My Friends

Tuesday, February 2, 2010

~Terengganu & Kuantan : last chapter~

last entry about my trip..ehehe..actually buleh je buat satu entry..tapi kerana byk juga tempat persinggahan..tu yang eksen je buat 3 entry..dan salah satu kelebihan nye drive all the way ke Kuala Terengganu..dapat singgah banyak destinasi..orang kata bebetul pulun berjalan ;p tapi memang en.hubby ku penat la..yg paling sweet..bila ditanya penat ke..dia jawab "rasa happy buat hilang rasa penat abang "..oh i love u so much dear :-)

ok² berbalik pada cerita tentang Teluk Chempedak pula..sebelum kami bebetul bergerak balik ke Melaka..kami singgah di Teluk Chempedak..bagi sesapa yang tak pernah ke sini..nak masuk ke Teluk Chempedak ni..kita akan melalui kediaman² rasmi bagi kerabat² sultan Pahang dan juga kediaman orang² besar Pahang..sampai di Teluk Chempedak..me terkesima sekejap..pemandangan kat situ sangat² cantik..orang pun tak ramai sangat..cuma sayangnye..air laut sedang surut..so my daughter tak dapat merasa mandi di Teluk Chempedak..tapi i still bagi dia main² di pasir² air surut tu..ehehe..cian anak ibu..ok guyss..enjoy the pic ya..

Pantai Teluk Chempedak

Entah ape lah yg dibincangkan mereka ;D

cantik..kan??

dari tepi pantai :)

alya cuba enjoy walau air laut surut.. :)

sayang..ibu tak faham la.. :p

my angels..

tak dapat la ku nak berposing nih..huhu..

my soulmate..terima kasih abang :-)

dah dapat berposing pulok..penataan cahaya tak baguih..hehe

antara last pic yg di snap :)


ok guyss..tamat sudah penceritaan ku ini..hehe..lega nye..lepas ni buleh la berehat dari berblog kejap..ehehe..so,setelah percubaan kami(hubby and me) membawa alya ke trip yg agak jauh berjaya..kami bercadang akan bercuti lagi dalam tahun ni ;p semoga murah rezeki dan buleh bawa mama pulak..aminn..

so..see u all at my next entry yer..terima kasih kepada yg sudi mengikuti perjalanan percutian ku yg berchapter² ini..love u all..muahhhsss :-)

p/s : ucapan terima kasih kepada Little Parlour dalam entry² percutiannya kerana banyak memberi inspirasi pada me menulis blog kali ni..


17 comments:

Lady of Leisure said...

thanks for sharing dear... im sure u had a great time esp alya.. suka tgk pic dia kat air surut tu cantik...
pandai u amik gambar..
keep blogging... lepas ni mesti u akan suka baca balik entry holiday ni.. bila baca sure tersenyum..
:)

nuyue said...

dah tamat ker?
heheheh
nuyue suka baca entry sasha pasal percutiaan ni...rasa cam tak sabar2 jer nak pi sana...

KELLY910 said...

wow pemandangan mmg cantik2..
exspecially bila tambah dgn kecomelan dak lya tu.. ekekke.. so sweet..
semoga percutian seterusnya akan lebih baik dan menggembirakan k..

fisa othman said...

alahai dah habis ke...hehhee best la sha...;) terserlah keceriaan kat anak dara 2 orang tu...hehehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

pemandangan pantai cantik walaupun air surut. seb baik air surut, kalau tak mesti mummyalya susah nak pujuk anak2 dara tu balik..hehe...

wina said...

me baru berkesempatan baca ur full vacation entry ni, sasha sbb kat umah jgn haraplah Kira nk bg mama dia duduk depan lappy hehe

wina pnh gi tganu, cherating & teluk cempedak..mmg best!

and me pun pnh pose kat tmpt sama u pose kat teluk cempedak tu yg lightingnya x brp bagus tu kekekeke

best kn gi cuti after a very long long time?
alya & baby pun excited je nampak...

eeeiiii..x sabarnya nk gi genting lusa ni :-)

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
ehehe..i lupa nak masuk link blog u smlm ;p alhamdulillah..i dapat abadikan kenangan ni dalam blog..thanks to u too sbb i byk amik idea mcmana nk cerita pasal trip ni dari blog u :-)

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
wakaka..da tamat la dear..ekau cam perli den jer ni..huhu..nanti ekau gi cherating ekau amik pose lain pulok tau..buleh share2 :)

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
thanks dear..tak sabar nak 'bervacation' dgn kelly sekeluarga pulok..tentu lagi havoc kan..ehehe..
aminn.. :-)

saSha a.K.a MumYalya said...

sis fisa..
ehehe..malu i..over je i berblog pasai my trip kan..huhu..tapi mmg mereka berdua ceria sgt sis and kuat gak bergaduh all the time..ermmm...

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
betui tu kak..nasib baik air surut..kalau buleh mandi..mau susah nak pujok diorang balik tu..ehehe..

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..
ehehe,takpe dear..at least u ade singgah ni..i really appreciate it..wina pun pernah gi tempat2 ni ye?pose pun tempat yg sama?no wonder masa i pose i asyik ingat kat u jer..ehehe..

best sangat wina..rasa fresh sangat2..i can't wait for next vaca:)

wina..nanti u mesti post byk2 pic kira kat genting tau..i yg excited ni..last i gi genting time bujang dulu..best..fun everywhere..have fun dear :)

sue79 said...

wahh, teluk cempedak tu...
teringat zaman muda2 dulu...

saSha a.K.a MumYalya said...

sue79..
teluk chempedak dan zaman muda2?ehem..ehem..haha :-)

Fatihah said...

Cantik2lah permandangan.. teringin nak pergi tempat tu jugak.. bila lah dapat pergi????? Anak2 sasha comel2 lah..

saSha a.K.a MumYalya said...

fatihah..
cantikkan?insyaallah dapat pergi tu..lepas deliver la kot..ekeke..mai dtg semenanjung ni :-)

anak ku baru sorang je,yg besar sikit tu adik ku..ehehe..comey ke..thanks;)

Ummi HusnaDania said...

MMG BEST TELOK CHEMPEDAK..TEMPAT LEPAK HUJUNG MINGGU..BYK ANAK2 BRJLN