My Friends

Sunday, February 21, 2010

~update~

salam..ehehe..akhinya aku nak juga update blog..eleh macam lama sgt tak update..huhu..
kengkawan ku..dak sasha sedang ada satu masalah problem..waduh..masalah yg sangat2 berat untuk dipikul..masalah yg semakin meruncing dalam diri dia..semakin difikir..semakin menjadi kudis dalam diri dia..erkkk..kudis??eiii..tukar²..semakin menjadi duri dalam daging dia(dak sasha) :p..apakah duri itu??waduh²..ini lah masalah nye...

dak sasha semakin pelik ni..semangat pemakanan dia semakin berkobar² seperti semangat 1 malaysia yg diwar²kan sekarang ni..memula² pikir bila en.hubby jauh,maka kuranglah aktiviti pemakanan tidak bermoral bagi diri ini..rupa²nya..aktiviti itu menjadi semakin tidak bermoral lagi..sebagai contoh :
en.hubby selalu balik ke rumah kadang²,jarang²..bila balik pula sampainye 3pagi..en.hubby pasti menapau sesuatu untuk isteri dirumah..yg ditapau pulak bukan main²..kadang² sate..kadang² pizza..kadang² burger..sebagai meghargai pemberian en.hubby..terpaksalah ku makan jajan² tersebut waktu itu juga..dan kemudian sambung tidur semula..waduh..sungguh tidak sihat aktiviti itu..malam tadi saje en.hubby bawa balik sekotak mini donut dari J&CO..dalam kotak tu ada 30 biji mini donut..woohoo!! terpaksalah buat air milo and makan dengan en.hubby walau jam pada ketika itu menunjukkan 4.00am (terpaksa ke?? :P) dahtu..donut ada lebih lagi setengah kotak dalam peti ais tu..sape lagi nak kene habiskan?bagi alya makan sebijik je habis.."akak" juga yg kene habiskan tau..ishh..ishh..ishh..ni namanya makan tanpa niat..takpelah..jgn membazirkan..membazir amalan syaitan :)
(p/s to abang : if ayang gemuk nanti..fikir²kan lah punca² nye ye :p)

ngeh..ngeh..dah separuh kotak habis..baru teringat nak snap pic..
sedapnya..ya ampun!serius ni..sedap dari DD :p

and satu lagi yang menambah kematu dihati..dah lama tak beraktiviti ini..

haha..tak sabar menanti gelombang kedua bonus en.hubby..lalala~

ok guyzzz..itu aje untuk entry kali ini..kita jumpa di lain masa ok..ta..ta..

13 comments:

Lady of Leisure said...

haha sama lah kita i pun baru jek melantak ni ekekek.. eh esok isnin.. camno nih.. i cam tak bersedia jer nak diet ekekke...

KELLY910 said...

sedapnya.... nak sikit!!!

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
ehehe..camno nak buek ni?besok pulak plan nak jln2 dgn hubby..compom la tak jadi diet senin kita..apakata kita teruskan je cadangan diet selepas u balik Malayasia ok..ngeee ;p

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
memang sedap giler la..aku mmg dah tangkap cintan ngn donut J&CO ni..ehehe..nak ke?meh datang sini meh..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sha,
sedap la tgk donat tu. akak ni peminat donat. badan akak pun dah bagai donat skrg.....

diet akak pun dah teruk skrg, sha. balik kg smlm, habis semua masakan MIL akak melantak. huhuhu...

IDAZS said...

shasha, dulu masa mengandungkan Zarin dan donut Jco tengah glemer kat Kl ni, tiap2 ari makan donut tu. Makan tak hingat Sehinggalah sampai satu tahap langsung tak leh makan donut Jco, kalau makan muntah. Dan paling teruk, tengok orang bawak kotak jco pun dah loya! arrrghhh...penangan mengandung. Sekarang pun still tak boleh nak makan. tatau kenapa...huhuhuhuu

fisa othman said...

betul2 duri dalam daging tu...menusuk2 kalbu untuk menjamah makanan...wah misi mendietkan diri harus d simpan dulu nie...hahaha...sedap sungguh namanya tu hinggakan tak terkata nikmatnya...hilang semngat nak berdiet...;)

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
sy bukan peminat donut sgt kak..yg coklat oklah boleh gak telan..tapi ini J&CO donut bikin sy panas..ehehe..sedap giloss la kak..
akk..jgn dicerita ttg berat bdn lagi(sambil menutup muka yg malu)ticker weight pun sy dah xupdate :(

saSha a.K.a MumYalya said...

IDAZS..
wah..sampai gitu penangan J&CO kat u?kih..kih..i bari nak terjebak ni..peliknya semua perisa i buleh telan..before this i memilih sikit bila mkn donut..ehehe..
jgn nanti da muak mcm u sudah ler:p

saSha a.K.a MumYalya said...

sis fisa..
ku semakin blur dgn kata2 mu sis..ekeke..dirimu semakin puitis sekarang ini :p
sis..misi diet kita sambung lepas lady balik Malaysia jerlah..baru best diet reramai..amacam?wakaka :p

Fatihah said...

Sedap nyer donat tu..

saSha a.K.a MumYalya said...

fatihah..
memang sedap sgt tau..i'm fan of J&CO now..wakaka ;p

wina said...

jelesnya tengok sasha dh update..wina masih ketinggalan..seru nak update tu belum sampai lg la hehehe

insyallah soon!

btw, cantik rumah baru :-)