My Friends

Saturday, January 30, 2010

~Terengganu & Kuantan : chapter 2~

2nd chapter about my trip to terengganu and kuantan..ehehe..macam real je kan..actually i'm really excited about this trip..i never been anywhere since me preggy alya..dan ini 1st trip alya yg jauh² since she's born..haha..mungkin ada sesetengah people bila baca entry yg ni akan cakap 'ntah hape² la..tentak kepok lekor and shopping pun nak cerita'..ermm..mcm yg me cakap.i'm really excited..senang citer ada jakun sikit dtg negeri orang..hahaha..anyway,
sebelum kami bertolak ke Cherating,kami singgah ke sebuah gedung kain bernama "DESA MURNI"org² Terengganu tentu tau tempat ni..kain pasang,sutera dan tudung² sangat² murah disini..me jadi hilang kewarasan sekejap..bayangkan harganya 2x ganda murah dari di Putrajaya mahupun Melaka..me main sambar je mana² kain yg berkenan..dapat lah belikan mama,MIL,mak dan adik² sepasang kain dan tudung..me memang berbaju kurung dan bertudung ke tempat kerja so me beli banyak juga stok² untuk diri sendiri :-) masa bayar kat cashier..terperanjat sangat sebab total pembelian tu tak sampai rm300 pun..nak je ku tambah lagi..tapi en.hubby say "no" pulak..ehehe ;p (me tak sempat nak snap pic sebab terlampau leka ber shopping..haha)

puas membeli di "DESA MURNI" kami bergerak ke sebuah perkampungan nelayan..kalo tak silap namanya kg.Bukit Takir (salah minta maap ye..tak perasan ;p)..tujuan utama nak beli kepok lekor..ada kawan my dad suggest disini..katanya kepok lekor disini sedap...

bot² di kampung tersebut...

operasi mengeringkan ikan..

mesin digunakan untuk mengasingkan isi ikan dan tulang ikan..

pekerja² yang sedang menguli kepok lekor sebelum di rebus dalam air panas..

kepok lekor yang dah siap untuk dibungkus :D

banyak juga kepok lekor yang kami beli..campur dengan kepok keping..adalah dalam rm150..haha,bukan selalu dapat beli yang fresh kan..oleh kerana kuantiti yang banyak dan kami nak ke Cherating dulu..my dad cadangkan kami beli sebuah peti untuk masukkan ais dan kepok² lekor tersebut..supaya boleh tahan sampai la hari kami pulang ke Melaka..alhamdulillah,memang tahan pun..tak busuk dan masih sedap sampai ke hari ni..ehehe ;p
kemudian kami ke "Pasar Payang" sebab me ade berkenan kain sutera di situ..wah sukanya hati sebab me dapat beli 2 pasang kain sutera(original..sebelum ni asyik pakai yg campur..ehehe) dan price yang me dapat tak sampai rm200..then kami cari sedikit kepok sira (my fav)dan kami beli buah²an seperti longan,jambu madu dan langsat..bukan takde kat Melaka..cuma buah²an kat sini sgt² fresh..isinya masih cantik dan manis ;-)puas bershopping..kami pun bergerak meninggalkan Kuala Terengganu dan menuju ke Cherating..
insyaallah,ada rezeki me nak kesini lagi..mungkin ke pulau² nya yg indah pula....

perjalanan dari Kuala Terengganu ke Cherating mengambil masa lebih kurang 3jam perjalanan..hubby agak penat,so sampai je di Cherating kami terus cari chalet..memang me nak duduk chalet sebab nak rasa kelainan..di Terengganu kami dah stay kat resort so saje nak beralih arah ke chalet pulok..alhamdulillah kami dapat chalet ni..di Cherating inn..kami sewa sebuah chalet jer..sgt selesa dan besar dgn harga yg berpatutan..i like :-)

chalet kami :D

mereka berdua buat inspection pada chalet ni ;p

pantai cherating

pandangan dari laut ke arah chalet..

hubby bawa alya dan baby main di tepi pantai..

kami banyak berehat di Cherating..tak banyak aktiviti dijalankan..kalau sesapa nak honeymoon di Cherating..ini lah tempat yg sesuai..ehehe..sunyi..tenang..tak banyak gangguan(mungkin sebab me pergi weekdays)cuma,makan² kat sini agak mahal..ermmm..tu sajelah report untuk Cherating...hihi..

