My Friends

Friday, March 12, 2010

~busy..rindu..happy~

salam semua..lama betul tak update blog..nak kata macamana ye..i'm really busy rite now..as busy as bee :p anyway..sejak my blog ditimpa musibah beberapa minggu yg lepas..memang takda mood nak touch up or update blog..tapi kerana me terlalu rindu...rindu pada kawan² blogger semua..ku gigihkan juga semangat ni..dahla my blog ni ala² bersawang sikit..pastu..nak jengah blog kengkawan pun masa terhad..ada yg sempat me jengah..ada yg setakat ku lalu lalang je..sorry ye semua..tak terniat nak kecitkan hati mana² pihak..cuma masa tak mengizinkan..

ok..my 1st story..
rasa-rasa ramai dah tahu berita gumbira ini..me dah pun dapat bertukar ke Melaka mengikut husband tersayang *wink

bila dah nama bertukar maknanya banyak la kerja nak buat..nak kene selesaikan kerja di jabatan lama..buku servis,gaji..bla..bla..bencii..ehehe..bukan itu je..kes nak buat pengosongan kuarters..pindah randah..appointment dgn pegawai hartanah kerajaan..bla..bla..bencii..lucky coz barang² rumah di putrajaya buleh muat dalam 1 lori saje..kalau tidak..ehehe..

keadaan masa tu agak tegang kerana me dapat short noticed dari jabatan lama untuk lapor diri ke Kementerian baru..waduh..tapi..alhamdulillah..semua selesai dgn sempurna :) di melaka pulak..nak kene setup barang²before kami pindah kerumah sewa ayah..aduhai..penin²..tapi i'm happy..hahaha...

tempat kerja baru..ok..OK sangat²..kurang protokol..kurang pressure..cuma agak ketinggalan (dari segi berita..pekeliling..etc)kerana berada di state tak lah se update berada di HQ..tapi i'm happy :) my work station sangat selesa..bertambah luas..staff yg sikit and the best part is..sekarang me berurusan dgn student..

student ape?student untuk kursus kecantikan diri beb :p seronok sakan dikelilingi pakar² kecantikan bersama makmal² kecantikan yg sgt complete (dah nama pun kerajaan yg biaya :p) cakap aje nak buat rawatan ape..dari hujung rambut hingga ke hujung kaki tersedia..best sgt..ada spa(remind me to LOL)..sauna..mandi lulur..weight loss treatment..manicure & pedicure..rambut..etc..hahaha..student dah mula tanya akak ni.."nak buat treatment tak?" wah..i'm so happy..ehehe..later i'll upload pic² pusat² kecantikan yg ada kat situ ok..bersama pic me sedang ber treatment..hahaha..

and..last but not least..me sgt gembira bila hubby izinkan me sambung belajar lagi..alhamdulillah..akhirnya..tercapai juga hasrat hati ni..sekarang tgh mencari course dan IPTA yg sesuai..semoga di permudahkan..walau pun kompom tak berapa nak mudah sebab hubby dah ckp..nak belajar kene tanggung diri sendirik..hahaha..then ada lagi my plan nak tambah baby nextyear yg tetap akan berjalan dgn jayanya :p

alya pula..makin lasak..nakal dan agak keras kepala..heheh..tapi dia nak membesar tu..ibu kene lah faham..kalau ibu tak faham..ibu tepuk montot dia sikit2..pastu abah datang backup alya dan bagi ibu faham..hahaha..

uittts..macam dah terpanjang je entry ni..tu lah..kalau dah bercerita..jadi nonstop pulak..hahaha..ok kengkawan..len kali kita jumpa ye..me tinggalkan u all dgn pic my darling with her mrs.dolper :p


look sweet and naive kan?jangan tertipu wokey..hahaha..

btw,guyss..me masih tak puas ati dgn ini template..for temporary..ok lah ek..byeeee

13 comments:

Fatihah said...

Fatihah pun lama dah tak update blog.. bz sangat akhir2 ni..

saSha a.K.a MumYalya said...

fatihah..
yerla..baru jap blogwalking ni..ramai yg takmau update blog..busy kot..
fatihah jaga diri ok..dah dekat2 due tu :)

LiAnA said...

patut lama tak dgr citer mommy sorang ni.. rupanya dh pindah..

takpe settlekan mana yg penting dulu.. nanti baru tenteram update blog ok

Lady of Leisure said...

haaa... dah update pun.... blog u nyer template pun dah makin cantik... keep blogging tau... i suka template blog u this time..
:)

syah_zana said...
This comment has been removed by the author.
misz_atiey said...

waaaahhh~panjangg nyee citee mumy alya ni kan..hihii~waa..moOD akk da sampaii!!bagus2..keep bloging babeh!!
kim salam peluk kish2 aty kat alya ye kak!!Daa =)

fisa othman said...

akhirnyaa...penantian ku berakhir dgn entry ni...hehehe wah!!! cam seronok jer tempat baru tu ekkk...t nak join wat treatment boleh..??? hahaha....suka suki jer kan...

anyway nice template la sha...suka sgt2...

saSha a.K.a MumYalya said...

LiAnA..
ehehe..tulah dear..i pindah randah ni..busy sikit(busy buat2)
ni dah sikit tenteram..bley berblog semula :)

saSha a.K.a MumYalya said...

Lady..
tulah..i update kerana rindu kengkawan blogger..ehehe..
cantik ke template ni dear?i mcm tak puas ati..tp kalo ramai ckp cntik..i kekalkan je..tankiu :)

saSha a.K.a MumYalya said...

atiey..
tulah..mood dah sampai..haruslah jadi camni..panjang bukan2..
nnti akk sampaikan peluk kissing pada alya ok :p

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
betuike akk menanti daku update blog ni?oh terharu nye..cyg akk *wink tankiu :)
psstt..nak join ke treatment?jom kak..dtg sini inform sy..kita gi sesama..ada spesel price :p

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

cantiknya templete baru ni. dah pindah umah yer..mesti best dan penat,kan? anyway, akak pun rindu sesgt...hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
cantik ke template ni?simple kan?klu citarasa ku lah..tak sesimple ni..ehehe..tapi kekangan masa..
kak..ku pun rindu..asik jengah berita ttg sofie je:)