My Friends

Thursday, June 10, 2010

~Melaka yang Permai~

sepatutnya..weekend lepas kami telah pun ke Tioman,kalau tak pon..paling koman ke Bukit Tinggi atau Janda Baik,tapi..kerana cuti yg hubby dapat terlalu short noticed + cuti umum..kami terpaksa cancel percutian itu..takda hotel yg sudi menerima kami untuk hari sabtu dan ahad :(
tapi takpe,ada hikmah di sebaliknya..peluang ni i and hubby ambil peluang untuk bermalasan dirumah dan jalan² sekitar Melaka..en.hubby tak pernah menghampakan kami..kami berjalan di bandar melaka dan mengukur mall (mcm kata idaz) sepanjang cuti 3 hari weekend lepas..memang best!!kerana dah lama tak melawat melaka..perlu di ingatkan bahawa MELAWAT MELAKA = MELAWAT MALAYSIA :))
jom tengok pic yg sempat i snap sepanjang lawatan kami di negeri tanah tumpah dara oppss!!darah ni :p
usap² manja gitew!


me look like posh tak?wakaka perasan :p

mereka ala² tourist yang menetap di Melaka..

yg tudung belang² adalah my mama :)

anak i yg comey :-*

see..i dah tak diet..see :p


ok..seterusnya tengok hidupan liar pulak..

haha..kami ke Zoo Melaka di siang hari..panas tak hengat!tapi alya and baby sangat enjoy..meraka suka sampai tak nak balik :D aktiviti kami di Melaka tak habis disitu saje..balik rumah,rehat sekejap mandi then sambung jalan² sebelah malam..len kali i upload pic snap malam pulak ok..scenery yg sgt cantik..hehe..
ok kengkawan..lain kali kita sambung story..babai..

10 comments:

fisa othman said...

i love Melaka tu...my lovely hometown...;)

hari tu kitorang tak dan nak p zoo melaka..uhuksss kefanasan sangat laaa...irfan bagaikan putera lilin berpeluh sakan...:D pergi butterfly park pun dah letih...;)

Lady of Leisure said...

melaka best kan.. ada taman buaya, zoo, n memacam lagi lah.. cewah i pun promo maklum la skrg dah half orang melaka..half orang perlis..

LiAnA said...

melaka tempat kencing berakku wakaka...kalau balik sana cukup suka lepak bandar hilir... lepak memalam pun best gakk

~as~ said...

MumyalyA~Ape lagi tempat menarik di Melaka...Melaka waterwold? ok tak disana? last 2month i g melaka tp time chinese new year..punye la ramai manusia nak naik taming sari tu..oohhw kesian my baby kepanasan...1/2 jam nak tunggu Q je...hampeh.

ashra said...

ye la..sasha sama la cam posh.
~wink wink~

saya mmg suka melaka pun.byk tempat nak jalan..kalu kt KL ni,mall je byk.

btw,dulu 5 thn sekolah kat melaka..rindu sesangat melaka.
Taman buaya dulu gi ngan ex-bf.haha..(syhhhh...) hehe.
skang tgh tggu masa nak bw aleesya gi zoo melaka.

zoo melaka jauh lg bes dr zoo negara.hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
tau pon..letih gak pi zoo ni..siap balik tido jap pastu..byk tempat menarik kat a.keroh kan..kan..hehe
rindu nak tgk dak irfan :)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
lady..
haha..separuh melaka eh :p
kitakan sekampong (i mean kg hubby u) :p

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Liana..
mu kencing berak merata kat melaka ek?wakakaka..
tp sgt agree..bandar hilir time memalam mmg cantik kan.. :)

saSha a.K.a MumYalya said...

~as~
kalau u dtg melaka,kat a.keroh aje dah mcm² u buleh pi..dari mini m'sia,tmn rama²,zoo,tmn boya..latest Melaka wonderworld(ala² woterworld).
kalau u pi bandar melaka lak,buleh sightseeing kat bandar hilir,bgunan merah..mlm buleh naik river cruise,mkn ikan bakar..dan mcm² lagi yg buleh pi..kalau cerita tak cukup page ni..hehe :p
btw,Melaka mmg akan full time cuti sekolah..better dtg masa tak peak season :)

saSha a.K.a MumYalya said...

ashra..
dtg la sini..kan kita ada plan nak meet² gitu..dah berjaya pujuk cik abe ke?
pi ngn exbf?jeng3x..haha,i pon pernah je dating kat situ dan tempat² seiring dgn nya:p
ermm..ramai gak ckp zoo melaka lagi besh dari zoo negara?i pon xpaham..tapi mmg best kot..dan murah :)
psstt..mcm posh kan?kakaka..ash perli la tu..wawawa :p

halimatun saadiah said...

amboi seronoknye..jalan2 tgk kawan lama ye??hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

atun..
hehe..jln² tgk zoo tu dah ada pembaharuan tak..ada kawan² baru transfer ke..haha