pic ala² honeymoon..padahal alya da masuk keta dulu ;p

penulis blog bergambar dalam menahan terik mentari..ehehe ;p

huhu..panjang juga entry yg ni..buleh tak kita sambung ke chapter ke3??
last chapter..tentang Teluk Chempedak pula..susah betui nak upload pic byk² ni..haha..
harap² ade yang masih sudi nak baca 2nd & 3rd chapter ni ;p
oh ye..pasti ramai tertnya nape me tak amik pic mkn² dan shopping²(ade ke yg tnya?haha)actually malu nak keluarkan camera time² makan dan shopping..baru je nak fokus..org² da pandang semacam..hubby suwuh simpan balik camera..haha..tak berjaya la cita²ku menjadi blogger berjaya :p
oklah guys...see u all dalam entry seterusnya..love u all so much..bye²..


Friday, January 29, 2010

~Terengganu & Kuantan : chapter 1~

salam to all my friends..miss u all a lot..see my title..haha,dah macam buku pulok..siap ada chapter²..huhu..hari ni me nak tunai kan janji untuk jamu mata semua tentang my trip to Pantai Timur (Kuala Terengganu & Pantai Cherating Kuantan)
vacation me and family berjalan dgn lancar (alhamdulillah)walau pun me rasa konsep holiday kami ni terjahvaca!!buleh gitu??haha..memang kami dah rancang nak bercuti bulan januari..sebab enHubby ku buleh cuti before CNY..memula perancangan kami nak ke Pulau Pinang untuk projek makan² kat sana ;p tapi..keputusan di saat² akhir memihak kepada Pantai Timur..ehehe..dah macam keputusan game bola pulok..
lalu bermula la ekspidisi me survey room rates di Redang dan Kuala Terengganu..timbang punya timbang..kami buat decision drive kesana sbb tiket flight for 3guest,1kid and 1 infant mencecah rm1k..hubby kata "baik ayg buat belanja soping duit tu"..haha..beside hubby nak berjalan susur pantai dari ganu ke Kuantan,Pahang..huhu..seronotnyer :p
perjalanan dari Melaka ke Terengganu memakan masa lebih kurang 6hours juga..huhu..i'm very tired (padahal tak drive pun..dok tido belakang jer ;p)kami bertolak jam 8pm dan sampai ke pantai Bt.Burok jam 3am..sebenarnya me teringin nak duduk pulau(Redang),tapi sampai je jam 3am..dah tu my dad takmau naik bot gi sana..dia atot..haha..so kami pun cari resort yg nampak macam selesa..dapat lah Batu Burok Beach Resort ni..nasib baik buleh check-in pagi² buto..kalu tak tido dalam keta lah kami jawabnya,dahla chec-in timing camtu..siap me demand nak tengok bilik dulu..huhu,tak booked,timing pagi² dan demand..crazy me..bilik nice² jer..i amik bedroom suite and standard room for my dad and baby..price dia affordable :-) (before that kami da survey 3 resort berdekatan) masuk jer bilik..kami tidur tak sedar diri sampai terlepas breakfast kami..huh!!


ni view from my room..i segan nak publish gambar bilik..
belum i masuk bilik..barang² alya dah berterabur..hehe :-p

besoknya..kami memulakan ekspidisi ronda Kuala Terengganu jam 11 pagi..agak lambat sebab masing² lepas penat dulu..makan tghari di depan resort..then kami bergerak ke Masjid terapung..saje nak tengok masjid² di ganu ni sebab me 1st time jejak kaki ke sini..me tak masuk dalam masjid..uzur ;p

antara pic² yang sempat me snap di masjid terapung..


my hero..and my two little angels..

view ni di depan Masjid Terapung tu..


kemudian..hubby ajak pergi jejalan kat Pusat Tamadun Islam..saja jer nak tengok Masjid Kristal..kebetulan masa sampai di Masjid Kristal tu masuk waktu Zohor..so dapatlah hubby dan my dad solat kat situ..again i tak masuk kerana keadaan tak izin kan..ermmm..

