My Friends

Monday, December 21, 2009

YES..branded Vs cap Ayam..

hujung minggu yg besh sgt2..walau percutian di genting yg dirancang tak menjadi sebab alya demam selsema..tapi me tetap dapat menikmati hujung minggu ni di melaka..my lovely hometown dengan seronok..penat sebab hubby ajak menghabis kan duit(ehehehe) sempena Y.E.S ni..nak pujuk lah tu sebab tak jadi chek-in genting..wakakaka..

ape yg telah me beli ye??branded atau tidak??actually i'm not a branded person..asalkan something yg me nak beli tu cantik..up to date and selesa..cap ayam pun i'm ok..janji i can afford bil tu..ehehehe..dulu masa memula kerja..my pay sikit je..tak sampai 4digit pun,baru habis study..orang tak percaya nak ambil kerja yg byk responsiblity..sama lah dgn my hubby yg masa tu merangkap tunangan me..gaji kami kecil je..so kami membeli ikut kemampuan,memang diakui barangan branded sesetengah boleh tahan bertahun2..tapi itu fakta untuk sesetengah barangan saje,selebihnya outa je..ade juga yg cap ayam tahan bertahun2 tau..i must accept that and berbelanja tak ikut nafsu..tak macam sesetengah orang yg sanggup berlapar semata2 untuk dapatkan branded things..aduyai..me ade kenal sorang kawan ni..memang pakaian,aksesori suma branded giler..cap ayam tak main woo..padahal her pay sama je mcm me ni..tapi bila nafsu menguasai diri..tu lah yg jadi..memang cemburu tgk dia dolu2..tapi hubby selalu pesan..ukur badan dibaju sendiri..insyaallah,berkat usaha kita,kita akan rasa juga semua tu..love u hubby..

sekarang,me bersyukur sangat2 dengan rezeki yg Allah kurniakan pada kami..berkat ketekunan hubby bekerja..now wife dia dah boleh memilih antara cap ayam atau branded things..ehehehe..kekadang tu memang melampaui batas juga..tapi selalu ingat diri supaya sentiasa jgn lupa pada kesusahan yg lepas...so kalau nak bershopping tu memang buat bujet awal2 rm berapa nak habis untuk itu or ini..kihkihkih..tapi selalu nya tersasar juga terutamanya bila tang alya punya clothes atau ape2 jerlah..da berkenan..cantik..ku ambil jer..tak tgk price pun..hahaha..yg bagus nye..hubby takde kad kredit(hubby say no to credit card)bayar cash..so most of the time kami bawa cash tu limted edition lah..hahaha..

bulan ni hubby dapat bonus from his company and also sikit keuntungan from bisnes yg kami join as a sleeping partner..hehehe..tu yg di bawanya kami bershopping sakan..taklah sakan sangat..yg sakan hubby and alya jer..for me,cukuplah ape yg ada ni dan me tetap suka sesetengah barangan cap ayam yg cantik..comel dan selesa..hehehe..janji tahan lama..cap ayam pun cap ayam lah..janji i'm happy..cuma kengkadang je i manjakan diri dgn branded things ni :p
so mari kita enjoy tgk ape alya and abah dia beli ni??jeles nyer :p


alya merupakan penge'pau' yg berjaya di abad ini..tgk ape dia dapat dari abah..new motorcyle..senang..tekan jer jalan :p

alya wtih her new motorcyle ;p

ni koleksi baju alya yg sempat ku snap..ehehe..seronok coz dapt berpasang2 baju,seluar and skirt tapi tak abis rm200 pun..yeyyy!!!nape pink?me and alya's fav colour :p


hubby memang dah lama usha jaket kulit ni..tapi i'm not agree sebab hubby bawa EX5,kelako dan terlalu mahal..now dia dah bawa scooter elegent..rasa2 masuk la kot..hehe..harga dia?waduh,gue nangis dong..takpelah..sekali sekala :p


this is mine!!actually taknak beli pun..but hasutan from my sis merosak kan iman ku..ehehe,beside MNG tgh sale gegila..bila hubby ckp,'belilah..sluar jeans ayg da longgar'..haku grab lah satu :p


