My Friends

Monday, November 30, 2009

~~salam Aidiladha~~

salam..rasanya masih belum terlambat untuk ku ucapkan salam aidiladha pada semua...alhamdulillah..selesai semua urusan sepanjang bercuti pada raya korban ni..hubby amik cuti 4 hari nak settle kan semua hal..dari hari pertama cuti jadual kami dah pack sangat2..yang paling tension bila on the way nak balik melaka kami terpaksa hadap jammed yang teruk kat highway..dari seremban ke alor gajah melaka..perjalanan yang sepatutnya tak sampai 2jam ambil masa sehingga 3 1/2 jam..aduhai..penat sangat..sampai umah ayah dah jam 12malam..alya pulak tak mau tidur lepas jumpa my lil sis..'kakak baby'..miss her already...kronologi cuti aidiladha kami..

khamis..26.11.2009
kereta perlu di servis..dah masuk 17000km..jam 8am dah bangun..hubby bawa my dad and 2 lil angel tu pergi servis kereta..kesian diorang sebab kene tunggu hampir 4jam untuk MBT295 punya turn..tu lah..alya dan kakak nak sangat ikut..tapi petang tu hubby upah diorang pergi jusco layan kids wonderland..seronok nya..malam nya pergi rumah mak(my grandma) sebab jumaat akan ada majlis kenduri beserta cukur jambul+akikah alya..so pergi rumah mak nak buat sibuk2 jer..
naik train ker.........

kakak and leya..

jumaat 27.11.2009
hari ni pagi2 dah bgn..penat..tak tau nak cerita..jamu mata dgn pic2 kat bawah..

hehehe..sape tu??

alya macam blur..hehehe

mama pun gunting kepala rambut leya..dah pas baton kat abah..

bila da selesai cukur jambul..basah2 kepala anak aku...

selesai majlis..kami lari sekejap melawat sahabat hubby+me yg sakit di hospital pantai a.keroh..rasa sedih bila tengok sahabat yang sangat2 ceria sebelum ni agak berbeza keadaan nya bila jatuh sakit..semoga Allah memberi rahmat kepada kak shid dan semoga beliau cepat sembuh dari sakit nya..aminn..lepas tu lari balik rumah mak mertua sekejap di bachang..malamnya kami melayan hubby dan kakak main kereta kontrol..huhu letih je :P


sabtu 28.11.2009
hari ni hubby rajin bawa kami(termasuk my sisters) melawat shopping2 mall di kota Melaka(wah!!)shopping sakan lah..penat tapi best:) malam nye macam biasa la layan hubby main kereta kontrol lagi..huhu..

hubby and alya tgk fish..kat padang pahlawan ni:P

takutnya ikan tu gigit tgn..anga berani.....
sempat gak ku sambar 'jajan' baru..

ahad 29.11.2009
hari ni lepak kat rumah je..layan adik2..petang pergi umah mama dan lepak sana sampai malam..besok pagi2 sebelum subuh dah nak gerak balik putrajaya semula..aduhai..malasnya..seronoknya balik kampung!!

anyway..hari raya aidiladha ni hubby bagi aku satu surprise..guess what??hahahaha..



huhu..ni kene pergi cari broadband ni..hahahaha..

11 comments:

KELLY910 said...

dear fren.. hopefully belum terlewat nak ucap happy mubarak eid..
wah nampaknya cuti 4 hari yang sungguh menyeronokkan ye.. kelly tumpang happy juga... thanx again coz sudi jenguk kak shid hari tu...

wah tercapai juga hajat nak dapat present dari hubby tersayang ye.. cepat2 le cari broadband.. boleh bertenet sampai ke malam... ekekkeke..

fisa othman said...

wah!!!syoknyer cuti raya ekk...
yg paling x tahan siap dpt hadiah tu...
yesszaaa i like too...;)

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
selamat menyambut hari raya aidiladha..alhamdulillah sempat gak aku jenguk kak shid..nnti bila da ada broadband bole kita chat smpai mlm..hahaha..

fisa..
mmg syok cuti raya..hehe
present tu my belated besday present..and bukan 1st choice wishlist lak tu..janji ado..hehehe

Mummy_nad said...

waa.. manyak syok oo.. dpt hadiah
sha... kamis 2 nad pon ade kat JJ shoping bj maira kat 2nd floor.
kalu tau leh jumpa ye.. hehehee

saSha a.K.a MumYalya said...

nad..
yerloh..kalau tau boleh kita jumpa..kenal2..mkn2..minum2..hehehe

Lady of Leisure said...

selamat hari raya aidil adha..
:)
meriahnya raya.. tgk gambar to boleh nampak kehangatan raya haji..

saSha a.K.a MumYalya said...

lady da balik m'sia..
hehehe..lagi best la raya lady..
bercuti kat europe tu.. :)

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

Ellysse Akhtar said...

Sha..nanti guna broadband ape update k?share2 okeh...I want to have one too but dunno what's the best in Ipoh's area....=)

appleofdeye.blogspot.com

saSha a.K.a MumYalya said...

ok ellysse..i'll update later..tapi u pun nak kene survey area tu coverage cun tak..hehehe

misz_atiey said...

seelamatt hari raya ..yey!!adoyaii cam bebudak je..haha..nway..akk aty lmbt lak wish..hehe~