa..
maaaa..baabaaa..hi
khik"

serius,walau tak paham sepatah haram penyampaian alya tu..me tetap terharu..
thanks for mentor alya yg mengajau anak nye nyanyi lagu ni dari mula iklan ni keluar :-p


p/s:nampak gaya nye alya macam dah mula pandai panggil me ibu..jenuh nak ajar..before this she called me mummy then mama..huhu..now..kubu..waakakakaka :-)



'she said..muaahhhhss for all... :-D'


16 comments:

nuyue said...

heheheheh
ciutkan time tuu
darwish pun suka tgk iklan tuuu
siap ber joget lagi
nanyi entah apa2..
xfaham sepatah haram pun..

KELLY910 said...

betul sha.. budak dalam iklan tu comel sgt.. aku boleh stop sekejap memasak berlari tgk iklan tu masa first time dengar..ekekke.
wah lya dah makin besar.. takpe sha bagi peluang kat lya.. sikit hari lagi sure dia dah boleh panggil kau ibu..bukan kubu lagi..
saat tgk anak2 membesar memang satu pengalaman yang sukar diungkapkan kan sha...

saSha a.K.a MumYalya said...

tau takpe..mmg tak paham pun nuyue..tp layan kan jerlah..sbb rasa cam kesian pun ade :-p
keletah anak2 buat kita rasa gumbira dan "gembira" kan??huhu

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly dear..yup dia da makin besar..dan makin byk 'idea' dalam kepala..wakakaka..terharu bila dia nyanyi tu..tapi haku tak paham at all..and dia mmg suka menyanyi..ape lagu pun..ehehehe..

Lady of Leisure said...

alala comelnya mulut muncung lagi tu.. hehe... takpe la kubu pun kubu lah lama2 nanti makin besar mesti dia akan sebut ibu... kan..
:)

Eyta@hot mama said...

Salam Sasha a.k.a Mumyalya.

Seronok tgk time tu kan..
Adam pun sama, kalau dgr je iklan tu cepat2 dia berlari duk diam depan tv tengok budak mennyanyi. Bila dh habis iklan tu, dia pandang mama dia sambil tersengih..hehehe..

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..betul la,kubu pun kubu lah..janji tercapai hasrat nak alya pggil diriku ibu..ehehehe..molot dia mmg suka wat camtu..lagi2 kalau dia nak tunjuk something :-p

saSha a.K.a MumYalya said...

salam eyta@hot mama..
ehehehe..me rasa lah,mmg ramai anak2 ni tau yg lagu tu khas buat ibu,mummy or mama dia..tu yg dia mcm paham jer tu :-p
sweetkan tgk keletah diorang tu :-)

L@n@ said...

alahai yang ..chommey nyer muncung.. kubu pun kubu lah..hehe.. mase doter lana dulu, dia panggil abu .. sampai dia 2 tahun baru betol panggil ibu.. samelah dengan bebudak kat rumah nih kalo iklan tu kat tv semua berlari nak tengok dan nyanyi termasuklah si adik .. tengok iklan tu bukannyer dia nyanyi tapi dia menjerit!!.. mcm2 kerenah..

saSha a.K.a MumYalya said...

l@na@..pernah lalui pengalaman tu jugak ke?abu..ehehehe..actly,bila dia panggil mama or ami lebih clear..tp si ibu yg degil ni tetap nak ajar panggil ibu gak..hahaha..
tau takpe..ntah hape2 yg diorang jerit time nyani lagu tu :-p

fisa othman said...

alya muahhhhss to u too...;) from umi irfan yer...bukan irfan tau...hehehe...sweet nyer nyanyian yg hanya lya jer yg paham...kubu oh kubu...ok dari jadi babu oh babu...hihihihi...

saSha a.K.a MumYalya said...

sis fisa oii..from umi irfan takpe le..klu from irfan..ku pengsan ler..ehehe..
kita2 ni harus amik kursus bahasa diorang ni sis..amik smpai PHD..wakakaka...

misz_atiey said...

alaaaaaaaaaa~comeyy nya alyaa!!gerrr..gerrramm i taw!!ee!!
mmuahxx!!
alya~nnti aunty ajo nyayi styl hiHpo lak ye..
ibu..ibu ya aaww!!
hehe~

saSha a.K.a MumYalya said...

muahaha..aunty aty ni lambat la..selalu jadi last post komen tau..janji nak bawa alya swimming,nak ajar nyanyi hiphop lak..ehehehe..

idazs said...

selalu merah mata kalu tengok iklan tu...dan cik suami cakap, mama ni emo la zarin...adesss..orang lelaki ape tau...huhuhu...

anak buah saya panggil mak dia "memey" adesss...memang dah banyak kali betulkan "mama" tp still "memey" juga...

saSha a.K.a MumYalya said...

idazs..emo kan bila tgk iklan2 camtu..yg ank main piano 4 mummy dia time besday pun sedey..huhu..
sekarang tgh training alya panggil me ibu..tapi dia asyik panggil me mama :-p