My Friends

Friday, December 11, 2009

strangest contact lenses

olla guyzz..jom kita tengok contact lense yg pelik2 ghupanya ni..actually this pic me amik from my email(JPA's email) from one of my friend..terpegun jap tengok gambar contact lenses ni..macam2 idea manusia ni..me memang suka guna contact lense..dolu2 sebelum me married..memang kerap guna contact lenses ni..especially masa nak dating..hahaha..pastu masa kahwin pun..mata ku jadi kekelabu-kelabuan konon2 nya..me paling suka warna misty grey..cantikss sangat..hahaha..cuma,selepas preggy me dah mula tak selesa nak guna contact lenses lagi..rasa macam ada benda menganggu mata jer..lagi menakutkan bila my sis..dak ketty terpaksa jumpa pakar mata bila contact lenses dia termasuk dalam mata bahagian bawah..aoucchh..it must be hurt!!yg pelik nye my sis kata tak sakit cuma mata tak selesa..bila dah dapat keluar kan contanct lenses tu,ku fikirkan dia serik..ohh tidak..dia masih terus memakai contact lenses..until now..crazy ketty!!huhu..so guyz..untuk yg suka sangat pakai contact lenses..ni ada new design for u alls..mana tau ada yg berani nak cuba trend2 ni..hahaha..enjoy the pics..

Wild Zebra Eyes.




This Dragon Eye contact lens is a full sclera covering contact lens that has a neon green and dark green outside that looks like the scales of a dragon or a lizard. The inside has a black cat eye type pupil with orange and black speckles like a dragon egg.
If you want to buy the Dragon Eye contact lenses, they're not cheap. They're particularly not inexpensive because they are usually hand painted and they are full sclera contact lenses. If you've never used contact lenses, Dragon Eyes are probably not for you since getting a full scleral contact lens into your eye is very difficult. The Dragon Eye Contacts are currently priced at $219.99



Dont Worry.. be happy. Wear the 80's logo with a smile!


In the frenzy to come up with something different, one designer has created a line of jewelry which is intended to be worn on the eyes. The bizarre range features a number of adornments which hang on wire from contact lenses. Users attach a range of accessories, such as crystals and flowers, to the new prescription or dummy lenses and wear them throughout the day.


Looking for an extra sparkle in your eyes? Designer Anthony Mallier from India has created ‘Sparkle' contact lenses to make your eyes “Sparkle like they've never sparkled before.” Imagine having tiny Swarovski crystals beaming out of your eyes? Sounds insane but at the same time hot, the Swarovski crystals surrounds the edges of the lenses to create that “sparkle”.

John Galliano is taking designer branding to a new frontier: contact lenses that outline the iris in fine circles of sparkling gold or black.The Dior Eyes — currently hitting shelves in Europe.


Keep your ball on the eye: German optician Stephanie Berndt shows off a soccer ball contact lens in Munich. The lens is paired with a German flag lens in a set that sells for $54.


Mickey Mouse contact lens.


While everything Hello Kitty freaks me out, there are definitely some Hello Kitty items that freak me out more than others. It's stuff like this that is definitely on the high end of freaking me out list – Hello Kitty contacts.

hahaha..so guyzz..are you satisfied??huhu..see u in my next entry..lalalala


9 comments:

Lady of Leisure said...

lady suka gak pakai CL ni start pakai masa nak kawin itu hari hihi.. pakai hazel brown... tapi bila pakai mcm kurang selesa skit la kan...

tapi dalam banyak2 gambar kat atas tu yg smile tu nampak cute giler hehe..

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
bila pakai CL tu mata cepat rasa kering kan?hehe,nak cantik..terpaksalah..
yg smiley tu menceriakan mata ku :P

KELLY910 said...

hu..hu..hu.. mmg suka pakai CL.. macam2 colour ada dalam collection..
actually kalau nak pilih CL ni pun kena tengak kesesuaian dengan warna kulit kita.. silap pilih colour.. akan buat muka kita nampak pelik je..
kelly prefer colour yang lebih nampak natural.. takdelah nampak 'mata tipu' sangat..ekekkeke.. pernah sekali mata kelly kena infection coz guna CL ni.. sampai mata sebelah kena tutup macam lanun lah pula.. sakitnya tak boleh nak cakap..he..he..he..

saSha a.K.a MumYalya said...

hahaha..kelly,infection ye?kira ok lagi lah dari si ketty yg CL termasuk dalam mata tu..aduhai

KELLY910 said...

sha.. teringat kat sorang kawan..masa tu kitorang pergi bday party.. lepas balik dari party tu singgah le 7-11 jap.. suddenly aku tgk mata dia sebelah colour hijau sebelah lagi separu hitam separuh hijau.. nak tergelak masa tgk pun ada juga.. pastu aku pun tegur le.. rupa2nya dia lupa yang dia pakai CL pastu gi genyeh2 mata dia.. tu yg termasuk separuh tu.. nasib baik boleh keluarkan.. klu tak mesti kena jumpa pakar cam dak KT.. si KT mcm mana noleh sampai macam tu, tidur lupa nak buka ke??

saSha a.K.a MumYalya said...

haah..dia boley terlupa nak kuarkan..dia memang almost whole day pakai CL la..padan muko dia!!hehe,nasib baik pulok kawan ko tu ada kawan yg alert dgn mata dia..haha..kuang3x..

misz_atiey said...

eee.....mnakutkan jerk...tapi aty ske pakai CL :P....

fisa othman said...

dulu b4 ader irfan mmg pakai CL..p la nie lom berkesempatan lagi nk pakai...uikkss agak2 kan CL yg kat pic tu ader jual kat sni ker..??leh gak try...hahahahaha...

saSha a.K.a MumYalya said...

aty..
i know u like..coz i always see your eyes in different kaler :P

fisa..
memang bila ade anak dah takde masa nak ber CL2 ni kan..anak ber CD ade lah..u nak beli yg pelik2 ni ke??huahuahua