My Friends

Saturday, February 6, 2010

eNtry unTuk abAng..

oh kawan² blogger ku..sila abaikan entry ini..entry ini terwujud kerana rindu yang tak dapat dibendung terhadap en.hubby ku yang jauh dimata..dekat dihati..tapi kalo korang nak baca juga..jgn ketawa yer..ehehe..nak komen..dialu²kan..hope korang paham..orang bercinta berjauhan ni memang pelik sikit perangai nye..huhu

ermmm..sob..sob..sob..
http://www.emocutez.com

abang..ayang rindu sangat la..dah lame tak kene tinggal camni..ayang bosan..mandi tak lena..tidur tak kenyang..makan tak basah..erkkk..betuike ni??ermm..sebenarnya ayang rasa dah makin mengong ni..ermm..ayang marah betui dgn kehepci tu..geram tambah menci..asik abg jer kene transfer kan?tapi kalo ayang menci..nanti abang takmau pergi kerja..nanti kehepci tak mau bayo gaji ngan bonus..ayang gak yang rugi kan?dahla handbag GUESS ayang blom dapat..ermm..kalo abg tak terima offer tu..nanti..abang tak pat offer lagi..nanti kita tak pat beli umah kat sebelah JPJ tu..ayang takmo duduk atas pokok..erkk..abg kan dah janji taknak bg ayang duduk atas pokok..nak beli umah untuk ayang awal tahun depankan?..ermmmm..

tapi..tiap² malam ayang rindu..ayang asik lapar je(ada kene mngena ke?)ada tau..sebab masa abang kerja sini abang selalu ajak ayang makan sate kajang kat kajang..sekarang ni..ayang asik makan meggi kajang je..bukan ayang malas nak masak(abang abaikan ayat ni ye)..
cuma kalau ayang masak..sape nak makan?ayang kan diet..diet lagi ke??

abang..tadi ayang col budak servis..dia cakap melaka kecit..takde post kosong lagi..ayang tak marah dia cakap takde post kosong..yang ayang marah dia cakap melaka kecit..eh..kecit² pun kita dah ada lapangan terbang antarabangsa sendiri kan??nanti..ayang nak letak gambo budak kerani tu kat pintu tol melaka.."DILARANG MASUK" baru padan muka dia..nape ayang cerita ni?sebab ade related dgn posting tu..ermmm..
huk..huk..huk..
http://www.emocutez.com
Abang..alya pun rindu abang..ayang rasa² jer la..walaupun ayang tengok dia berlari² gembira..main² gembira..jauh di sudut hati dia kita tak tau..walaupun dia masih belum paham rindu tu ape..tapi sekurang² dia paham bila ayang cakap abah kerja..dia continue memain jer..alya tido awal dah 2 hari..sebab takde sape nak main motor dgn dia..tu sebab ayang rasa dia paham yang abah pergi kerja..ayang pun tak paham apa ayang merepek ni..

http://www.emocutez.com

haa..ni nak cakap ni..masih ingat janji² abang pada ira bawah pokok mangga depan umah ayah?abang jangan nak nakal² tau..cukuplah alya sorang nakal..kalau tambah abang pun nakal..gugurlah rambut ayang..kan rambut ayang dah cikit ni..dah pendek..pastu..abang jangan nak kerja melampau²..ayang takut nanti abang jadi suami no2 kerja abang tu..eh..eh..salah pulok..ayang takut kerja abang tu jadi isteri no.2..dulu ayang marah pasai abang habis duit kat keta..ayang suwuh kawin dgn keta..la ni,takkan ayang nak suwuh kawin dgn kehepci..ayang tak rela bermadu dgn kehepci tu..kehepci madu ayang nak le..ehehe..dan juga abang mesti tunai janji² yang lain..fuhh..nasib baik ayang tak janji macam²..sebab ayang takde bonus..ehehe..lagi sekali op topik..kalau tak ingat janji..siap!!!

ermmm..abang..sale kat jusco tadi best tak?meshti abang asik ingat ayang masa tgk 70% tu kan..ehehe...

da..da... :-)

16 comments:

LiAnA said...

alahaii siannya dia.. bila hubby takder kita rasa lost kan..huhu
tp tulah sbb anak punya pasal kenalah kita strong gakk

saSha a.K.a MumYalya said...

