My Friends

Friday, June 11, 2010

~Melaka yang Permai 2~

sambungan dari jalan² di zoo..lepas berehat dirumah(senang je..takyah sewa hotel bagai~masih mode merajuk ngan hotel² itu) kami teruskan jalan² ke pusat bandar pulak..sekarang Melaka tengah ada pesta sungai Melaka dar 01/06-30/6 2010..mohla datang ramai²..ada banyak aktiviti di jalankan..aktiviti ala² santai la..game..sightseeing..persembahan nyanyi² :D even masa i pi melawat sungai tu pon ada pertandingan joget kat Taman Rempah tu..participate by student umur between 8-12 thn..comel :)

aktiviti kami adalah naik river cruise, actually i dah pernah naik..rasa macam takmau naik lagi..sebab tak bape suka..ada bau la itu air :( tapi..kerana kesian kan mama..mama belom pernah naik,i kuat kan hati gak..wah!!sungguh banyak improve la ini sungai..dah makin tersusun..da ada kerusi untuk penumpang yang menunggu dan yang paling penting..AIR ITU SUDAH TIADA BAU!!! hehe..dan juga..scenery malam di Melaka bertambah cantik..sila jamu mata anda dengan pics yang i tangkap ok..

peta laluan river cruise rege tiket RM10-D, RM5-k.

mereka yang menanti

comel

@ taman rempah

sepanjang sungai

tepi jeti

kapal hape ntah namanya..

i sgt suka mkn di sini :)(sila perhati muko sape kat tv tu :p)

guyss..kalau u alls teringin nak bercuti² yg ala² jalan² melawat..makan² dan nak beraksi dengan DSLR korang..i suggest kat Melaka la..scenery malam nya sgt amazing..trust me..makanan pon ok..en.hubby cakap..kalau kami org key-il atau johor..kami selalu kot bercuti kat Melaka :))
and satu lagi nak highlight**Melaka ada berlambak² hotel ok..dari yg 5star hingga ke bujet**insyallah takde masalah nak menginap kat melaka~ masih isu hotel (-_-")
oklah sampai sini cerita kita sambung di lain entry..babai..

6 comments:

Lady of Leisure said...

hehe i dah jadi orang melaka balik sana tido rumah mertua hehehe... tapi tak dinafikan bercuti di melaka memang best kan..

Wina Momma Kira said...

kalau I gi Melaka & nak menginap kat rumah u boleh? heheheee

yes, I pun suka Melaka..dah banyak kali pegi situ esp setiap bulan May org Punjabi ade festival kat situ so dapatlah cuci mata sekali :-)

tp x pernah naik rivercruise lagi la...

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
hihi..mmg haruslah u balik melaka tido umah mertua..takyah susah2 carik hotel..haha..
my personal opinion..Melaka boleh jadi tempat utk jana adrenalin dan juga tempat berehat dgn tenang..hehe :)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
wina..
oh dear..kalau u sudi..kecit tpk tgn..rumah i dibuka kan :)

oo..i rasa cam tau festival tu tp xsure nama dia..
kalo dtg lg..naik rivercruise taww :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sha,
akak belom pernah lagi gi melaka...
dah ajak cik hubby...dia kata, nanti ye yang...hehe. letih tul ngajak dia.
tgk gambar waktu mlm, mmg amzing la...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat bercoti² mesia n merasmikn kamera baru, hihihiih..

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
ajk lagi tau..kalau dah sampai..jgn lupa calling2 sha..kita buleh jumpa2..mkn2..minum2..gurau senda..ahaksss :p

lily..
hihi..tankiu dear.. :)