My Friends

Friday, July 29, 2011

~korang dah??aku dah..~

ehehe..tajuk entry tak boleh blah..macam iklan plak kan..ahaha..
apa yang dah pulak ni??ehehe..
macamni..kan sana sini tengah sibuk sale raya konon..
ai dah habis shopping baju anak2..ahaha..terperanjat tak?
giler kentang ekk..hehe..puasa pon belum..baju raya dah siap2 beli..
ni kes tak sabar2 la ni..lagipon,dah mula shopping before bersalin..
almaklumla..ai orang tak berapa nak berada..so takleh shopping sedepuk gitu..
lagipon..shopping awal2 sale ni bagus..masih banyak size yang available untuk item yang discount 50% & 70%..wakaka..kedekut :p

ok..meh tengok antara hasil kedekut i..hihi

i sangat suka belikan alya barangan brand Padini Holdings - Miki,Seed,PA..- sebab nampak gaya dewasa gitu..ahaha..harga agak mahal,jadi bila sale..memang grab tak hingat la :p
cuma tinggal nak cari baju kurung alya dan gaun sehelai..cewah..hihi..

anak ku dah besar..kasut ni pilihan dia sendiri..daku pilih yang kaler pinky dan ropol2..dia cakap "macam hape je" hahaha..
untuk Aqil..i beli tak banyak sebab masih banyak baju gift dari kengkawan yang belum pakai..lagipun Aqil cepat besar..sekarang je dah tak muat size 0-3month..so,kami decide belikan dia sikit2 je..baju melayu pon dah ada yang beli untuk cukur jambul lepas..cuma terpikir nak carikan dia kasut baby..hehe..
nanti lain kali ibu beli banyak baju untuk Aqil ye sayang :)


tak senonohkan perangai i..hihi..tampau lelaju jap..suruh puasa dulu.. :p
tapikan..anak2 punya suma dah setel..yang ibu dan abah punya??tengok keadaan la ek..
i dengan hubby lebih excaited nak sambut Ramadan..hehe,biar anak2 je happy beraya..
lagipon dah agak "surut" sangat ni..tunggu kalau ada apa2 pengumuman
dari gomen yang baik hati (tetiba..) baru boleh "pasang" balik..muahaha..

selamat menyambut Ramadhan kengkawan..babai :)

6 comments:

ashra said...

wah..bestnye...
i belum lagi shopping tau.weekend ni balik kg dulu.gamaknya,ramadan nanti lah meredah lautan manusia..

wahh..alya..pilih sendiri da ye.cantik.hehe

ensemlah aqil raya tahun ni =)

Vna Sandhu said...

wah wah alya dh pandai pilih ye? anak dara nie memang, sama dengan Kira..nk beli pape kena tanya dia dulu heheheee

mizah said...

wah..bestnya dah shopping baju raya anak2....kami ni bila la nak shopping....huhuhuhuhu

IDAZS said...

wahhhh! banyaknya!
bestla shoping baju anak kan? zarin baru 60%, masih byk lagi yang perlu dibeli ditambah lagi dengan sikap laki bini yg cerewet bab beli baju anak. hahahahahhaha

sasha @ mumyalya said...

ashra..
hehe..i sbb haritu risau pantang,sbb tu beli awal2..lagipulak masih maternity leave..asik mengukur soping mall aje..ehehe..
tgk nanti aleesya pandai pilih sendiri ke tak..huhu


wina..
ehehe..ha ah,kene tanya dulu..kalo dia tak berkenan,dia takmo pakai..aduhai..

sasha @ mumyalya said...

mizah..
hehe..terpaksa sebab kami takmo redah orang ramai nanti..susah la dengan baby kecik lagi..nasib baik hubby approve soping awal..haha :p


IDAZS..
ehehe..banyak ke?ku rasa sikit ni..nak tambah lagi,purse makin nipis..ekeke..
ha ah la..mmg standard ibu bapa cerewet beli baju anak..hehe