Masjid Kristal..yg sedang menuju masuk tu my hubby ler :D

Kami ke pusat bandar selepas tu..minum petang di Dataran Shahbandar..minum petang ke??
sebab me makan nasi goreng..huahuahua..

di Dataran ShahBandar..untuk minum petang..

masa di dataran tu..ternampak bas yg kelihatan sungguh
eksotik ni..haha..i like :-)

penulis blog ;p
(p/s:sila abaikan kanak² riang yg berlari² tak hengat..
padahal baru dia baru jer discharge ward :x)

hubby seperti faham je persoalan dihatiku ini..tetiba hubby bawa me ke Pasar Payang..kami jamu² mata kat sana..biasalah kalau tempat yg melibatkan shopping haku jadi kelam kabut..haha..hubby cakap "sabar sayang..ni pre shopping je..besok kita shopping lelebih ok"..i like your statement en.poG..so me da chop² mana nak beli nanti..haha..
rasa letih sangat sebab da jam 5ptg..so kami balik ke resort dulu..alya dan baby dah tak sabar nak main kat swimming pool..ehehe..lepas dah dgn swimming pool,me bawa mereka jalan² tepi pantai..bebetul belakang resort..kat Pantai ni tak buleh nak mandi..bahaya..kata orang pasir selut dan ombak terlalu kuat..BETUL!!ombak kuat sangat..me ni dah biasa dgn ombak Selat Melaka..tak tau pulok Ombak laut China Selatan kuat camni..huhu..maghrib kami balik ke bilik sebab hujan tetiba..ku pun pelik ni..tetiba je hujan lebat sgt..haha..
hubby tetiba je bagi cadangan malam tu..kami akan check-out hari esoknya sebab hubby nak bawa pergi cherating pula..cian pada budak² dan mak budak,tak dapat mandi pantai..ehehe..so besok kami akan ke Kuantan,Pahang pula..tapi untuk 2D1N only di Cherating..ape pun..
i'm happy :-)


aktiviti petang..mandi-manda swimming pool lah :-)

dua budak nakal..jalan² kat pantai..ni belakang resort jer..

Datuk M bersama anak-cucunya..haha :-)

kolam ikan di resort..hubby and alya tunggu cafe buka..nak breakfast ;p

suasana pantai batu burok di waktu pagi..

indah..

cantik..jam 8.30 pagi..yg sedang berdiri tu my dad :-)

kasut si comey alya..ehehe


oklah..me rasa sampai sini dulu entry pasal ganu ni..nanti i continue lagi,cerita pasal soping(this i like)..banyak lagi gambar nak tepek..gambar di kg nelayan(Pulau Duyung,ganu)..di Cherating dan Teluk Chempedak..kang berpinar pulok bijik mata korang tgk entry ni panjang sangat..huahuahua..chow dulu yerp..bye²..

Monday, January 25, 2010

~tag from kelly..and others :-)~

huhu..dak kelly ni terajin buat tag untuk semua kengkawan dia..so sebagai sahabat yg baik
(wah statement)i still akan buat tag ni..
walau masa ni i begitu malas nak update blog :p
memandangkan kebanyakkan kengkawan dah buat tag ni..rasa teringin pulok nak buat..hahaha..tapi i buat guna marker pen..1st try ok :-) so,let us have a look kat my left handwriting ni..lulus ke cekgu kelly??lalala~

i buat ni baru je tadi..kat opis pulak tu..hahaha..
so guys..kita jumpa next entry ye..
mybe entry feb/2010..bye²

Wednesday, January 20, 2010

~ GET WELL SOON MY DEAR ~

baby kene admit ward this morning due to pneumonia(lung infection)..
membuat kan ku rasa tak keruan dari pagi..
rasa nak balik melaka jer..
tapi ayah dan mama kata tak perlu..
sebab dia dah makin ok..da stabil..
cuma masa mula2 admit jer sesak nafas..
i'm worried sangat2..
she came to our family like an angle came from heaven
and brighten our family with her smile 5years ago..
rasanya..tak mampu nak tengok
our angle sakit gitu..huk..huk..
actually me and hubby da plan nak bercuti nextweek..
and of coz la baby akan ikut..
i really hope that she will get well soon
b'coz i must bring her along..
dia kawan baik alya..dia teman gaduh alya..
dia selalu 'ajar' alya mcm2..
she's my sweetheart and hubby's 'kentong'..hahaha..
semoga baby cepat sihat ye sayang..
boleh ikut along dan alya jalan2 nextweek..
baby kene rajin makan ubat tau..
nanti along and uncle bawa pergi mcD :-)
kalau baby dengar cakap doctor..along akan belikan beg barbie yg baby nak tu ok *kiss*

ermm..me rasa tu je update terbaru for my blog..see u kat next entry..bye :-)



Monday, January 18, 2010

~tag three pulok~

me love all my friends..so kalau diorang tag me berkali2 pun..me cuba sedaya upaya siapkan..muahahaha..(dedicated to you sis fisa ;p)

THREE NAMES I GO BY
1) SASHA
2) ALONG
3) IRA - HUBBY JE..

