My Friends

Monday, December 20, 2010

~Taman rama-rama, Ayer Keroh~

hai..what's up guys?entry kali ni i nak story pasal salah satu tarikan
di MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH..wah..caps lock lagi..hehe..
on 06.12.2010..kerana bosan tahap otomen(sbb mc ngade2) dan kebetulan en.hubby off day..en.hubby ajak la keluar bawa alya and my lil sis jalan2 bereakrasi..hehe..mula2 rasa nak bawa depa pi zoo..tapi macam dah kerap sgt pergi..nak bawa pi taman buaya..ermm..kang mesti diorang nak mandi manda dan pack sgt masa kami lalu tu (melaka memang banyakkk sgt tempat yang boleh dilawati tau!!) so setelah kami pikir punya pikir..last2 kami decide ke TAMAN RAMA-RAMA..pengakuan berani mati dari anak melaka "i've never been to this taman rama2" hahaha..dah ada anak ni,harusla semua tempat cenggitu dilawati kan :P
seriously..taman rama-rama sgt tak menghampakan ok..rasa lebih best dari zoo kot..entahle..my personal opinion la..walaupon binatang kat situ tak "ramai" tapi sgt dekat dgn pengunjung..maksud nye, korang boleh tengok binatang2 tu dalam jarak yg dekat..then ada satu gerai yang ada jual fruits untuk diberi pada binatang tersebut..seronok tgk depa merayu2 minta kita feed them (*mode kejam..haha)..
ermm..paling i tertarik..ada 5ekor ikan dalam sebuah kolam yg ukuran sekor ikan nya sama besar dgn i kot..tak tipu ni..masa dia melompat nak makan..terperanjat kami..huhu..
ok..korang tgk la sikit2 pic kat bawah ni ok :)




ok..kalau korang nak datang ke Melaka..jgn lupa singgah TAMAN RAMA-RAMA, ayer keroh tau..tapi if telupa juga..sila la datang lagi..kami sentiasa menanti kehadiran anda semua kenegeri kami :) *kami stands for "people and animals.." hahaha..

harga tiket ke Taman Rama-Rama, Ayer Keroh..
dewasa - RM8/head
kanak2 - RM5/head
kanak2 bawah 5thn FOC..

babai.... :)



4 comments:

Lady of Leisure said...

wah bestnya berjalan sakan hehe

Wina Momma Kira said...

Sha, next year kalau I datang Melaka, u jadi my tour guide tau :-)

ashra said...

hehe.seingat kita pun,masa duk melaka sekolah dulu pun tak pernah gi la tmn rama2..duk ulang zoo melaka je,n taman buaya.hehe.

pas ni,le ar terjah ek..suka rama2!

sasha a.K.a MumYalya said...

lady..
hehe..kan i mmg suka jalan2 sightseeing :p

wina..
ok..boleh je..just give me a col..tapi jgn masa i kat LR sudah..haha..nanti i bawa u jalan2 spital pulak ~lol~

ash..
kalau u dtg melaka lagi..give me a col..nanti i bleh guide u tempat mana syok nak pergi..hehe..
kat taman rama2 ni buka je ada rama2 je..macam2 ada :p