so guyss..u all semua dalam kategori mana?branded or 'cap ayam pun i ok jer'..for me seriously i prefer yg murah2 jer..takde brand pun takpe..janji i selesa..cuma kalo nak memanja dgn en po-G,bolehla..hahaha..anyway..besok kalau condition alya mengizinkan..hubby nak bawa kami ke a-famosa resort..me cuti lagi ni..hopefully alya da sihat sbb da dapat motorcycle from abah :p kalau jadi..kita cerita entry lain ok..btw,my special entry belum publish lagi ok..uaaargghh!!i want to sleep now..gudnite..byeeeeeeee...........

11 comments:

Lady of Leisure said...

lady jenis yg flexible...
cap ayam ok.. branded pun ok..
tapi lady rasa lady ni jarang bershopping...
hehe..

KELLY910 said...

sian lya tak sihat ye... hope lya cepat sihat k.. tapi tak jadi naik genting pun ok juga kot.. musim2 hujan ni jalan licin, kalau kat genting tu taulah bila hujan je game out door kat theme park tu pun tak beroperasi.. lagipun kalau nak check in kena booked dulu.. kalau tak room sure takde.. biasalah cuti sekolah org ramai.. tapi kalau nasib baik sikit, ada juga yang 'sewakan' bilik kat luar pintu hotel tu.. tapi biasa diorang mesti tekan harga..
bab cap ayam vs branded.. bagi aku depends pada apa yang nak dibeli, biasanya barang branded ni kualiti nya pun ok.. so walaupun ianya mahal.. tapi tahan lama, dari ada certain barang cap ayam pakai sekejap je lepas tu dah rosak.. so rasanya beli yang branded more worth it. tapi ada juga barang cap ayam yang kualitinya bagus.. so its depend le.. the most important thing is quality and comfy kan..

fisa othman said...

x der hal pada cap ayam...
asal kan berkenan d hati..;)
branded ON biler cashflow ok..
hehehe my OWN money kan so x kisah jer...

nuyue said...

nuyue jenis yang xkisah..
semua belasah jer
janji sesuai & selesa

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..baguslah gitu,tak memilih walau i'm very sure u can afford branded things..ehehehe..tp,betulke u jarang shopping ni??ermmm..

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..tulah alya ni kerap kene flu musim hujan ni..tmbah lg bebudak kt umah BS pun tak sihat..memang terigin nak bawa dia gi genting.siap da booked 1stworld tapi,takde rezeki..nasib baik ade member aku amik bilik tu..hehehe,ko tu memang sesuwei dgn branded things lorhh..wakakaka..for me,aku prefer cap ayam jer..jimat..kecuali la hubby nak belikan..hahaha

saSha a.K.a MumYalya said...

fisa..i agree 200% branded ON bila cashflow pk..sekali sekala ape salahnya..hahaha..

nuyue..i like u lah..belasah je nuyue..janji bila memakai kita feel very confident kan..kan..kan.. :p

KELLY910 said...

wak lu.. aku pun ada juga pakai brand cap ayam le dear.. coz tak semua brand cap ayam ni worst kan.. quality come first la..
alah kau tu apa kurangnya.. cap ayam.. cap ayam pun.. beli jeans still MNG gak.. ekekke..

Ellysse Akhtar said...

MNG mmg tgh sale giler2 tapi yang kat JTC nih...dah too late...yg aku aim semua dah habis....gerammmmm...weih mumyalya...nice jeans...no matter branded or cap ayam, self confidence is what matters ...huhuhu

saSha a.K.a MumYalya said...

hehe..kelly marah ke?nanti kene jual tau..i know u lah..ko tak memilih..cuma aku nampak ko lebey sesuwei ngn yg berjenama..wakakaka..berapi mata dak kelly ni :p

saSha a.K.a MumYalya said...

ellysse..betul tu MNG tgh sale gila..boleh buat org gila pun ade gak..hehe,tau lah price dia..kalau tak harap sale..sangap la nk beli..meh dtg beli kt MNG melaka ni :p