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
1) CASHIER - WINDMILL STATION
2) HR CUM ADMIN CLERK
3) GOVERNMENT SERVANT

THREE PLACES I HAVE LIVED...
1) MALACCA
2) SEREMBAN
3) PUTRAJAYA

THREE TV SHOWS THAT I CAN'T MISS
1) Running in Heels
2) Kourtney & Chloe take Miami
3) Cinta Balqis

THREE PLACES I HAVE BEEN
1) GENTING HIGLANDS
2) CHERATING
3) JOHOR BAHRU

THREE PLACES I WANT TO GO
1) MECCA
2) PARIS
3) LANGKAWI

THREE OF MY FAVORITE FOODS
1) MCD
2) PIZZA HUT
3) SECRET RECEIPE's CAKE

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
1) HOLIDAY
2) FURTHER STUDY
3) 2nd BABY

PETS THAT YOU HAVE OWNED
1) HAMSTER
2) HAMSTER
3) HAMSTER

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS
1) UNGU
2) YUNA
3) BCL

THREE FAVORITE TEAMS TO WATCH
1) 1 NO
2) 2 NO
3) 3 NO :-p

THREE FAVORITE DRINKS
1) NESLO
2) COKE
3) HOT CHOCOLATE

rajin buat tak??buat lah yer..ehehe :-)

~tag-how well you know your husband~

tag lagi..huhu..banyak assignment dari cikgu fisa ni..jom kita layanzzz...

Here's a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.

1. He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
Movie..

2. You're out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
tak suka salad..

3. What's one food he doesn't like?
Macaroni..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh ais (confirm!)

5. Where did he go to high school?
SMK Tun Mutahir,Melaka

6. What size shoe does he wear?
6" or 7"

7. If he was to collect anything, what would it be?
Control car,anything related to car,Games.. :-D

8. What is his favorite type of sandwich?
Tuna

9. What would this person eat every day if he could?
Sambal Udang, Sate

10. What is his favorite cereal?
tak suka cereal..

11. What would he never wear?
swimming trunk ;-p

12. What is his favorite sports team?
tak suka sport

13. Who did he vote for?
Private and Confidential

14. Who is his best friend?
Of coz lah Sasha Munira..

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
me wearing mini skirt..huhu

16. What is his heritage?
ermmmm..

17. What is his favourite colour?
Red

18. What is his habit?
PSP before sleep..

19. What is he proud of?
His family..

20. Lastly, do you think he will read this?
if he may have time to read this..

muahahaha...♥I LOVE MY HUBBY ♥

Sunday, January 17, 2010

2nd tag from sis Fisa

kene tag lagi..so let us check my answer..it's not easy ok..try it then u will know :-)
(1 WORD DESCRIBE EVERYTHING)

1. Where is your cell phone?.....BEDROOM
2. Your significant other?....FAMILY
3. Your hair?....LONG
4. Your favourite thing?.....LAPPY
5. Your dream last night?....BEAUTIFUL
6. Your favourite drink?....NESLO
7. Your dream/goal?....PENSIONS
8. What room you are in?...HALL
9. Your hobby?....SHOPPING
10. Your fear?....GHOST
11. Where do you want to be in 6 years?....MALACCA
12. Where were you last night?....SOGO
13. Muffins?....GARDENIA
14. Wish list item?....GUESS
15. Where you grew up?...HOME
16. Last thing you did?...COOKING
17. What are you wearing?....SATIN
18. Your TV?....PANASONIC
19. Your handphone?....NOKIA
20. Friends?....FOREVER
21. Your life?....COMPLETE
22. Your mood?....HAPPY
23. Missing someone?....NURISRARINA
24. Car?...PESONA
25. Something you're not wearing?.....SECRET
26. Your favourite drama?.....COMEDY
27. Your favourite color?....PINK
28. When is the last time you laughed?....EVERYTIME
29. Last time you cried?.....FORGOT
30. Who will resend this?....YOU
31. One place that I go to over and over?....ALAMANDA
32. One person who emails me regularly?....FACEBOOK
33. Favourite place to eat?.....MCD
34. Why you participated in this survey?....TAG
35. What are you doing now?....TYPING

di panjangkan pada yg sudi membuatnya :-)

Saturday, January 16, 2010

~tag from sis fisa & wina~

suka sangat kat tag ni..remind me my precious moment melahirkan alya :-)

HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
lewat period 4 days..mabuk2 macam duduk tgh lautan..
buat UPT..resultsnya +ve..

