My Friends

Saturday, June 5, 2010

~simple and fine~

hi friends..percaya tak yg ni 1st time penulis blog nak publish hasil air tgn dia..huhu..
ntah mimpi ape..kakaka..untuk permulaan kita mula dengan receipe yg simple ok(cewah!).
sbb tu aje yg dia expert :))

hihi..kat atas ni nama dia sayur kacang + broccoli goreng (receipe tak disediakan :p)
ayah pesan,kalau goreng sayur,jgn terlampau lecur nanti tak sedap dan hilang khasiatnya.
jadi sila basuh bersih² sayuran sebelum goreng ok.oh ya..kenapa sayur tu aje?kerana hanya itu yg ada dlm fridge..maleh nak pi kedai..

seterusnya..adalah ayam goreng masak kicap..hihi..simple kan..
bawang besar,halia digoreng² letak kicap(kalau suka letak la cili hidup ke..mine alya nak mkn..cili takleh masuk lah)then gaul dgn ayam dah goreng..jadilah macam kat atas..huhu :p
abaikan minyak yg begenang² tu!

oklah..last sekali sambal telur..wah..sgt malas dak sasha ni ,ni my fav ok.
kene buat bebetui baru jadi..goreng sambal garing²..pastu pecah telur dan kacau²..siap!!senangkan?=))

huhu..itulah menu yg i masak during this beautiful saturday B)
alhamdulillah en.hubby tak cerewet,dia makan je..hihi ;))
lepas ni,en.hubby cuti sampai selasa..horaay!!jalan²..

so..korang dah tgk hasil masakan i kan..kan..jgn terliur ok(perasan betul ;;))
see u alls kat next entry..daaaa..

6 comments:

halimatun saadiah said...

xperla masak apapu,yg penting masak gak kan??drpd xmasak langsung..ekeke

Lady of Leisure said...

i tak penah makan sambal telur style gini... mesti sedap kan nak try la nanti...

ashra said...

wahhh..sedap2.yang simple gni la,yang selera tau!

Sueriani Ali said...

kaksu klu masak sambal telur cenggini mesti makan ngan roti atau wat sandwich, sedap tu...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

eh, pandai masak rupanya dak sasha ni...hehe...bagus2x....cik somi makin sayang!hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

halimatun saadiah..
hehe..tau takpe..janji ada masak..kan..kan :p

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
lady..
try la..simple je..mkn dgn roti pon nyum..nyum :)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ashra..
kalau mls lauk yg simple2 ni lah jadi pojaan hatiku :p

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
kak sue..
sedapkan kak?senang buat plak tu..heheh :p

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
kak fiza..
hehe..perli la tu..sha bukan tak pandai masak kak..malas je lebih..hihi..en.somi kata,boleh la dari tak masak langsung.. :p