My Friends

Wednesday, August 3, 2011

~cerita ramadan~

salam ramadan kengkawan..macamana puasa dah masuk hari ke-3 ni?ok tak?heee..
saya tak sihat..huhu..penyakit "hidung berlari" datang..sangat teruk hokey!
bayangkan..hidung berair..mata berair..bersin sana sini..sakit kepala sebab asik bersin..
(akibat daripada mengemas habuk kat bilik mainan alya)
dalam masa yang sama..menyusukan aqil..pastu,buat preparation iftar..
huwaaa..sangat2 tired..lesu..lemah..huhu..
tapi alhamdulillah,saya berjaya juga selesaikan puasa saya..
malah,menyusukan aqil pon masih ok..susu pon tak mengurang (siap dapat buat stok)
syukur pada mu ya Allah :)

oh ya..semalam aqil genap 60 hari a.k.a 2months old..
dia dah pandai meng-agah2..hehe..alya cukup suka layan dia..
kejap je da besar..rasa macam baru semalam masuk OT keluarkan aqil..haha..
saje je amik gambar anak2 masa sahur semalam...

aqil pepagi mesti bangun..sebelum ibu sahur..dia minta 'upah' dulu..hihi..
mulut nak bercakap tu..

anak dara saya yang tak peduli bising atau terang,mahu pon flash kamera..hihi


semoga hari ni saya semakin sembuh..dan semoga "hidung berlari" tak lari hingga TERkena asthma attack..no..no..no.. :(
disebabkan tak tahan..saya terpaksa amik gak ubat anti itch yg mengandungi 4mg piriton
(mmg ada stok untuk allergic)
huwaaa..puas saya elak2 sebab menyusukan aqil..
untuk 2-3 hari ni..mesti aqil akan jadi grumpy baby..kesan dari ubat anti itch tu..hukhuk..

ok lah kengkawan..stop dulu..nanti sambung kat entry lain..
semoga korang semua dilimpahi rahmatNya dan
dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang ramadan ini..
babai.. :)

5 comments:

ashra said...

selamat menjalani ibadah puasa ye sha..
kalu mampu,teruskan..

kalu tak sihat sgt,jgn memaksa k?

tembamnye aqil..hehe

mizah said...

aqil dah besar, cepat je kan...tembam pulak tu..hihi...

semoga hidung cepat2 berhenti berlari..hehhhe... selamat berpuasa..bestnya sha puasa2 masih dapat buat stok...alhamdulillah :)

sasha @ mumyalya said...

ashra..
thanks dear..insyaallah,i cuba sehabis baik tuk teruskan..tapi kalau asthma attack..terpaksa la berbuka..hukhuk..
tembam eh?hehe..semangat nak dukung tu..lenguh tgn:p

mizah..
hehe..sekejap je anak2 ni membesarkan..rasa macam baru semalam berdebar nak deliver dia :p
thanks mizah..selamat berpuasa gak.. :)

IDAZS said...

selamat berpuasa untuk sha n famili

tembamnya nmpk aqil, x mcm 2 bulan.

alya puasa juga ke tu?mpk letih je, hehehehhe

sasha @ mumyalya said...

idazs..
selamat berpuasa utk ida dan famili juga ye..
ha ah..ramai kata aqil xmcm 2bulan..hehe..baju size 0-3 suma da xmuat :p
alya xposa pon..baru ajar sikit2..dia tak tahan..hehe