HOW DO YOU FEEL?
macam2 rasa ada..

WHO DID YOU TELL FIRST?
my sis , angah..then baru hubby..i want to surprise him but this angah told him earlier..huh!!

WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
entahlah..hubby yang 'planned'..*blush*

WHAT IS YOUR FIRST CHILD NAME?
Alya Insyirah

WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
girl

WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Muhamad Syakir

DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
no..i always wanted a baby girl..but if i had a boy pun i bersyukur sangat..as long as my baby sihat...

WHEN WAS YOUR CHILD BORN ?
Saturday, 28.06.2008 @ 10.15pm

DUE DATE WERE SUPPOSED TO BE ON WHAT DATE?
01.07.2008 my 1st wedding anniversary..

HOW DO YOU FEEL WHEN YOU FIRST SAW YOUR BABY?
Alhamdulillah..then i said to hubby..'nape baby kita biru?'..hahaha

HOW OLD WERE YOU AT THAT TIME?
26y

DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX BEFORE YOU G IVE BIRTH?
Yup

DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
of coz lah..4months of sickness..very bad..

WHAT DID YOU CRAVE?
buah longan..masa tu belum musim~tak dapat :-(
mcD..mcD..mcD..

WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
ex officemate~chinese asoh..aiyaa..manyak kepochi lorh..huhu

HOW MANY KG's DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
20 kg..hahaha..from 48kg to 68kg(day alya born)

DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
yes.."kenduri kesyukuran" after my confinement..rumah parents :)

DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
ermm..'pneumonia' dan kidney infection..sengsara woo..

WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Mahkota Medical center,Melaka.

WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
hubby cyg..

WHO IS YOUR GYNEA?
my gynea Dr.liu..tp yg sambut alya Dr.vincent (both from Liu&Vincent specialist)

HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
5 hrs.before they had to do an emergency c-sect..

WHAT TIME DO YOU GAVE BIRTH?
10.15 pm

WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
hubby,Dr.Vincent(gynea)Dr.Lim(paed) and 2 nurses..

WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
emergency C-sect

DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
yup..one injection and gas 'ketawa' hahaha..

DO YOU BREASTFEED YOUR BABY?
yup..for almost 5month..

ARE YOU PLANNING TO HAVE ANOTHER ONE RIGHT NOW?
not right now lah..maybe 2011~2012.. :-p

alya 1st day meet me and hubby :-)

pada mommies2 yg belum buat tag ni..di alu2kan buat ye..best sangat..remind u to your priceless moment having your precious..
oklah see u at my next entry ya.....bye2

Thursday, January 14, 2010

salahkan parking?

maaf untuk entry ni bahasa agak tak beradab sikit..tension..bengang @ bangang..sakit jiwa dan semua nya ada dlm hati ni..i have to face this problem everyday..even kalau datang ofis cepat dan dapat tempat cun2 pun still ade je manusia nak buat keje ni..keje ape?blocked my car *angry*..actually, me tak lah marah sgt kalau diorang ada akal and free h/break..ataupun,diorang rasa macam sayang sgt keta tu..nak tarik h/break juga.. leave your phone number plss..so that i can contact u..but damn stupid lah diorang tu..dah la tak free h/break..phone number pun tak tinggal..so,bila me keluar ofis 5pm..tercangak2 nak keluarkan keta tak boleh moved at all..tunggu sampai selfish2 tu turun around 5.45pm,baru boleh keluarkan kereta..i have to wait for them..cisss!!hari ni je kene tunggu sampai 6pm..bayangkan kalau me ada emergency..
kalau nasib baik,diorang free h/break..i jadi superwomen tolak 3 @ 4 kereta untuk keluarkan my car..tapi,selalunya diorang very selfish!!
aduhai..cian my little girl,
tunggu ibu ambil dari rumah bbysitter lambat :-(
kalau setakat blocked yg sikit2 i still can manage to move my car..
but,u see the pic below..depan,belakang tepi..semua depa sapu..geram!!

u see..depan semua blocked..my car parking kat side je..cun2 elok2..
bila tengok tghari..dah macam sardin :-(


tengok ni..belakang pun kene blocked..yg ni tak tinggal phone no..kene tunggu :-(

huh..lega dapat luahkan dalam blog ku ini..ehehe.. :-p
so guyss..kalo korang yg kene,haruskah korang bersabar like me??
ehehe,kurang sudah kesabaran ku..nasib baik me syg kereta..
kalo tak..ku langgar je jebat..ekeke..
oklah..see u all kat next entry..kita ade homework to do..tag..tag..tag..hahaha..bye2..


