My Friends

Thursday, December 9, 2010

~I'm back..lol~

salam rindu pada semua..wah lama nya tak update blog..tengok apa jadi??dah naik lalang ok..dan paling sedih..i ketinggalan cerita kengkawan..hukhuk..takmo marah haaa..i try my best this time ok :)

~peace on behalf ibu..hehe~

update tentang si ibu.. :D
i dah masuk 14weeks+..morning sickness masih ada tapi lite aje..berat badan i turun dah hampir 4kg..tak tahu la kalau lepas ni naik,naik dan naik..hahaha..selera makan makin merundum..aduss..i don't know why but this is my biggest problem during this pregnancy..huhu..tapi kalau masakan mama..i tak tolak..memang makan sepinggan jawabnya..pelik kan??hehe...

~us during kfc fantasia world~

update si alya.. :D
my dearest alya..dah makin besar..makin petah bercakap..seronok sgt layan dia berbual..dia asyik minta nak masuk sekolah..ayoooo..too early la kan..free diapers pon belum lagi..hihi..and yg paling kelakar..she always said that alya = adik..baby= along..haha..agak sukar nak menyelesaikan konflik identiti yg berlaku pada alya :))

hehe..tu serba sedikit pasal kami..kuikui..macam ada orang nak ambil tahu :p
btw,ingat tak lagi pasal entry i nak pilih2 beli rumah tu??klik sini..kami dah pun buat keputusan(sebenarnya dah buat semua prosedur pon :p) yang kami pilih option C..hehe..insyaAllah..pilihan tu yang terbaik dan semoga saya dan suami tak regret..apa pon kami redha..sekarang tengah tunggu untuk keluaran KWSP dan proses renovation semula rumah..nanti i upload pic rumah i sebelum dan selepas ok :)

guysss..sekarang kan dah mula musim cuti2 Malaysia..so,mana hala tuju percutiannya..i kan memang suka gila bab2 bercuti ni..sekarang sedang menanti dgn sabarnya en.hubby tersayang dapat clear cuti..maybe end of december..mana mau pergi ye..hehe..nanti i'll update :)

ok..that's all for today..i mean for this entry..nanti story lagi ok..love u all..daaaa :*



8 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

welkam back dear!!!
amacam, morning sickness dh abes ke??

Fatihah said...

Welcome back... :)

sasha a.K.a MumYalya said...

leily..
thanks dear..hehe..still mabuk2 sikit2 but better lah :)

fatihah..
thanks darl :)

ashra said...

hi shasha!
sebenarnya da bg komen da..tp,boleh plak hang n DC masa send..mmg Berukband ni tgh weng.ergghhh..bila la hubby nak tukar berukbend ni.keke

4kg?sian u.tak pe.nti akan up balik tu bila datambah selera.kita dulu,tak naik2,tak turun2 3 bln pertama.hehe.skang da ok sket.

wahh.alya da makin matang da ye.nak jadi kakak la kan..
emm..akhirnya dapat gak u miliki rumah sendri kan.sure hepi n tak sabar nak wat sesuka alam dgn rumah sendiri..kita blum ada rezki lg.nyewa lg.lmbt sket kot.hehehe...moga murah rezki satu hari nti.

Wina Momma Kira said...

welcome back!

rindu nak dengar ur stories sha..rajin²kanlah diri tu ye:-)

teringat masa preggykan Kira dulu, 1st 3 months mmg kurus sgt..after that dh ok..nanti sha pun ok bile dh bertambah bulan

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
hi dear..masa u komen tu hang sbb masuk blog i ke ek?sbb ada gak kawan2 kata masuk blog i jadi hang..huhu

i pon hope la naik sikit berat ni..mybe end 2nd trimester nanti kot..hehe..

alhamdulillah ash..akhirnya i dah pon beli rumah tu..takpe,pelan2..boleh u choose d best..insyaAllah..i doakan terbaik for u ok :)

sasha a.K.a MumYalya said...

wina..
thanks dear..terharu nye ada yg suka dgr caca marba story i :p

i hope so that akan bertambah ok wina..selera yg on off ni boleh buat i stress..hehe :)

NaDya Shah said...

welcome back!! hehehe
sha selesaikan masalah identiti 2..nti dah kuar baby,alya kompius lak sape yg kene jg sape.keh3