My Friends

Friday, May 21, 2010

~tagged by wina and ashra~

tag..tag..hehe..i've been tagged by wina and ashra(tankiu)..pasal apa?meh kita tengok :)

Adakah anda mempunyai lesen memandu?

yup..

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
2005~2006..around that time..

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

4 to 5years.

Pengalaman pahit ketika memandu?
masa reverse kereta terlanggar pokok kelapa yg condong..tingkap keta pecah berderai..bumper kemek(keta baru berusia 3minggu tau :( )

Pengalaman manis?
hantar boypren a.k.a en.hubby pi balik kerja..masa tu baru beli kereta sendiri
and baru dapat lesen :p

3 tabiat ketika memandu?
nasihat:JANGAN TIRU AKSI DIBAWAH..(tabiat..so i bg yg -ve :p)
-sama mcm wina..mesti kaki ayam (bahaya ok)
-i'm not a "seat belt person" adoiyai..
-kalau drive alone kat highway speed boleh cecah 160-170km/j (pls..this is very dangerous!)
by the way..ni suma i dah try to reduce it ;;)

3 pantang time aku memandu bila:
-orang bagi direction jalan salah..
-masuk lorong haku tak bg signal (hello..takkan tak tau signal tu for wat?)
-Orang buat pembinaan bebetul tgh2 jalan masa waktu puncak nak pergi and balik kerja (daa!!)

Pernah terlibat dengan kemalangan?
Pernah..sekali lagi dengan kereta baru itu(KANCIL comel saya :p)
berlaku di PD pada tahun 2006 tak silap..masa tu pi dating ngan someone..kami datang dan balik asing2..then masa nak balik melaka tu..masa nak kuar simpang kat Teluk Kemang tu..satu kereta iswara langgar kereta comel saya..aduhaii..nangis woo..kalau yg ada lesen..mesti korang tau salah sape..salah haku le :p sebab haku keluar simpang tak tgk kiri kanan..
tapi pakcik yg baik tu maafkan kesalahan ku yg besar tu (walau bumper dia jatuh wooo)
"pakcik yang baik..terima kasih kerana maapkan saya.. ;;)"
dan juga..haku rasa salah satu sebab jadi camtu sbb dolat ngan en.boypren (sekarang en.hubby :p) sbb dating dgn org lain hari tu..wakakaka :)):))
sayang sgt kat keta kancil tu..hasil titik peluh yg sgt berpeluh..sekarang 'sicomel' tu menjadi hak milik adik ku le..dak ketty :)
sahabat baik ku sekarang en.pesona :p

nak tag pada :
semua blogger yang terbaca tag ini dan ada lesen..haha :p

8 comments:

Wina Momma Kira said...

haaaa pecah rahsia! dating ngan orang lain ye? heheee

tapi Sha, bahaya ke memandu berkaki ayam? why?

ashra said...

haha..tu la.dolat lg.keke.
so,sambungan citernye cane? boypren aka hubby tu tak merajuk ke??hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

wina..
yerla..tapi i cover baik punya..haha..konon xmau kantoi..i pi la kat pd :p

hehe..bahaya utk penjagaan tapak kaki tu jer..kan pedal tu keras :p
tapi ia lebih selamat dari guna high heels..hermmm..

saSha a.K.a MumYalya said...

ashra..
haha..sambungan ceritanya..masa balik tu terus singgah kedai keta..polish time tu juga..so kesan calar tak berapa nmpak..kemek sikit je..ku ckp en.boypren,tergesel tiang masa nak parking..kakaka :p
(tobat..tak buat lg pastu..)

nuyue said...

ku terlepas dr menjawab tag ini..heheh

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
kenapa terlepas??kan ku tag semua??hermmm....

Lady of Leisure said...

mak ai lajunya u drive heheheh... sure terer nih.... i ni lesen takde, bawak buggy pun hampir terbalik...
:D

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
lajukan?tu sebab hubby agak susah nak lepaskan i pi jauh sorang2 naik keta..masa PJJ dulu je lepas..haha

dear..memula mmg xpandai..cuba dah ada..dah selalu bawa..u tgk camna nnti..haha :p