My Friends

Friday, March 19, 2010

~Tag Sepuluh~


Saya di tag lagi..hahaha..kali ini datang dari Lady of Leisure dan LiAnA (saya kumpulkan sekali harung bolehkan?hahaha) Tapi tag ni ada cara nak jawab:

Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya (jadi saya akan mengguna kan bahasa ibunda saya sepenuhnya)

[1] Siapakah diri anda di rumah?
Saya seorang isteri yang bekerja dengan gelaran "ira sayang" kepada en.poG..
saya seorang ibu kepada anak perempuan saya yang bernama alya insyirah..
saya juga adalah "along" kepada adik-adik saya..
anak perempuan kepada en.Mohd dan pn.Rahmah..
jadi,sudah kah anda tahu siapa diri saya dirumah?

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
siapa saya pada mereka?entahla ek..tapi yang paling penting..rakan-rakan saya selalu merasakan saya adalah kawan yang baik pada mereka..saya kalau dah berkawan,sangatlah perihatin dan ambil berat pada kawan-kawan saya..kawan-kawan saya selalu mengadu nasib pada saya,terutama adik-adik saya di JPA(oh...saya rindukan mereka..) kemana pun saya pergi..saya akan ada kawan baik :)

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
Apa ye?ermmm..
1. saya masih mengidam nak kan ketuhar untuk memasak kek dan kuih :p (insyaallah suami akan belikan hujung bulan ni)
2. saya nak sangat menyambung pelajaran di peringkat sarjana dan hampir mencapainya tak lama lagi :)
nota : saya pun teringin 'sebiji' beg tangan jenama "TEKA" yang harga nya melibatkan 4 digit dan masih dalam pertimbangan en. suami saya..hahaha..saya rasa harapan saya untuk memilikinya amat tipis :p

[4] Siapakah nama pasangan anda?
En.poG

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
i) Suami saya handsome,tinggi dan bergaya..
ii) Suami saya suka bawa saya makan-makan sebab saya malas masak..haha..
iii) Suami saya penyayang dan rajin bantu saya buat kerja rumah waktu saya penat.
iv) Suami saya sangat pemurah terhadap saya dan anak..saya suka sangat bab ini :p
v) Suami saya seorang pengurus yang sangat berwibawa,adil dan perihatin..saya bangga :)

[6] Bila tarikh anda couple?
12 Mei 1999

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
saya bercinta dengan suami hampir 7 tahun..bertunang hampir 2 tahun..tentulah banyak kenangan pahitnya..tapi bila kami berkahwin dan mendapat Alya Insyirah..segala yang pahit telah berubah menjadi kenangan manis usik-mengusik..ehehe..

[8] Lagu tema cinta anda?
oh..tentang ini..banyak juga..suami saya suka berkaraoke..saya rasa yang paling dekat dihati kami ialah "sandarkan pada kenangan" dan " Bunga Angkasa" (sedang berkumandang)
oh..saya rindu suami saya saat ini :p

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
walau pun saya bangga melihat suami saya komited pada kerjanya..saya juga nak dia kurangkan sedikit kesibuk kan dia tu..dah macam doctor pulak saya tengok..kene "bersedia dgn panggilan" aje :p

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
saya panjangkan kepada mereka tersebut..boleh mereka update blog mereka..haha ;p

1. Kelly
2. Wina
3. nuyue
4. fatihah
5. kakfiza (umisofie)
6.Leily|Ummi Alya Husna
7. zAnNa@mAMaBaTriCE
8. Annsyifa
9. sue79
10.Fiza

rajin-rajinkan diri anda ye..huhu..yeyyy!!dah siap tag ni..saya suka..bye kawan-kawan2..

15 comments:

wina said...

owh perli Wina ye? hehe gurau je!
insyallah akan buat nanti

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..
ehehe..tak perli la dear..bgtau aje :p rajin nanti buat tau :)

nuyue said...

waaaooowwwww dapat tag lagi
harus ku buat
TQ sasha

Lady of Leisure said...

musim mengetag, best kan..
:D

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
waowwwwww..kene tag mu selalu ni..haha :p

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
ha ah..musim mengetag..lady jadi leader ek :p

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

akak kena tag.....hehe.suka,suka! nnti akak buat.

sue79 said...

alah..
kena tag ke?
hehehe..
nanti akak buat ye dear..
akak dah bg award utk blog sha nih..
nanti tolong amik kat blog akak neh..

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
haha..rajin2kan diri anda ye :p

kak sue..
buat tag ni tau..sambil2 update blog :p..entry award tu me dah update..thanks kak..muahhsss :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat menjawab...
ishhhkkkk, me pon kena tag.. addoy..
plz alert me 2 do okeh =D

fisa othman said...

oh nama ku tiada dalam list...;)

saSha a.K.a MumYalya said...

ummi alya husna..
rajin2 buat tag ni ye dear..ehehe..i'll be waiting ;)

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
suka ye..nama tak tersenarai bukan sbb tak ingat..dah letak yg no.2..pastu..fikir balik..begitu sibuk diri mu itu..tak sampai hati nak tag dirimu..tgk,,baik tak daku?haha..

Annsyifa said...

eh..ada tag for me? wah terharunya..
ok..i buat nanti asap ok..:)
tq sasha!

saSha a.K.a MumYalya said...

ann..
baru perasan ke?hehe..nanti buat ok :)