My Friends

Monday, April 26, 2010

~hujung minggu kami~

salam semua..wah..lama tak update blog..cian pada "mY beaUtiful hEaven" ni..kenapa lah i semakin malas ni ek?adoiyai..ehehe..kan bagus kalau dak sasha dapat pi holiday selalu..compom selalu update blog..sebab buat masa ni tu aje yg buat dia rajin..heheh :p

ok cerita tentang my weekend..sejak berpindah ke Melaka ni..sejak dekat dengan en.hubby ni..sejak dekat dengan mama,ayah and my sibling..my weekend sangat busy..heheh..
weekend ni i masak aje kat rumah..saje nak bagi en.hubby makan masakan air tangan isteri ;;)
masak ape?masak nasi ayam beb..huhu..yg best nye menjadik ok..heheh..cuma i tak snap pic sebab i dah penat sangat buat nasik ayam yg leceh tu :p
i ada juga buat cheese cake..very simple cheese cake..ok..cuma base agak terlalu kering..kene belajar lagi..as i promise u all..i'll publish one of my home made cake bila dah menjadi nanti..i nak siap presentation yg cantik :)

weekend ni jugak i dapat pergi shopping..this is the best part..susah betul la kalau dah gilo shopping ni..ehehe..i dapat jajan best sangat..yeyyyy :p

jajan baru :))

tapi yang tak best i tak bawa alya pi jalan2 shopping kali ni..sebab she's too tired pi tgk my lil sis bersukan kat tadika..heheh :)) so i cuma belikan dia beberapa helai baju and so on..
tapi..pi shopping tanpa alya..bosan..

cian dia kene tinggal :(

dan walaupun weekend ni "shopping time" for me..still boring sebab en.hubby i sangat busy..
but i really enjoy shopping weekend ni..hehe :)

ok guys..tu aje cerita weekend kami..sebenarnya lack of idea for this blog..ntah hape2 i membebel..see u all kat next entry ok..daaa :)



9 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe tu la kalau ada ke mana2 syok jer nak update kan... heheh i ada lagi satu entry pasal swiss yg belum update ni malas betul sebab i balik kampung weekend ni.. letih ni baru je sampai kl... :D

nanti share la resepi kek tu ye hehe... wah nasi ayam u pun sure marvellous kan...

syayassir said...

wah, isteri solehah... :D

ala, tulis je tentang apa2 pun.. janji tulis.. hehehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

eh..eh..,baru nampak dia update. hehe...
share la resepi nasi ayam ngn chesee cake tu. nak gak tau. akak pun lama gak dah tak publish resepi kat blog. malas tul nak masak yg havoc2 skrg ni.
rindu sebenarnya ngn sha ni...lama sgt blog sha menyepi....update selalu tau!

fisa othman said...

akhirnya terupdate juga blog cik kak ni...hehehehe...syoknyaaa orang itu berdekatan dengan yang tersayang...dok bz sungguhh nampaknya...:P

wina said...

wah..rajin la Sha masak nasi ayam, Kira's favourite tau! :-)

nuyue said...

patutlaaa lama menyepikan diri
rupa2nyer mem bz kan utk jadi isteri solehah....heheheh
rajin nyer sasha masak..share laa resepi kat sini yer...

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
i rasa cam nak pi holiday aje selalu..haha..tp hubby bising ler.. :p

dear..i bukan takmau share..i malu ler..heheh..baru 1st time buat..2nd time i publish ok ;)


syayassir..
kak sya..solehah le sangat ni..lepas masak nasi ayam tu..terus ngadu penat kat hubby and..zzzzzz..wakakaka..


Kak fiza..
hehe..nasib baik la sha update kan..sha takmau la tak update langsung..nanti hilang kawan2 blogger yg baik macam u all semua :)
insyaallah nanti yg 2nd tiem buat sha share resepi ok :)

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
akhirnya kak..haha..puas dah paksa diri ni..pimalas tak habis2..
duk melaka ni..montot tak buleh duk diam..nak berjalan aje :p


wina..
rajin le juga..lepas ada org sound "nasi ayam simple tu ko tak pernah buat?" ehehe..tu yg azam tu :p
len kali aunty sha buat kan kira ok :)


nuyue..
mnyepi bukan rajin masak dear..menyepi sebab sakit M tu dah datang..virus ni..haha..
insyaallah nanti ku share ok :)

Sueriani Ali said...

ksue tak reti nak pi jenjalan dan shoping sensorang, cam pelik dan janggal je... hmm, bila la buleh jumpa dak saSha ni?? ;)