My Friends

Wednesday, April 14, 2010

~Sesegar Cameron Highlands ~

olla guyss..apa khabar ye?how's your weekend?apa daaa..dah hari rabu baru nak tanya weekend orang..hihi..ok back to the story..last weekend me and my family go for vacation..lagik..huh~actually i dah planned baik² nak pi Pulau Tioman awal July..but i have to cancel it coz hubby kene prepare meeting pulak..huwaaaa :( so,untuk menghiburkan hati isteri yg rawan ini(ek eleh..)en.hubby telah ambil cuti weekend (10/04/2010-12/04/2010) dan bawa kami pi vacation :p

kali ini destinasi nya adalah tanah tinggi..Cameron Highlands..oleh kerana ini dikira terjah vaca..amatlah susah untuk i dapatkan apartment,i planned to bring my mom,my granny and my aunty..tapi atas sebab2 yg tak dapat dielakkan..mereka tak dapat ikut :(
so ending nya kami(me,hubby,alya and my lil sis) duduk la kat apartment sebesar2 tidak tu ber4..haha..

en.hubby..sampai² jer terus carik TV ~huh~

mereka yang kesejukk an :)

cerita tentang Cameron Highlands..i ni belum pi sana lagi dah agak skeptical dengan cerita tentang CH..from my review(wah..siap review) ramai cakap pi sana best..tapi, i macam tak percaya..best ke?hehe..lagi pun this is my 1st time kesana,but i was wrong!!yup..CH is fun,beautiful and also romantika..hehe..kami gerak dari Melaka Friday-jam 6.30ptg dan sampai di Tanah Rata jam12.30 mlm..6hours ok!!huhu~tapi amazingly hubby cakap dia tak tired..dia dah rest kot before kami gerak..haha..kami naik ke CH ikut Tapah..jalan yang sungguh menggerunkan..huh~sampai kami terus..zzzzzzz...

bangun pagi jer..lepas siap2..kami terus plan nak pi mana dulu..nama pun naik CH..kene la pi ladang strawberry kan?ehehe..i pi Strawberry Farm kat Kg Sedia(tengah² antara Tanah Rata dan Brinchang) sini banyak farm yg boleh self plucking dan diusahakan org melayu..sesapa yg memilih tak mau pi kebun yg diusahakan non muslim..boleh ke Kg Sedia ni..mcm my hubby ler..lately my hubby sgt alert la bab2 ni..haha..bayangkan air utk masak (buat susu or minum) pun kami bawa dari melaka..hapelah abang ni :p

snap tak menjadi :(

comel ke saya??ehehe

alya n abah..

eleh :p

hehe..drama queen :p

lepas tu kami gerak ke Cactus Point,flower nursery dan Butterfly farm(on the way naik ke Brinchang) i terpegun dgn bunga-bugaan disini..sangat segar..cantik..really mesmerize me..tak pasal² i dah buat senarai nak beli bunga apa..padahal i'm not that kind of
person ;))..nanti sebelum balik,i mesti singgah beli..haha :p

cactus yang menarik poket i :p

"mereka" yang telah selamat berada di rumah mama..haha

nak yang ini..hubby kata mahal,i tak reti jaga..bazir~huh~

cantik..
bantal alya tuh..tak tinggal!

kami @ butterfly farm..*sila ambil maklum bahawa i kelihatan besar kerana
pakai baju double :p


tembam kan?huhu..

alya macam iye² jer :p

my dear yg kepenatan :)

ermm...lepas lunch (masa pic alya tidur tu) kami turun ke Bharat Plantations..saje nak menikmati waktu petang disitu..sempat gak kami singgah kedai² di Brinchang tu..macam biasa lah..i aimed dulu apa i nak beli..besok boleh terus grab..haha..

well guyzz..can i continue this entry later?aduss..byk sungguh pi nak upload..haha..i really want to share all my experience with u all(ade ke yang nak baca?haha)..i have pic yg i snap at Bharat Plantations..air terjun Lata Iskandar..and so on..tapi..nak upload tu take time la..haha..ini pimalas punya kerja :p

ok..see u all at next entry..till then..have a nice day..bye...



9 comments:

nuyue said...

bestnyer
teringin kesana lagi

IDAZS said...

wow!! bestnye...

lama dah tak pergi sana

last pergi tahun 2003 kot...

pssst alya : auntie nak strawberi sikit boleh?? hehehhe

Eyta @ hotmama said...

bestnyer pi sana..
teringin nak ke sana lagi bila tengok gambar2 sasha.

amboiiii..banyaknye beli kaktus.

misz_atiey said...

bestttttttttttttt nyeeeeeeeeee~ <<--xtaw nak ckap pe kak...kan2..hari 2 aty dah gitau..ada hikmah d sebalik nye..hihii

Sueriani Ali said...

sakan pi holiday ye...
6 jam je dari melaka?
best tu...

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
best..kalau ade org offer,ku pun terigin nak pi lagi :)

IDAZS..
this my 1st time..best..suka!!ehehe
pssstt..i beli strawberry byk ni..nak sila dtg melaka :-p

Eyta@hotmama..
pic tu serasi dgn pemandangan kat sana..sgt cantik..ehehe
dear..tak beli kaktus tu byk pun..amik pic je yg byk :-p

saSha a.K.a MumYalya said...

misz atiey..
best sgt dear..u must go..honeymoon ke..haha..
mmg tulah hikmahnya..menikmati pemandangan yg cantik :)

sueriani..
kak sue..tak sakan mana pun..ehehe,alang2 en.hubby cuti..
6jam je kak..je??erkk..haha..

Lady of Leisure said...

hehe alya sampai tertido sure penat naik cameron kan... tapi penatnya tu berbaloi... thanks for sharing... syok i baca...

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
yup..penat yang berbaloi..tapi i tak penat langsung..sgt segar bugar disana..heheh..
sharing is caring dear.. :p