My Friends

Friday, December 24, 2010

~vote for pink or blue~

hai..sihat ke semua?i'm ok..sihat..walaupon still ada mabuk2 laut tu.. still boleh berbelog ok..haha.. nak tau satu perkara tak?...last wednesday i pi check up..nak le tengok keadaan baby kan..nak tau berat baby..nak tau lagi apa yang patut tau kan..hehe..

hasil results dari scan bagitau yang baby dah pon 16weeks 3days..berat 154g,
semua tulang peha,tulang tangan..semua telah mula terbentuk dengan sempurna..
baby dalam 15cm-16cm..dan paling best..baby telah menunjukkan "sesuatu" pada kami..hahaha..saya pon tak expect dapat tau gender baby seawal ni..yerlah,i baru je 4months pon..adakah menggunakan 4d scan faktor utama?haha..sebab masa alya i guna 4d&3d jugak tapi 5months++ baru nampak "berger" dia..hehe..doctor siap cakap.."wah..clear baby tunjuk ni..dia nak mummy & daddy shopping awal ni.. " haha..takde maknanya doc..ibu sgt kedekut ok..
segala tinggalan alya yg masih boleh pakai..ku pakaikan je :p

so..u alls rasa2 lah..it's gonna be pink or blue??hehe..saje je kan..

actually..bukan i takmau share..insyaAllah..nanti i share ok..tunggu betul2 confirm gender baby..tunggu lah checkup bulan ke-5 dan 6 ok..for me, i seriously tak kisah at all..
sama je..asalkan baby lahir dengan sihat dan bakal berjasa pada kami..
tapi kalau dapat tau awal pon best jugak..dapat shopping and buat preparation awal..hahaha..
ok guys..see you at next entry..babai :)

Thursday, December 23, 2010

~bercuti di Pulau Pangkor ~

salam semua..minggu yg sgt tired..aduhai..banyak gile report nak kene buat..dengan SKT tak siap..aduh..sejak buat servis ni..memang sgt terasa kesibukkannya..

btw..nak story sikit..last week i pergi cuti2 Malaysia(16/12/2010~20/12/2010)..huhu..walaupon dalam keadaan berbadan dua,malah membawa beberapa badan lagi (hubby,alya n my lil sis) tapi sebab nak cuti punya pasal..ku gagahi jua..hahaha..destinasinya? kami sekeluarga ke Pulau Pangkor, Lumut Perak..kemudian singgah sebentar ke Bukit Merah Lake Town Resort untuk penuhi permintaan alya dan my lil sis yg teringin sangat nak pergi ke Pulau Orang Utan..hehe ;D

perjalanan dari melaka ke Lumut, Perak ambil masa lebih kurang 5jam..sangat penat ok..dulu masa i pergi cuti di Terengganu perjalanan lebih lama dari yang ini..tapi tak rasa penat seperti yang kali ni,maybe sebab i pregnant kot? sampai di Lumut,kami ambil Feri "Duta Pangkor" untuk ke Pulau Pangkor..hehe..syok..i tak mabuk laut ok :)

sesampai Pulau Pangkor..u alls tak payah risau bab transportation..mmg berlambak gile orang nak tawarkan sewa motor, kereta dan teksi pink tu..sedia duit aje (tapi disebabkan kami pergi masa cuti sekolah..semua jadi increase..huh~) i stay kat D'senja Beach Resort, Teluk nipah..resort ni baru tau..dan tempatnya agak privacy sikit,sebab berada di sebelah hujung Teluk Nipah..perlu i cakap kat sini,kat tengah2 Teluk Nipah tu sedang dalam construction..so tempat agak tidak bersih dan berhabuk..huhu..

jom layan gambar2 kat Pulau Pangkor yang i sempat snap :) gambar edit guna photoshop..bila besarkan dia jadi pecah2 tak cantik la..ni kes nak jimat ruang..hehe :p

1. Pulau Giam..berhadapan dgn bilik i
2. sebelah bilik tu..
3.pemandangan nya..sedikit privacy..
4.ni snap masa ronda2 naik motor

1. we..still madly in love :p
2.hubby..lol
3.my mama..
4.me & my lil sis :)

1. Alya..ala2 tourist..
2.bosan tunggu kami makan..hehe
3.at Pekan Pangkor
4."kelapa dan orkid" cute alya!

1.tunggu feri..hehe
2.sampai diBukit Merah Lake Town Resort
3.Jeti ke Pulau Orang Utan
4.EcoPark..

and..finally..this is me..with my cute tummy and my lil princess :)



hehe..so itulah serba sedikit cerita tentang percutian kami baru2 ni..i suka!!sebab i memang suka pergi tempat yang indah2..cuma sgt tired..itu memang terasa sangat..tapi oklah,sebab i enjoy..hehe..so akhirnya,tertunailah hasrat ku mahu ke pulau2 yg indah :p
now kami tengah prepare untuk next trip ke Langkawi early March 2011..then,baby lahir..dah besar sikit baru plan bercuti balik..haha..i wish that i can have a trip to Sabah soon..dan satu lagi my wish is honeymoon dengan hubby aje at Pulau Tioman (this time kene tinggal anak2 :p)
ok guyss..daaa :)


