My Friends

Friday, December 30, 2011

bye 2011..welcome 2012..

yeayyy..alhamdulillah..kita bakal menempuh tahun baru..banyak sungguh kenangan 2011 ni pada saya..hehehe..

yang memberi impak paling besar..

# kelahiran Aqil Iman..Alya jadi kakak besar :) (sini)

# Hubby berani melangkah keluar dari kepompong KEHEPSI (sini)

# dan..kami berjaya membeli rumah..walau pon rumah second hand..hehe (sini & sini)


yang berjaya saya capai utk 2011..


# gadjet idaman :p

# fully breastfeed Aqil untuk 6 bulan dan masih continue bf lagi..yeayyy

# all the vacation that we had for this 2011..love it!


tahun 2012..saya nak...!

# KURUS..KURUS dan KURUS :D

# lebih rajin masak untuk hubby dan anak2..hahahah!every year must renew!

# Sabah..Serawak..Penang for our 2012 vacation..

# Craving for iphone4s :p

hehehe..harapan semoga semua kehendak diatas tercapai..

ok kengkawan..wishing u a very happy new year..semoga persahabatan kita tru blogging ni sentiasa mekar berkembang..cewah..babai :D

nota kaki : ape pon..hope sakit mata ni baik sebelum 2012..huhu (yes!i still sakit mata :( )

Saturday, December 24, 2011

~conjunctivitis yang degil~

salam..nak mengadu boleh?huhu..saya kene sakit mata atau bahasa saintifik nya,konjuktivitis (inflammation of eye)..dari ahad lepas tau..masuk hari ni kira dah seminggu..mc 4 hari dari isnin sampai khamis..hari jumaat terpaksa datang kerja juga sebab opsyen SBPA tu..datang dengan mata sepet sebelah..kabur dan merah!actually,ni kali kedua kene sakit mata..1st time dulu kene masa umur 8-9 tahun tak silap..hihi..

saya dah cuba petua titis breastmilk kat mata ni..namun,virus ni agak degil nak pergi..asalnya,adik saya yang kene sakit mata ni,berjangkit pada alya..tapi alya saya cuma titis breastmilk je..2-3hari..dia baik!!huhu..saya dah tukar macam2 ubat..atas nasihat doctor lah,dari jenis ointment,ke jenis eyedrop..antibiotik macam2..tapi masih belum ada tanda-tanda nak baik..hermmm..harap sangat dapat baik cepat sebab tak suka mc lama2..kerja saya banyak sangat tertangguh :(

ni pic antara ubat yang saya dah guna..huhu..yg botol pink kecik tu antara yg terpower ye..kene dapatkan t/t doktor pakar mata baru boleh keluar..termasuk yg tube jernih tu..tak baik jugak..tak tau la..anak mata saya makin mengecil kata doctor..huwaaa..takut :(

*risau sangat kat aqil..asik basuh tangan atau guna hand sanitizer kalau nak pegang dia..masalahnya,kadang2 tu tak sempat atau terlupa..nama pon dah menempel dengan saya je kan..aduyaii..

doakan saya cepat sembuh ye kengkawan..nanti kita jumpa kat next entry..till then..babai :)

Monday, December 19, 2011

~Aqil dah pandai menyorok!~

salam..RINDU sangat bak ber blog ok!!huhu..tapi kerana kekangan masa dan kerja yang melambak ni..sha sempat singgah kejap je..hari ni nak cerita pasal anak bujang sha..Aqil Iman..hehe..dah pandai nyorok!

kisahnya,hari sabtu lepas..sha ke dapur dengan alya..bila kitorang ke depan,tengok2 aqil takde..huwaaa..nak nangis ok masa tu..puas cari2..tak jumpa..rupa2nya anak bujang i menyorok bawah kerusi..huhu..kerusi ni jenis rendah..so,agak susah untuk pujuk dia keluar dari situ tanpa terhantuk mana2 bahagian..huhu..alhamdulillah aqil ok..cuma,dia masih suka nak masuk kat bawah tu..huuu..pening!


see??!!hihi..
Aqil..oh Aqil..nasib baik la dia mau keluar dari tempat 'persembunyian" itu :p

nanti ada masa sha update lagi ok..babai :)