My Friends

Friday, December 24, 2010

~vote for pink or blue~

hai..sihat ke semua?i'm ok..sihat..walaupon still ada mabuk2 laut tu.. still boleh berbelog ok..haha.. nak tau satu perkara tak?...last wednesday i pi check up..nak le tengok keadaan baby kan..nak tau berat baby..nak tau lagi apa yang patut tau kan..hehe..

hasil results dari scan bagitau yang baby dah pon 16weeks 3days..berat 154g,
semua tulang peha,tulang tangan..semua telah mula terbentuk dengan sempurna..
baby dalam 15cm-16cm..dan paling best..baby telah menunjukkan "sesuatu" pada kami..hahaha..saya pon tak expect dapat tau gender baby seawal ni..yerlah,i baru je 4months pon..adakah menggunakan 4d scan faktor utama?haha..sebab masa alya i guna 4d&3d jugak tapi 5months++ baru nampak "berger" dia..hehe..doctor siap cakap.."wah..clear baby tunjuk ni..dia nak mummy & daddy shopping awal ni.. " haha..takde maknanya doc..ibu sgt kedekut ok..
segala tinggalan alya yg masih boleh pakai..ku pakaikan je :p

so..u alls rasa2 lah..it's gonna be pink or blue??hehe..saje je kan..

actually..bukan i takmau share..insyaAllah..nanti i share ok..tunggu betul2 confirm gender baby..tunggu lah checkup bulan ke-5 dan 6 ok..for me, i seriously tak kisah at all..
sama je..asalkan baby lahir dengan sihat dan bakal berjasa pada kami..
tapi kalau dapat tau awal pon best jugak..dapat shopping and buat preparation awal..hahaha..
ok guys..see you at next entry..babai :)

8 comments:

ashra said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
ni cam gaya2 blue je.
kalu blue,bonus ni.

kita pun,aritu scan 23w,doc kate,ala2 dot dot..doc nak confirmkan balik skali lg cek up akan dtg.sbb baby ala2 malu lagi.so,terpaksa rahsiakan la dulu.da confirm,akan di war2 kan jugak.hehe

fiza said...

Hopefully Blue :-)

Apa2 pon, smoga slamat semunya.

sasha a.K.a MumYalya said...

ash..
hehe..secret la..mana leh bgtau..haha :p
nanti bila dah scan 2-3 kali anu sama je..baru i bgtau..haha..sekarang ni hati dah mula menggaru nak soping tuk baby..huhu

fiza..
thanks dear..yup..hopefully..but pink pon i like!!hehe..
betul tu..ape pon semoga semua selamat :)

Lady of Leisure said...

hehe blue ke pink ke i doakan yang terbaik untuk u.. :)

Wina Momma Kira said...

nak blue plis~ agagagaga

tapi kalau pink pun best..memandangkan Mummynye suka bangat ngan pink color kan?? habis shopping semua pink je hikhikhik

sasha a.K.a MumYalya said...

Lady..
thanks dear..ye itu yg sebetulnya..semoga i dapat yg terrrbaik :)

wina..
nak blue juga..agagaga..

hehe..actually blue pon ok..pink pon ok..kalau blue pon,i still akan beli something pink for baby..haha :p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

blue..
dpt sepasang, renti operasi..
hikhikhik.. ye ke???

sasha a.K.a MumYalya said...

lily@ummi alyahusna..
hehe..rasa2 nak blue jugak ni..tapi kalau dah rezeki ku pink..terima dgn hati terbuka..haha
kalau dah sepasang..blom renti operasi kot..mybe kilang tutup buat sementara waktu :p