My Friends

Tuesday, June 8, 2010

~lemari dan closet (eh?)~

pernah tak korang impikan satu almari kasut yg besar..closet yang ala² dalam sex & the city movie tu..oh..sgt cantik kan??disamping mampu menmapung jumlah kasut yg ramai..ia juga mampu menjaga kualiti kasut supaya tak cepat rosak..hehe..ntah ape yg i membebel..jom tengok closet idaman i :-

closet yg dalam Sex & The City Movie~Carrie's new closet (from cik google)

actually lame juga i rasa terkesian tgk rak kasut lama..naik patah "tulang" rak tu menampung kasut yg ramai..yes!i am shoeholic (kalau ada istilah itu) lately i dah behave dalam membeli kasut..so,i need to make sure yg kasut² lama masih berfungsi dgn baik(tak rosak) supaya i tak terbeli kasut lagi..bila en.hubby dah mula warning mau buang kasut i yg melambak tak guna..i takut :p

motip penceritaan di atas adalah..hehe..i berjaya mendapatkan sebuah closet kasut yg agak murah..nice,dan yg penting..mampu menampung kasut yg ramai..walau pon closet ni tak seindah dalam sex&the city movie tu..i tetap suka sebab dia BESAR!148cmx100cm,what do u think?haha oklah kan?malam tadi juga i 5s koleksi kasut yang ada supaya en.hubby bertambah sayang (ermm..rasa macam tak relevan kat sini)bukan itu saja..kasut hubby dan kasut alya pon dapat i tumpangkan dalam almari itu ;))

my new shoe closet

huhu..setiap layer mampu menampung sehingga 10 pasang
(susunan double depan belakang)
kecuali yg kecik atas tu..

setelah 5s, i dgn berat hati melupuskan hampir 5 pasang kasut :(
atas sekali kasut alya,bawah sekali kasut en.hubby..selebihnya..ehem ;;)

tapi..rak lama tu tak la i buang..selipar i aje dah penuh kat situ..rak tu kene letak luar..hehe..well..so far i puas hati la dgn lemari ni, sebab berpatutan dgn harga nye a.k.a murah..nanti bila kami dah ada rumah sendiri(soon) kami mesti ada closet untuk kasut i,maybe tak seindah yg i impikan di atas,tapi mampu untuk kami..this one i nak assure from hubby..and compom hubby will say yes sebab dia pon tak sanggup tgk kasut² itu bergelimpangan :))
ok..itu saje cerita hari ni..jumpa kat next entry..daaaa :)

8 comments:

ashra said...

wahhh.gtu skali ye kamu.hehe..
mmg shoeholic la.bes skali da dapat rak sebesar tu.
pasni,selagi ader ruang,selagi tu akan dipenuhkan,tul tak?.. =)
hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

ashra..
hehe..gitu sekali..ini bukan kelebihan ye..more to kelemahan,i mean the shoeholic thing..
ruang yg kosong tu..cuba untuk tidak dipenuhkan..hehe..sudah insaf :p

fisa othman said...

kita serupa pantang jumpa kedai kasut PASTI ada bekalan untuk d bawa balik...:P

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
ehehe..mmgla akk ni sekepala ngn i:p
setujukan yg itu bkn kelebihan,tapi kelemahan..hukhuk..

Lady of Leisure said...

mak aii banyaknya kasut u.. hehehhe

saSha a.K.a MumYalya said...

Lady..
banyak ke?uisshhh..sikit tu,u blom tgk koleksi adik i lagi..penin woo :p

Sueriani Ali said...

Wowwww...
Btw, kaksu dah lama tak soping kasut ni... sejak duk umah sepenuh masa, dah takde lagi koleksi kasut2 ni.. dah ada jugak koleksi2 lama yang nak kena buang sebab rosak huhuhu...

saSha a.K.a MumYalya said...

kak sue..
tulah yg ken 5s kasut² ni..hehe..
btw,kasut sha ramai sbb bawa pi kerja..sedang cuba behave takmo beli ramai² lagi..kakaka