My Friends

Saturday, January 9, 2010

~update~

last night hubby ajak berjalan di KL..dalam minggu ni je dah 2 kali pergi KL tu untuk survey barang yg hubby nak..bukan me malas nak berjalan2..tapi KL tu sesak sangat..walau hubby yg bawa kereta..tapi me yang rasa tired tu..kesian dgn hubby yg sibuk nak cari PSP di Plaza Low Yatt..so me ikut lah..(hati tak berapa nak ikhlas ikut tu)hehe..untuk elakkan sesat..kami ajak my sis yang memang stay kat PJ..taklah kami sesat nanti..traffic kat Kl jangan cakap lah..merana tgk traffic jam tu..kata hubby 'ayang kalau duduk KL bawa kereta hati kene kering'..wakaka..ntah hape yg kering taktau lah..tapi memang ngeri bawa kereta di KL..takpat nak bayangkan kalau me kene drive every day nak gi kerja siap bawa alya lagi..sanggup me naik pengangkutan awam je kot..kat Putrajaya keadaan jalan raya masih terkawal lagi..tak la se sesak KL..

anyway,dapat juga apa yg hubby hajat di hati..and price pun murah dari tempat lain..lepas tu pulak kami saje je ajak my sis ke Danau Kota..kami nak tau jalan ke tempat tu sebenarnya..tak pernah sampai walau duk Putrajaya dah lebih setahun..yes!sampai juga..ehehe,dapat juga la cuci2 mata..barang pun murah2..cuma tak pat nak shopping lebih2 sebab hubby dah habis duit beli PSP..ehehehe..kami sampai kerumah around 3am..tak perasan lagsung dah pagi..patutla alya asyik meragam..da pagi rupanya..

semua sebut2 tentang kasut crocs..i nak try,,
tapi beli yg cap "Danau" je lah..alya pun dapat sport shoes cap "Danau"..wakakaka..

ni pula PSP baru hubby..cap "ori" :-p tapi dari tadi haku je yang layan..wakakaka..

this week i'm so tired..mesti nak kene siapkan semua kerja kat ofis dalam 2 minggu ni coz i'm going to take a long leave end of this month..weekend ni pun bawa balik kerja ke rumah..aduhai..penin2..alya pula tak bape nak ada mood..meragam jer..me pulak resdung asyik menyerang..uishhh..macam2 lah..hope this weekend boleh la dapat menghilangkan rasa penat ni..oklah ntah hape2 yg me merepek ni.see u next entry ye....bye2..

nota kaki : me ni seorang yang sgt2 kuat ber shopping..so most of my entry will be about my hobby ni atau terselit gitu..mcm kata one ofmy blogger buddy l@n@..
"kalau tak suka baca..nampak sign 'X' kat ats belah kanan tu..klik jer"..wakakakaka...i likee your statement l@n@..






6 comments:

Lady of Leisure said...

wah rajinnya soping sampai 3am tu...
tapi sekali sekala apa salahnya kan.. kadang2 best juga balik lewat pagi.. esoknya weekend boleh bangun lambat skit ekeke...
kesiannya masih resedung eh.. semoga cepat sembuh...

saSha a.K.a MumYalya said...

ehehe..sekali sekala lady..kalo nak ikut tahap kerajinan..tobat takmau masuk KL tu..tp,bgn still cam biasa..
ermm..masih resdung..kene depends je kat ubt doc bagi aritu :-(

nuyue said...

uuiisshh shopping sakan mumyalya
erm dah lama xg low yatt...kurang suka kesana....kalau dah tak der pilihan..terpaksa kesana jgk..hik hik

saSha a.K.a MumYalya said...

uishhh nuyue..tak sakan manapun,yg sakan en.hubby yg dapat bonus tu je..kite yg keje gomen ni tgk terkulat2 je..wakaka..tp kan..i like low yatt tau..high tech..ekekeke..

KELLY910 said...

wah bestnye... tapi kalau pi shopping kat area kl ni kan.. aku prefer naik train jek.. terselamat dari jammed ni.. ekekke.. tapi tu kalau masa bujang je le.. dah ada anak.. tidak lagi.. agree dgn en pog, drive kat kl ni hati mesti kering(wakakkaa) kalau tak, sampai bila lah ko stuck kat situ jek..
best ke gi DANAU KOTA tu ek? kat mana location nye?(sambil buat muka jakun... ekekek)..

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..best woo..barang murah2..ekeke..tp cash flow tak mengizinkan ku explore tmpat tu lebey lanjut..wakakka..nextime kita gi sesama ok :-)