My Friends

Thursday, January 14, 2010

salahkan parking?

maaf untuk entry ni bahasa agak tak beradab sikit..tension..bengang @ bangang..sakit jiwa dan semua nya ada dlm hati ni..i have to face this problem everyday..even kalau datang ofis cepat dan dapat tempat cun2 pun still ade je manusia nak buat keje ni..keje ape?blocked my car *angry*..actually, me tak lah marah sgt kalau diorang ada akal and free h/break..ataupun,diorang rasa macam sayang sgt keta tu..nak tarik h/break juga.. leave your phone number plss..so that i can contact u..but damn stupid lah diorang tu..dah la tak free h/break..phone number pun tak tinggal..so,bila me keluar ofis 5pm..tercangak2 nak keluarkan keta tak boleh moved at all..tunggu sampai selfish2 tu turun around 5.45pm,baru boleh keluarkan kereta..i have to wait for them..cisss!!hari ni je kene tunggu sampai 6pm..bayangkan kalau me ada emergency..
kalau nasib baik,diorang free h/break..i jadi superwomen tolak 3 @ 4 kereta untuk keluarkan my car..tapi,selalunya diorang very selfish!!
aduhai..cian my little girl,
tunggu ibu ambil dari rumah bbysitter lambat :-(
kalau setakat blocked yg sikit2 i still can manage to move my car..
but,u see the pic below..depan,belakang tepi..semua depa sapu..geram!!

u see..depan semua blocked..my car parking kat side je..cun2 elok2..
bila tengok tghari..dah macam sardin :-(


tengok ni..belakang pun kene blocked..yg ni tak tinggal phone no..kene tunggu :-(

huh..lega dapat luahkan dalam blog ku ini..ehehe.. :-p
so guyss..kalo korang yg kene,haruskah korang bersabar like me??
ehehe,kurang sudah kesabaran ku..nasib baik me syg kereta..
kalo tak..ku langgar je jebat..ekeke..
oklah..see u all kat next entry..kita ade homework to do..tag..tag..tag..hahaha..bye2..


14 comments:

KELLY910 said...

perghhhh..aku pun paling tak suka bila kereta kena blocked macam tu.. rasa nak tempeleng je tuan punya kereta yang macam tak gi sekolah ..

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..sakit jiwa kan??aku rasa macam nak calarkan je keta diorang..pastu aku istighfar byk2..ehehe..
kalo aku block keta org,aku mesti tinggal no tau :-(

Lady of Leisure said...

hehe.. ciannya dia mesti tensen kan time tu mana nak gi amik alya lagi.. dorang yg parking kete mcm ni mmg selfish kan.. tak pikirkan perasaan org lain.. nak senangkan keje dorang jer...
sabar2...
i lak yang emo hehe..

nuyue said...

setakat ni nuyue belum lagi terkena mcm ni...sbb hubby yg hantar hari2...heheheh.parking kat opis ku pun mcm sardin gak..kalau silap parking xpasal2 kena saman lak...adooii

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..ni bukan tahap tensen tau..da naik bengang sebab hari2 masalah yg sama..bygkan kalo ade emergency..mau me terbalikkan keta depa..ehehe..
takpe2..u tolong amik sikit emo i..baru i lega sikit..haha

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..best nye kalo hubby antar hari2..huhu..tak payah pikir jem,parking etc..me kene antar alya kat BS,nk pikir parking,jem..all by my self..my hubby cuti baru dpt bermanja gitu..statement jeles ni :-p

fisa othman said...

aduhhhh ku pernah kena keta kena blocked...jawapannya mmg ku akan sound direct kat org tu..isk isk mmg x der ati perut tul arr...klau ader emergency x ker haru namanya..ehhh over lak hehehe...;)

wina said...

owh benda ni selalu terjadi area my house..parking is big big problem!

wina pun selalu gak terpaksa tolak 2-3 buah keta masa nk gi keje pagi² huhu

so far nasib baik wina belum pnh kena dgn org 'selfish' ni tapi tiap² pagi wajib dgr org hon keta utk bg isyarat kt org 'sefish' ni huhu

so sasha, bile org² selfish ni akhirnya dtg dgn muka x malu untuk alihkan keta, u cakap ape kt dorang? u marah x??

kalau winalah, dh sound dia kaw² & buat muka bengang hehehe

saSha a.K.a MumYalya said...

sis fisa..betui tu..kot ye pun nak block keta org..tinggalkn lah jejak..boleh ku jejaki dia..ni tak..ishh..geram sgt..ptg ni compom kene lagi :-(
nak naik bas..susah pulok..nak beli kapal terbang..mahai sgt :-p huk3x

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..kalau diorang jenis tau malu takpe..ni bila turun dgn muka selamba ckp 'eh..nak keluar ke?' mau tak hangin satu bdn..adalah me jawab pedas2 sikit..selalu tak sempat jumpa diorang tu..so tinggalkan nota 'maki hamun' sikit kat keta depa..haha..tp hati geram le..kalau selalu tolak2 keta ni..lengan pun jadi fitted :-p

Annsyifa said...

adoi...tak suka bila jadi gini..kan?
ann pernah marah sorang laki berbakul2 sebab dia block my car..sakit hati..memula dia menjawab..tp bila mulutku meluncur dgn laju..dia pun terkebil..hehe..
tu la first and last..;p

saSha a.K.a MumYalya said...

ann..memang tak suka sgt bila jadi camni..rasa nak langgar lari je keta2 tu..wakaka
beraninye ann..sampai mamat tu terdiam ek..nanti nak buat camtu lah,tembak nonstop..ehehe ;p

IDAZS said...

eee..tensennya...stakat ni tak pernah lagi jadi camni coz hubby hantar n amik p keje. Tapi kalau jadi camni sure saya hon je kete tue...hehehehe...

dan yang selalu kami praktikkan, kalau parking tempat yg crowded, tinggalkan name card atas dashboard. so senanglah orang nak call..

saSha a.K.a MumYalya said...

idazs..
tu lah yg betui..kalo nak blog keta org..bertimbang rasa sikit..letak phone no or free h/break..ni tidak..huh..geram :-X