My Friends

Thursday, December 23, 2010

~bercuti di Pulau Pangkor ~

salam semua..minggu yg sgt tired..aduhai..banyak gile report nak kene buat..dengan SKT tak siap..aduh..sejak buat servis ni..memang sgt terasa kesibukkannya..

btw..nak story sikit..last week i pergi cuti2 Malaysia(16/12/2010~20/12/2010)..huhu..walaupon dalam keadaan berbadan dua,malah membawa beberapa badan lagi (hubby,alya n my lil sis) tapi sebab nak cuti punya pasal..ku gagahi jua..hahaha..destinasinya? kami sekeluarga ke Pulau Pangkor, Lumut Perak..kemudian singgah sebentar ke Bukit Merah Lake Town Resort untuk penuhi permintaan alya dan my lil sis yg teringin sangat nak pergi ke Pulau Orang Utan..hehe ;D

perjalanan dari melaka ke Lumut, Perak ambil masa lebih kurang 5jam..sangat penat ok..dulu masa i pergi cuti di Terengganu perjalanan lebih lama dari yang ini..tapi tak rasa penat seperti yang kali ni,maybe sebab i pregnant kot? sampai di Lumut,kami ambil Feri "Duta Pangkor" untuk ke Pulau Pangkor..hehe..syok..i tak mabuk laut ok :)

sesampai Pulau Pangkor..u alls tak payah risau bab transportation..mmg berlambak gile orang nak tawarkan sewa motor, kereta dan teksi pink tu..sedia duit aje (tapi disebabkan kami pergi masa cuti sekolah..semua jadi increase..huh~) i stay kat D'senja Beach Resort, Teluk nipah..resort ni baru tau..dan tempatnya agak privacy sikit,sebab berada di sebelah hujung Teluk Nipah..perlu i cakap kat sini,kat tengah2 Teluk Nipah tu sedang dalam construction..so tempat agak tidak bersih dan berhabuk..huhu..

jom layan gambar2 kat Pulau Pangkor yang i sempat snap :) gambar edit guna photoshop..bila besarkan dia jadi pecah2 tak cantik la..ni kes nak jimat ruang..hehe :p

1. Pulau Giam..berhadapan dgn bilik i
2. sebelah bilik tu..
3.pemandangan nya..sedikit privacy..
4.ni snap masa ronda2 naik motor

1. we..still madly in love :p
2.hubby..lol
3.my mama..
4.me & my lil sis :)

1. Alya..ala2 tourist..
2.bosan tunggu kami makan..hehe
3.at Pekan Pangkor
4."kelapa dan orkid" cute alya!

1.tunggu feri..hehe
2.sampai diBukit Merah Lake Town Resort
3.Jeti ke Pulau Orang Utan
4.EcoPark..

and..finally..this is me..with my cute tummy and my lil princess :)



hehe..so itulah serba sedikit cerita tentang percutian kami baru2 ni..i suka!!sebab i memang suka pergi tempat yang indah2..cuma sgt tired..itu memang terasa sangat..tapi oklah,sebab i enjoy..hehe..so akhirnya,tertunailah hasrat ku mahu ke pulau2 yg indah :p
now kami tengah prepare untuk next trip ke Langkawi early March 2011..then,baby lahir..dah besar sikit baru plan bercuti balik..haha..i wish that i can have a trip to Sabah soon..dan satu lagi my wish is honeymoon dengan hubby aje at Pulau Tioman (this time kene tinggal anak2 :p)
ok guyss..daaa :)


8 comments:

Wina Momma Kira said...

I x pernah sampai pulau pangkor..tapi kan I kurenggg sikit la cuti kat pulau² nie, I lagi suke tempat sejuk & tempat tuk shopping hihihi

eh eh, dah nampak la tummy dia yg cute itu :-)

sasha a.K.a MumYalya said...

wina..
i pon 1st time sampai..hehe..cantik juga tempat dia..i mmg suka tempat yg cantik..dan tenang..shopping pon suka..hehe..semua kot :p

kan wina kan..dah nampak..aduh cepatnya,baru 4months tau :p

IDAZS said...

wah, seronoknya pegi bercuti. pernah pergi pangkor dulu sekali. Tapi rasa cam tak berapa best sebab daku bukan jenis yang cintakan alam semulajadi. :P
lagi suka pergi tempat2 yg boleh shoping, cam wina juga *wink*

seronoknya tgk tummy u...cute je..x sabar nak tgk bakal adik ipar zarin :)

sasha a.K.a MumYalya said...

idaz..
hehe..bestla jugak..daku mmg suka pi tempat orang..saje2 tgk keindahan..kalau pi tempat soping,alamatnye..mmg la tak dan hubby nak ajak jenjalan..haha..my hubby pulak tak suka pi tempat soping :(

besarkan perutku?terima kasih en.poji..(hahaha..dah mcm iklan daaa :p)

ashra said...

besnye...da lama gile kita tak gi pangkor atau pulau2 lain.suka sgt tempat2 aman damai ni.

a'ahkan sasha.actually penat sbb ngandung,,tp nak gak berjalan kan.hehe.ala,comey nya alya..kalah pelancong luar ni.hehe.

comel la u..da nmpk perut,kita mmg kecik..mgkn sbb jenis badan kecikkan..tu yg 5 bulan tak nmpk sgt.hehe.nti da 8 bln baru jelas.hehe.

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
seronok kan pergi tempat yg indah2 ni..macam jamu mata le..haha..

yerla dear..trip kali ni sgt penat..mybe naik kereta lama sgt kot?tapi rasa sbb preggy la..tp hati nak gak berjalan :p

bestnye perut tak bape nampak..i ni baru 4 bulan,ramai dah tegur..eii..segan :p

Lady of Leisure said...

bestnya... jernih yer air kat pangkor i tgk pic tu nampak bersih betul airnya..

sasha a.K.a MumYalya said...

lady..
ngeee..bersih la jugak airnye,cuma en.hubby kata..takleh lawan kat pulau2 area pantai timur :)