My Friends

Tuesday, August 23, 2011

~jadual penuh makna~

sepanjang maternity leave..selepas habis pantang,lebih spesifikasi dalam bulan puasa ni..saya punya timetable sangat2 penuh dan teratur..tapi saya suka!dan saya nak buat satu entry jadual tersebut untuk saya kenang 2 minggu akan datang.. :(

5.00am-6.30am
susukan aqil
sahur dan solat subuh (ngaji sikit)

6.30am-8.30am
pam susu
kemas rumah (vacum,moping..etc)
siang sayur,thaw ape patut (prepare untuk masak tengahari)
basuh baju,sidai baju

8.30am-10.00am
buat susu alya,
susukan aqil (biasanya tertido sekali dengan anak2..hehe)

10.00am-1.30pm
mandikan aqil,mandikan alya
tengok tv dengan anak2 jap
masak untuk alya
bagi alya makan dan susukan aqil lagi ;)
solat zohor

2.30pm-4.30pm
pam susu
layan tv sekejap dengan anak2
tidokan aqil (sambil menyusu) dan alya (susu jugak :p)
(pon kadang2 tertido sekali)

4.30pm-6.00pm
preparation for iftar
solat zohor
angkat kain baju..haha

6.00pm-8.45pm
mandikan aqil dan alya
susukan aqil..again :p
iftar
solat maghrib (ngaji sikit)
solat isyak

9.00pm-10.30pm
tengok tv dengan anak2 dan hubby..
quality time kami sekejap..
kadang2 rajin,lipat baju..hehe..

10.30pm ke atas dah prepare nak masuk tido..
susukan aqil..dan bagi alya susu..hehe

saya memang sangat kurang masa untuk diri sendiri..tapi,happy sangat2..rasa macam dah takmo lepas timetable kat atas tu..
malangnya..lagi 2weeks saya akan naik kerja..maka,timetable saya akan berubah..
hermmm..kalau tak sebab saya kerja gomen..compom saya dah hantar surat atas meja bos..kihkih..aci dak cenggitu??heheh..

bintang kecik, saya mandi la..lepas mandikan anak2..haha :)

6 comments:

ashra said...

wahhh...teratur kehidupan ye..
mudahan dimudahkan...

err..nak wish awal2 lah..
selamat menyambut lebaran dear...
syioknya,bergambo raya berempat la tahun ni.hehe..

mizah said...

syok,kan duduk rumah..haritu cuti 5hari..lebih kurang mcm tu la timetable mizah.. bila duduk rumah, kemas je la rumah tu tak bertimbun kain baju tak terlipat tu...ni dah masuk kerja balik, bersepah dah...paling penat bila kena cuci botol banyak2...hehehhe... aqil good boy ek mummy dia boleh buat kerja2 rumah...heheh

ayu said...

alahai..teringat gak ayu dulu2 pun ada gak buat jadual..mmg perlu kan..

Lady of Leisure said...

bestnya teratur semua.. tapi pling i suka is time susukan aqil.. hope i ada rezeki untuk breastfeed gak nanti. :)

sasha @ mumyalya said...

ashra..
hehe..teratur la jugak..once i langgar jadual ni,mmg kelam kabut sikit la..hehe..

same to u dear..selamat hari raya..nanti share gambo raya k :)


mizah..
mmg syok sangat!!nasibla sha kerja gomen..kalau tak,mmg berkira2 nak duk umah as SAHM je..siyes syok!tapi penat double..eh,triple dari kerja..hahaha.
aqil okla..kurang meragam..da nak ajak memain selalu..hehe

sasha @ mumyalya said...

ayu..
yerla..mmg perlukan..especially ibu2 yg baru nak adapt dgn baby atau anak masuk 2 ni..kalau idak..penin2..hehe


lady..
hehe..nanti kalau perlu u pon boleh buat satu jadual utk u and baby tau :)
i doakan semoga u dipermudahkan bersalin dan dapat susukan baby ok.