My Friends

Monday, July 2, 2012

Spaghetti Carbonara berkrim disukai ramai

dah lama dah buat spaghetti carbonara ni..tapi malas nak update blog..hihi..oleh kerana anak2 kalau makan kat pizza tahap kene add on order..so ibu kene lah berusaha belajar masak menda alah ni kan..hehe..cuba punya cuba,maka terhasil lah seperti dibawah..resepi dapat dari sini resepi spaghetti carbonara, saya copy paste ok :)

bahan- bahan :
1/2 bungkus spaghetti (apa2 jenis la..tak kisah)
satu tin sos carbonara ( i guna Prego)
sedikit ayam / daging cincang
bawang putih dicincang
bawang merah dicincang
mushroom butang dihiris
1/2 cawan susu segar (i guna low fat)
garam secukup rasa

*resepi asal ada letak lada sulah dan daun parsly, saya tak letak :p


sedap la for me, cuma masalahnya..bila susu diguna yang low fat, dia macam tak berapa berkrim disukai ramai..so lepas ni kene guna susu berkrim..cewah.. :p

ermm,tak sabar nak balik jumpa katil..penat balik dari langkawi tak hilang lagi..huhu..ok babai :)


4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

waahh..bleh la copy resepi nih :)

mummycda said...

hhhmmm sedap nie...bole try utk anak nanti......:)

sasha @ mumyalyaqil said...

Mrs Eady..
buleh yang..senang bangat ni :)

mummycda..
hehe..sedap gak la..buat tau..

Melody Stringer said...

pasti sedap tuh

Download Movie HD