LiAnA..
tulah..lost sikit 2,3 hari ni..ehehe,alhamdulillah dah makin ok..nasib baik ade anak teman :)

KELLY910 said...

wakakkaka.. aku tak tau nak komen apa.. aku tau kau tgh sedih.. tapi aku nak tergelak juga bila baca entry ni ..:p

btw aku tau kau lawak diluar.. dalam hati gundah gulana tak siapa yang tau.. hope kau tabah k.. insyaallah ada rahmat sebalik ni semua..:)

sue79 said...

uhuk uhuk huk.... sob sob sob....
ala ciannyer ayang kena tinggal, mai ler duk melaka.. boleh kita kawan2 together gether.. hubby kene posting kat jusco baru ke? ku belum sempat nak pergi, mane satu hubby mu eik? kui kui kui....

Fatihah said...

Kesian sasha... sekali sekala layan luahan perasaan mcm ni best gak.. lawak.. Sasha sabar yer.. Fatihah pun slalu kena tinggal asben g out station.. walaupun kejap 2-3 hari.. tp fatihah amat memahami apa yang sasha rasa...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

alolololo...syedihnye baca entry utk abang dia ni. akak faham apa yg sha rasa. akak pun pernah kena tinggal ngn hubby sebulan lebih sbb gi kursus apa tah. sabar yer... alyakan ada....

sbnrnya, masa baca tadi, nak gelak pun ada....wakakakaka...

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
ehehe..gelak jer..aku saje nak bg org gelak same aku..hilang rasa bosan ;)

aku dah biasa poG jejauh dulu..tu yg mula nk biasakan balik agak lembab ;p
thanks dear :)

saSha a.K.a MumYalya said...

sue79..
ehehe..nangis ngengada je tu sue..tunggu la bila daku da posting kat melaka..kite bleh kwn together2 :)
hubby ku kat sinun la..clue:dia tak kerja dgn jusco..tapi outlet dijusco..jeng..jeng..jeng.. :p

saSha a.K.a MumYalya said...

fatihah..
thanks for caring dear..me dah biasa duk jauh dari hubby sejak posting putrajaya..cuma da lama dia kerja sini..bila kene mula bjauhan balik..agak susah nak accept..but now i da maintain emosi..ehehe

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
ehehe..saje nak manja dgn kengkawan blog..selalu ade hubby teman borak2..mmg sedihkan kak..time alya main2 i ok..dia tido je i sunyi :p

kelakar ke kak?ehehe..saje nak bg semua gelak2 baca ini entry ;p

Lady of Leisure said...

i sbnrnya tumpang sedih dengan kesedihan u skrg.. tapi bila baca entry ni i tak dapat tahan nak gelak, i gelak jap ek... muahahahahahahah...kelakar lah u ni..
ok dah habis gelak...

takpe dear, be strong ok.. meanwhile, try to occupy yr free time k.. main2 dengan alya.. surf internet... create hobby baru ke.. :)

saSha a.K.a MumYalya said...

ehehe..lady dah habis gelak?i saje nak bagi semua orang happy..actually mmg camni la kalau i berbual dgn hubby..suka buat dia ketawa ;p

tankiu for caring dear..i ty buat² busy le ni..i da ok ckit²..ehehe..nasib baik ade kengkawan :)

nuyue said...

hahahahhahah
sasha..jgn marah yer...aku nk gelak dulu..sakit perut aku baca entry mu...

sabar yer sasha
ku faham perasaan mu
ku dah pernah laluai dahulu..heheh

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
ehehe..sakit da perut mu baca entry ni??haha..nak hiburkan hati yg lara ni nuyue oii ;p

nuyue pernah PJJ juga ngn hubby yer?susahkan..huhu..rindu:P

Annsyifa said...

syok baca..!
walaupun sedih..ada unsur humor lagi..
sasha rocks!

saSha a.K.a MumYalya said...

ann..
tankiu..ann rocks too :p