My Friends

Sunday, July 15, 2012

when ibu says 'no'..but,abah says..

when ibu says no..but abah says yes! ni ler jadi nya..huhu..actually cerita ni berkenaan hadiah besday alya yg ke 4tahun bulan lepas..dah beli hampir sebulan pon..hehe..i tak berapa agree nak belikan alya benda alah ni..i plan nak belikan dia 'emas'..tapi si princess ni dah pasang angan2 nak tablet sejibik..siap pujuk abah dia..atoiiii..

setelah buat review dengan kengkawan (KRH,etc)rasa memang takmo la belikan dia..yerla,takkan nak belikan samsung galaxy tab kan,mahal tu!..so decide nak belikan tablet made in china je..tapi ramai kata memang jauh beza la aplication nya berbanding samsung galaxy tab..takut alya bosan dan guna sekejap je..haaa,lebih kurang camni la bla..bla..bla..membebel dekat abah si alya..tapi..bila sampai kedai gadjet tu..alya mula cebek,nangis manja..abah dia pon lentoq..lantas membelikan apa yg dihajati sianak..ibu hanya terdiam ketap2 bibir..haha..

tablet made in china
android 4.0
wifi,camera, internal memory 8G+ MC 4G
rm 399

dah sebulan ni..nampak gaya alya blom bosan la memain tablet dia..dan best part dia dah tak kacau la henfon ibu + tab abah..huhu,cumanya..masa outstation kat Kluang haritu ada PC fair..tengok tablet ni dapat dengan harga rm 319,nak guling2 jugak la masa tu..hehe

Alya..sila bersyukur dengan apa yang kamu ada!apa yang kamu nak, ibu+abah mesti tunaikan..so,jadilah anak yang baik,solehah dan mendengar kata..faham! :D

babai :)

2 comments:

ashra said...

Wah..hehe.budak zaman skang gitu kan dear..
High tech..tak ikut kan pun kita serba slh dan kesian..
Insyaallah mudahan alta jadi anak yang soleh ya..

Btw,
So sorry..lama sungguh tak jengah blog u.now what,u punya url dalam bloglist i boleh hilang plak.i kadang terdetik gaks,apsal u tak update2 blog selama ni.i tot,u mmg da tinggalkan blog..ni tergerak masuk ikut wina nye blog,tau tau u banyak da update...
Aishh...aritu pun sama dgn my fwen nye blog..4bulan tak update dalam bloglist i,tp rupanya listing i yang prob..die banyak je post baru..

Psst..rindu kat u.bile nak jumpa lagikan..

sasha @ mumyalyaqil said...

ashra..
hi dear..rindunye..hehe,i mmg pasan u lama tak komen..i tot u busy dgn new life..hehe..ghupanya ada prob dgn listing eh..
u raya tahun ni dtg la melaka..bleh i bawa jalan2..nak jumpa aaron..tak pernah jumpa dia lagi..dan nak jumpa kakak ica..tentu dah pandai bawak diri skang :)