My Friends

Wednesday, August 17, 2011

~LONCAN~

tiap-tiap kali raya..mesti order air di atas..namanya air LONCAN (kami panggil)
asalnya nama dia LONG CHAN..hahaha..
rasa dia??perghhh..eskrim soda paling best!berkarbonat tapi gas tu terasa sangat minima..tak macam air berkarbonat yang lain2 kat pasaran tu
manis pon tak sangat..hahaha..sedap..dah minum sebotol nak lagi sebotol..
tahun ni saya amik dari lori 2 tong..satu tong harga asal RM48/60 botol..
tapi sebab last year punya tong ada lagi..so dia bagi diskaun..RM38 je..kehkehkeh..
selalunya..air ni boleh dapat kat warung2 kampung je..sebotol rm1.50..
kat tempat korang ada air stail gini tak?hehe..
kalau nak rasa..jemput la datang rumah saya ye..

yang ni perisa kegemaran saya..hehe

babai :)

4 comments:

Lady of Leisure said...

huwaa bebetul mengimbau nostalgia.. kekecik dulu i ada minum ice cream soda botol gini.. gas tak banyak sangat kan.. i tak thn minum air gas yg kuat, sakit mulut n tekak hehe..

Norazrani Maamin said...

mmg sedap air loncan nie..rasenya kat melaka jea yg sng nak dpt time raya..thn nie x tau ayah beli @ x..kalu x de, nak dtg umah sha la..bleh x?hehehhe

ashra said...

eh..teruknya i. i tatau pun kewujudannya.ahaks...

selalu beli yang eskrim soda standard kat giant tu.keke

sasha @ mumyalya said...

lady..
u pernah rasa eh?hehe..best ni..mmg kurang gas dia..i pon kalau minum byk sgt bergas kene asthma attack..yg ni ok sikit..hehe

kak Norazrani..
haha..akak kan kg dekat dgn a.gajah..kalau tak kenal tak tau nak kata..kihkih..mmg sedapkan kak..
datang la kak..sha sanggup simpan tuk akk..khas ok!

ashra..
oo..u tatau ini air ka?hehe..sedap ni u..yg kat giant tu gas nye kuat..yg ni mmg kurang rasa gasnya..nanti u dtg umah i,i bg rasa k..takut u nak bawa balik se tong je nanti :p