Monday, January 11, 2010

~~terharu bila..~~

"ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku..
bila ke berduka..engkau hiburkan selalu..
ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku...."

pernah tak korang tengok iklan nespray yg latest tu..si anak nyanyi lagu ni kat ibu dia..so sweet..yg paling sweet..bila keluar je iklan ni..alya dgn gaya yg paling comel akan nyanyi camtu juga..pastu di iringi kiss for me kat pipi time end presentation dia..terharu sangat2..walau patah perkataan yg dia nyanyi ntah hape2..lain macam jer bunyi nye..ku terima dgn hati terbuka..yg kat bawah ni ayat alya


"ku..kaaaa..ku..kaaa..maaa..
yaaa..baaabaa..ku kaa..
maaaa..baabaaa..hi
khik"

serius,walau tak paham sepatah haram penyampaian alya tu..me tetap terharu..
thanks for mentor alya yg mengajau anak nye nyanyi lagu ni dari mula iklan ni keluar :-p


p/s:nampak gaya nye alya macam dah mula pandai panggil me ibu..jenuh nak ajar..before this she called me mummy then mama..huhu..now..kubu..waakakakaka :-)



'she said..muaahhhhss for all... :-D'


Saturday, January 9, 2010

~update~

last night hubby ajak berjalan di KL..dalam minggu ni je dah 2 kali pergi KL tu untuk survey barang yg hubby nak..bukan me malas nak berjalan2..tapi KL tu sesak sangat..walau hubby yg bawa kereta..tapi me yang rasa tired tu..kesian dgn hubby yg sibuk nak cari PSP di Plaza Low Yatt..so me ikut lah..(hati tak berapa nak ikhlas ikut tu)hehe..untuk elakkan sesat..kami ajak my sis yang memang stay kat PJ..taklah kami sesat nanti..traffic kat Kl jangan cakap lah..merana tgk traffic jam tu..kata hubby 'ayang kalau duduk KL bawa kereta hati kene kering'..wakaka..ntah hape yg kering taktau lah..tapi memang ngeri bawa kereta di KL..takpat nak bayangkan kalau me kene drive every day nak gi kerja siap bawa alya lagi..sanggup me naik pengangkutan awam je kot..kat Putrajaya keadaan jalan raya masih terkawal lagi..tak la se sesak KL..

anyway,dapat juga apa yg hubby hajat di hati..and price pun murah dari tempat lain..lepas tu pulak kami saje je ajak my sis ke Danau Kota..kami nak tau jalan ke tempat tu sebenarnya..tak pernah sampai walau duk Putrajaya dah lebih setahun..yes!sampai juga..ehehe,dapat juga la cuci2 mata..barang pun murah2..cuma tak pat nak shopping lebih2 sebab hubby dah habis duit beli PSP..ehehehe..kami sampai kerumah around 3am..tak perasan lagsung dah pagi..patutla alya asyik meragam..da pagi rupanya..

semua sebut2 tentang kasut crocs..i nak try,,
tapi beli yg cap "Danau" je lah..alya pun dapat sport shoes cap "Danau"..wakakaka..

ni pula PSP baru hubby..cap "ori" :-p tapi dari tadi haku je yang layan..wakakaka..

this week i'm so tired..mesti nak kene siapkan semua kerja kat ofis dalam 2 minggu ni coz i'm going to take a long leave end of this month..weekend ni pun bawa balik kerja ke rumah..aduhai..penin2..alya pula tak bape nak ada mood..meragam jer..me pulak resdung asyik menyerang..uishhh..macam2 lah..hope this weekend boleh la dapat menghilangkan rasa penat ni..oklah ntah hape2 yg me merepek ni.see u next entry ye....bye2..

nota kaki : me ni seorang yang sgt2 kuat ber shopping..so most of my entry will be about my hobby ni atau terselit gitu..mcm kata one ofmy blogger buddy l@n@..
"kalau tak suka baca..nampak sign 'X' kat ats belah kanan tu..klik jer"..wakakakaka...i likee your statement l@n@..