My Friends

Saturday, December 24, 2011

~conjunctivitis yang degil~

salam..nak mengadu boleh?huhu..saya kene sakit mata atau bahasa saintifik nya,konjuktivitis (inflammation of eye)..dari ahad lepas tau..masuk hari ni kira dah seminggu..mc 4 hari dari isnin sampai khamis..hari jumaat terpaksa datang kerja juga sebab opsyen SBPA tu..datang dengan mata sepet sebelah..kabur dan merah!actually,ni kali kedua kene sakit mata..1st time dulu kene masa umur 8-9 tahun tak silap..hihi..

saya dah cuba petua titis breastmilk kat mata ni..namun,virus ni agak degil nak pergi..asalnya,adik saya yang kene sakit mata ni,berjangkit pada alya..tapi alya saya cuma titis breastmilk je..2-3hari..dia baik!!huhu..saya dah tukar macam2 ubat..atas nasihat doctor lah,dari jenis ointment,ke jenis eyedrop..antibiotik macam2..tapi masih belum ada tanda-tanda nak baik..hermmm..harap sangat dapat baik cepat sebab tak suka mc lama2..kerja saya banyak sangat tertangguh :(

ni pic antara ubat yang saya dah guna..huhu..yg botol pink kecik tu antara yg terpower ye..kene dapatkan t/t doktor pakar mata baru boleh keluar..termasuk yg tube jernih tu..tak baik jugak..tak tau la..anak mata saya makin mengecil kata doctor..huwaaa..takut :(

*risau sangat kat aqil..asik basuh tangan atau guna hand sanitizer kalau nak pegang dia..masalahnya,kadang2 tu tak sempat atau terlupa..nama pon dah menempel dengan saya je kan..aduyaii..

doakan saya cepat sembuh ye kengkawan..nanti kita jumpa kat next entry..till then..babai :)

2 comments:

ayu said...

moga cepat sembuh ye sha!

sasha @ mumyalya said...

ayu..
thanks dear.. :)