My Friends

Friday, April 16, 2010

~sesegar Cameron Highlands 2~

salam..hai..hello..olla..huhu..ramai sungguh my greeting..hehe :p hari ni takde ape nak buat..so i update lagi tentang cameron highlands ok..manatau ada yg tengah review tentang cameron highlands ni..wah gitu..

ok..cerita lepas kami lunch di Brinchang..dan juga ala² window shopping di kedai gift kat area Brinchang tu..kami turun ke Bharat Plantations untuk tengok pemandangan ladang Teh sambil minum teh segar dari ladang :p masa tu dah jam 3 lebih kot..kat sini i nak bagi amaran keras sikit..pastikan perut anda tidak terlalu penuh dan tidak kosong semasa naik atau turun jalan di Cameron Highlands itu..kerana 10 km jalannya saja bisa buat anda mual² manja gitu :-&..masa jalan mlm i tak rasa mual sebab tak nampak jalan..bila jalan siang??ya ampun..tak shuka :|
ok..sampai di hentian tea shop tu..kami pun singgah minum,minum teh la kan..takkan nak request coke pulak kat situ..haha..meh saksikan keindahan view of Bharat Plantations..

cantik......

my sweethearts..

en.hubby..menikmati pemandangan ka?

my beautiful family :)

i ni ala² manja nak order scone la konon..padahal dahtau dah scone not my taste..saje nak rasa scone stail cameron..wakaka..ermm..price so~so rm12/set ;;)

sila perhatikan 2 ekor flies di tepi itu x(

the view was superb..very refreshing and enjoyable..cuma i amat tak suka dengan kehadiran lalat² gedik kat atas cameron highlands tu..nape i panggil depa lalat yg gedik?kerana lalat² itu tidak takut dengan "halauan" i langsung..cameron banyak lalat wooo...menciii..why?why?such a beautiful place but full of flies :(

so..lepas kami dah puas bergambar kat Bharat Plantations..kami turun lagi..turun bawah dari Ringlet dan terus ke Lata Iskandar (atas permintaan my lil sis yg nak sangat main air terjun)..selamba aje kami pergi tanpa sebarang pakaian mandi and so on..haha..so hasilnya :-

tengok..mandi pakai jeans saje pun sanggup..huhu

Berdekatan Cameron Highlands ni banyak air terjun ok..ada Lata Iskandar..Lata Kijang..erkk,tu jer yg i tau;;)

nak hampir maghrib baru kami sampai ke apartment kami(ntah bila masa tukar hak milik:p)..kami rehat aje sebab besok big day for me..time for shopping..hahaha :)

ke esokan harinya(last day kat CH) time for us for shopping..eh,my fav part :p tapi i shopping tak banyak la..tak macam pi Terengganu hari tu..i just beli strawberry 3kg,jagung,sayur²,bunga² & cactus,ntah hape lagi ntah..dah terlupa..sikit aje ok..tapi en.hubby yg kedengki tu(singkatan untuk kedekut+dengki:p)sound kat i plak..ayat lebih kurang camni lah "hai..pi Cameron ingatkan duit abang tak kopak shopping,pokok bunga cam takde kat melaka":p..alalala..sayang abang..muaahsss :-*

dapat ini 2dozen dari en.hubby..hanya rm 10 saje..sgt murah ;)

on the way balik melaka..my lil sis asik ternangis² nak pi Genting Highlands..terpaksa turutkan juga..walau waktu agak singkat..kami ikut Kuala Lipis-Raub-Bentong dan sampai Genting Higlands dah jam 5.30pm..sangat lewat dan membazir pulak kalau bayar masuk theme park..jadi kami cuma dapat melepas gian naik kabel car aje..wakaka..boleh la dari takde kan??nextime la pi Genting lagi..buleh tak en hubby sayang :-*

@ genting highlands..

alololo..nape matamu laling?

en.hubby i snap pic terbalik :-/

for this vacations..i give a credit to hubby's phone yg ada GPS(baru beli :p) sgt bebaloi membelinya..tak sesat langsung..dan perjalanan yang sangat mudah..lain kali boleh guna lagikan..kan..kan.. :p

ok kengkawan..setakat itu saje my review for Cameron Highlands..i'm falling in love with CH(except the flies:p) and op coz nak datang lagi nanti...destinasi seterusnya?tunggu end of year pulak la ek..haha:p

see you at next entry..daaa


6 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hamboi, hamboi...bestnya dia gi jenjalan kat CH. akak ni tah bila nak sampai sana. sha, bunga2 tu cantik la...akak nak...hehehe....

Lady of Leisure said...

bharat tea plantation tu best kan... i suka pemandangan situ, sejuk mata memandang... cewahhhh syoknya dapat rose di atas bukit gitu...
:)

Myluv-Sylvia said...

wahh.. bestnyer bercuti kat CH. :)

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
percutian terguzat la kak..ehehe..insyaallah ada rezeki tu :)
akk..kalau betul akk nak..ku rela pos yg ada kat umah ni utkmu :-p

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
view kat situ paling i suka..sgt cantik..segar..sambil hirup teh..pergghh..cuma,"ramai" sgt lalat:(
psstt..rose tu yg julung kali dapat dari si dia :p

saSha a.K.a MumYalya said...

Myluv..
best sgt..my 1st time and hope dpt pi lagi :-p