Monday, December 20, 2010

~Taman rama-rama, Ayer Keroh~

hai..what's up guys?entry kali ni i nak story pasal salah satu tarikan
di MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH..wah..caps lock lagi..hehe..
on 06.12.2010..kerana bosan tahap otomen(sbb mc ngade2) dan kebetulan en.hubby off day..en.hubby ajak la keluar bawa alya and my lil sis jalan2 bereakrasi..hehe..mula2 rasa nak bawa depa pi zoo..tapi macam dah kerap sgt pergi..nak bawa pi taman buaya..ermm..kang mesti diorang nak mandi manda dan pack sgt masa kami lalu tu (melaka memang banyakkk sgt tempat yang boleh dilawati tau!!) so setelah kami pikir punya pikir..last2 kami decide ke TAMAN RAMA-RAMA..pengakuan berani mati dari anak melaka "i've never been to this taman rama2" hahaha..dah ada anak ni,harusla semua tempat cenggitu dilawati kan :P
seriously..taman rama-rama sgt tak menghampakan ok..rasa lebih best dari zoo kot..entahle..my personal opinion la..walaupon binatang kat situ tak "ramai" tapi sgt dekat dgn pengunjung..maksud nye, korang boleh tengok binatang2 tu dalam jarak yg dekat..then ada satu gerai yang ada jual fruits untuk diberi pada binatang tersebut..seronok tgk depa merayu2 minta kita feed them (*mode kejam..haha)..
ermm..paling i tertarik..ada 5ekor ikan dalam sebuah kolam yg ukuran sekor ikan nya sama besar dgn i kot..tak tipu ni..masa dia melompat nak makan..terperanjat kami..huhu..
ok..korang tgk la sikit2 pic kat bawah ni ok :)




ok..kalau korang nak datang ke Melaka..jgn lupa singgah TAMAN RAMA-RAMA, ayer keroh tau..tapi if telupa juga..sila la datang lagi..kami sentiasa menanti kehadiran anda semua kenegeri kami :) *kami stands for "people and animals.." hahaha..

harga tiket ke Taman Rama-Rama, Ayer Keroh..
dewasa - RM8/head
kanak2 - RM5/head
kanak2 bawah 5thn FOC..

babai.... :)



Thursday, December 16, 2010

~09.11.2010~

saya lahir pada 09.11.82..(*tetiba..hehe..) saje nak bagitau last 09.11.2010 lepas is my birthday yg ke 28..wow!!28 ok..ni bukan main2 ni..hehe..
actually this entry sepatutnya on 09.11 atau paling terdekat..tapi atas kekangan kemalasan..maka terpublish lah ia pada hari ni..hehe ;D
en.hubby yg baik hati bawa i pi celebrate at Port Dickson..actually bukan la celebrate yg betul2 celebrate pon..just bawa i pi makan angin secara terjah2..haha..memang patern my hubby betul :D:D
well..dengan sebab masih mabuk2 (masa tu le..) i sgt le setuju dibawa ke PD je..makan angin di Teluk Kemang dan jalan2..lepas tu check in kat Sunshine Apartment..dan pagi tu subuh2 kami dah balik..sebab hubby kerja..huhu..

i upload la sikit2 pic yg sempat di snap masa pergi tu ok :)

teluk kemang

both..my sweetheart
psstt..cuba tgk pic 18sx bawah pokok tu..ngeeee ;D

  • harap tahun ke-29 ini saya akan bertambah matang melalui segala rintangan hidup..
  • harap tahun ke-29 ini hidup saya akan lebih berseri dengan en.hubby tercinta, anak2 yg comel..soleh dan solehah :)
  • harap apa yg saya impikan untuk tahun ke-29 ini akan menjadi kenyataan.. :)
amin...

birthday gift??...hehe, i dapat banyak gift la tahun ni..why ek? from my sisters..from my officemate..cuma tak dapat dari si dia je..hermmm...yerla,dia baru je belikan i hp baru kan..or maybe ada kejutan masa bonus tak? :D :D

ok guyss..see you next time..bye2 :)




Thursday, December 9, 2010

~I'm back..lol~

salam rindu pada semua..wah lama nya tak update blog..tengok apa jadi??dah naik lalang ok..dan paling sedih..i ketinggalan cerita kengkawan..hukhuk..takmo marah haaa..i try my best this time ok :)

~peace on behalf ibu..hehe~

update tentang si ibu.. :D
i dah masuk 14weeks+..morning sickness masih ada tapi lite aje..berat badan i turun dah hampir 4kg..tak tahu la kalau lepas ni naik,naik dan naik..hahaha..selera makan makin merundum..aduss..i don't know why but this is my biggest problem during this pregnancy..huhu..tapi kalau masakan mama..i tak tolak..memang makan sepinggan jawabnya..pelik kan??hehe...

~us during kfc fantasia world~

update si alya.. :D
my dearest alya..dah makin besar..makin petah bercakap..seronok sgt layan dia berbual..dia asyik minta nak masuk sekolah..ayoooo..too early la kan..free diapers pon belum lagi..hihi..and yg paling kelakar..she always said that alya = adik..baby= along..haha..agak sukar nak menyelesaikan konflik identiti yg berlaku pada alya :))

hehe..tu serba sedikit pasal kami..kuikui..macam ada orang nak ambil tahu :p
btw,ingat tak lagi pasal entry i nak pilih2 beli rumah tu??klik sini..kami dah pun buat keputusan(sebenarnya dah buat semua prosedur pon :p) yang kami pilih option C..hehe..insyaAllah..pilihan tu yang terbaik dan semoga saya dan suami tak regret..apa pon kami redha..sekarang tengah tunggu untuk keluaran KWSP dan proses renovation semula rumah..nanti i upload pic rumah i sebelum dan selepas ok :)

guysss..sekarang kan dah mula musim cuti2 Malaysia..so,mana hala tuju percutiannya..i kan memang suka gila bab2 bercuti ni..sekarang sedang menanti dgn sabarnya en.hubby tersayang dapat clear cuti..maybe end of december..mana mau pergi ye..hehe..nanti i'll update :)

ok..that's all for today..i mean for this entry..nanti story lagi ok..love u all..daaaa :*