My Friends

Friday, August 12, 2011

~rahsia saya~

saya nak share satu rahsia dengan korang..
rasanya..ramai dah tau kot..muahaha..
saya pening sebab simpan rahsia ni sengsorang..
ape kah rahsia itu??
SAYA TAK PANDAI MASAK!!!
huwaaaa..sedih kan..saya dah cuba,dan cuba..dan cuba lagi..
sepanjang sebulan ni..saya masak hari2 kat rumah..macam2 lauk pauk saya cuba..
cuba buat pelbagai kuih-muih..manisan..
tapi..hasilnya,mesti ade yg terkurang..terlebih..
sedih tau.. :(
1st ramadan..saya buat puding roti..tawar hebeh..
ramadan ke 8 saya buat kek belang mini..gagal!
ramadan ke 9 buat daging masak lemak cili api..ermmm..ntah ape rasa jadi..
pendek kata..memang tak berapa pandai masak la saya ni..
bukan tak usaha ok..cuma,orang kata "tangan tak berseni" cewah..
semalam saya buat ini
'
'
'resepi kat sini (thanks ida)
ok la..tapi,sememeh..rasa pon mcm cheese tart..hahaha..korang tau kan,ini ciskek!
ermmm..bila la saya nak pandai masak ni?bila la tgn ni nak jadi teror..masak main campak2 je..pehtu menjadi dan sedapppp!!

psttt..syukur sangat punya hubby yg tak banyak komplen! love u syg...(sempat lagi tu..)

babai..hehe

6 comments:

ashra said...

rajinnye u....
dgn anak2 lagi..

hubby i pun sama.jenis tak banyak komplen apa i masak..hehehe

mizah said...

ala sha..kita lebih kurang je ni...banyak kali failed memasak terutama baking2,kukus ni... geram2.. sebab tu dah takde mood nak baking.. kalau masak2 lauk, kire boleh ditelan lagi la..

takpe sha, boleh try lg..sedap tak sedap, en husband telan je kan...hehe..syukur husbandku pun tak kisah..telan je...hehehhe

Vna Sandhu said...

sha, sama macam I masa bru lps kahwin dulu

bukan nak kata dah pandai masak sekarang tapi belajar dari kesilapan & hubby byk menolong..sib baik hubbyku pandai masak & x cerewet jugak

kalau lauk pauk tu dah konfiden sikit la, tapi bab desserts mmg FAIL heheheeee

fiza said...

Practice make perfect, lama² ok lah tu ☺☺☺

sasha @ mumyalya said...

ashlia..
tak bape nak rajin la dear..
tahun ni kuih suma tunjuk je tau..tak dan nak bikin :p
alhamdulillah sgt2 dapat hubby memahami kan :)


mizah..
ehehe..asik menery je sebulan ni..masih cuti kira ok la..haha..asik failed juga..output pon tak menggamit rasa..boleh gitu..kihkih..
tulah..syukur sgt2 hubby kata "no hal lah " :p

sasha @ mumyalya said...

wina..
kira bertuah juga la u sebab hubby pandai masak..kitorg pulak 2-2 masih belajar..so,harap maklumla..haha..kedai makan banyak..kata hubby..tp,sampai bila ye tak?hihi


fiza..
hehe..tu yg hari2 praktis ni..harap cepat la pandai..hihi