My Friends

Saturday, December 5, 2009

hari khamis lepas..my hubby bawa me pergi survey for broadband..
maklumla..lappy ku tu terdiam kaku bila takde broadband..hahaha..
so..me ade buat top list for 3 line..
1.celcom
2.maxis
3.digi

i'm not intrested to TM or P1wimax.bcoz my frens yg kerja kat P1 tu dah bgtau yg coverage kat putrajaya is very poor..tak tahulah mcmana diorang bleh menipu time buat promosi and said that coverage ok disemua tempat..huh!!and for TM plak..i dont thing i can afford hidden charge from the bill(also i know from the staff)muaahahahaaa..
actually i'm more intrested to celcom broadband..hari tu dapat promotion offer for modem(open sim)without any contract rm175+rm48(1st month)..monthly rm68..but yg tak best nye broadband tu in kbs size..

for digi pulak..if i want to buy modem without contract(terus beli) must pay rm199..monthly rm58/1.5 and the modem is close sim(they will make it open sim after 6month)..aduh..gilo nyer promotion..size d/load pun kecik jer..
kalu nak beli yg bayar modem monthly plak starting rm78..monthly rm58+rm15(for modem/1year)so my hubby tak agree with this..

then i looked up for maxis pula..good news pulak sebab diorang ada buat promotion for government servent..rm100 for starting..still got locked sim modem(only can load maxis sim)free 7days trial..rm45/3month then rm78 monthly sampai bila2..me amik pakej 3g then suka boradband tu sebab boleh download sebesar size 7.2mbps..oklah cuma yg tak best moden tu tak open sim..so kalau nak terminated kene lah pulangkan modem..no charge for modem tu at all..



so i choose for maxis broadband..the coverage is so-so..bolehla..tak la lembab sangat..kawan2 kata memang memula online dia macamtu..da lepas 3 @ 4 hari akan ok..hope so..ermmm..after this i can betenet la at home..tapi me akan siap kan suma benda baru hadap my lappy ni..hahaha..nanti cik abe marah..dia amik blk lappy ni pulok!!wakakaka..

ntah ade ke yg paham ape aku meghepek kat atas ni??hehehe..see u at next entry..ta ta!!

8 comments:

KELLY910 said...

yabedabeduuuu.. boleh le bertenet kat umah lak... he..he..he..

Lady of Leisure said...

haritu masa streamyx kat umah tengah weng lady pi kedai tanya pasal broadband, tapi tokey kedai tu tak advice beli sbb katanya coverage tak ok.. may be area umah lady ni coverage tak ok kot..
huhu... masa tu surf pakai wayar telefon umah ni je ha.. seksa nak bukak satu page nak kene tunggu kat 10 minit...sampai lah line streamyx ok balik..

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
hahaha..mmg da bleh on line kt umah..tapi kene tunggu si kenit ni tidur..baru aman nk btenet..huh!!

lady..
tu lah kenkadang kene survey dulu coverage area umah ni ok tak..memula mmg mcm tingtong cikit..tapi da masuk 3rd day ni mcm da ok plak..huhu..

wina said...

thanx for the info sasha

wina pun tgh survey pasal broadband ni & insyallah x lama lagi bolehlah berinternet dari rumah jugak ehehe

fisa othman said...

fisa pn tgh survey nk amik brokband yg mner 1..sbb nyer umah ku d ceruk kg sket...so line x konpem ader punya..;(

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..
bagus2..nnti kita sambung bertenet kat umah pulok eh..hahaha

fisa..
kena la u check dulu coverage broadband tu kat area umah u..kalu tak..mebazir je..hati pun sakit..hehehe

misz_atiey said...

wow!!yeyy...huuuu~olalalaa~~mmmmm~<<--xterkata..haha

Ellysse Akhtar said...

Maxis la yg paling bagus yek?huhuhu...xfaham la mcm ne nak beza mana bagus ke idak...nampaknya kene gi kedai sendiri..best la mummy alya (shasha)...dah leh tene puas2...wakaka