My Friends

Sunday, May 30, 2010

~sedangkan lidah..lagi tergeget~


salam semua..see my title..tak tahan..huhu,kawan² sila jangan buat spekulasi sebarangan sebelum membaca entry ini sepenuhnya :p

ok..1st of all..weekend cuti yang lama..suka hati :)) aktiviti i dan alya?shopping..pi playland..mekdi..shopping..playland..shopping (-_-") asik shopping je kan?sampaikan 2-2 jusco kat Melaka ni i dah khatam harga² diskaun di sana :p (ALMAKLUMLAH..EN.HUBBY SIBUK )

aktiviti en.hubby weekend yg panjang ini adalah..kerja..kerja..work..kerja dan spring test??aik..pi spring test?huh~kes ini adalah geram!hahaha..actually en.hubby da minta izin untuk pi spring test motor malam tadi ni dah lama,dan juga beliau telah menjadi penaja sebuah motor untuk spring test tu (kalah dato' en.hubby i ni kan) sbg isteri yg baik..i dah beri izin (kes² tertentu suami boleh minta izin isteri untuk keluar rumah ye :p) tapi tak sangka kan spring test motor itu tamat pada jam 4.00 a.m..huhu..ini lebih parah ye :p si isteri ni cuba paham hobby si suami yang "bukan-bukan" tu..tapi balik rumah jam 4 a.m..
i don't like :( tetiba je telinga si isteri macam ada keluar asap :)) tapi takmau la bersangka buruk pada en.hubby tersayangkan..cuma msg dan suwuh dia balik..tiba² telepon berbunyi lagu "nobody²" dan dicelah corong itu en.somi berkata "motor abg ada 1 lagi game..syg tidur dulu ye.." huhu..ini terlebey sudah!kes ini harus di pantau sebelum parah..lalu..si isteri meng "off" h/fone..kunci bilik :)):))
oh..ini rasukan syaitan,maka si isteri sanggup membiarkan si somi tidur di sofa bila balik rumah kerana kunci bilik telah di bawa masuk oleh isteri :p
(sampai pagi ok)kesiannnnnn..tapi bila pikir balik..geramm jugak..

bangun tidur..si isteri tengok sarapan telah tersedia atas meja makan
(eleh..beli bolehlah)..tak makan la pujukkan roti canai kan..kan..tiba² si somi hilang bersama si kenit (koncoo abah!) dan pulang 1/2jam kemudian membawa durian 3bji..:)):)) durian!si isteri tak boleh tolak..terpaksa makan..lagipon,3bijik rm35hengget!!!ni betul nak pujuk ni..hehe..

so kengkawan..itulah dia kisah..sedangkan lidah lagi tergeget..inikan pulak en.somi dan pn.isteri..ala² geget² manja gituuu..TAPI!!no more spring test until 4.oo am ok..kalau nak pi jugak..plg lewat balik jam 1.00am..arahan muktamad..surat menyurat,email..fb tidak akan dilayan!hehehe..

korang rasa i kejam ke buat macamtu?i dahpon minta maaf kat hubby(cewah!) cuma tak suka la dia lewat sgt balik..ermm..sometimes his hobby make me go crazy!! :p

"sedangkan lidah..lagi tergigit..
ini pula..suami isteri..
buang yang keruh..ambil yang jernih..
baru teguh..peribadi"
:)


9 comments:

Lady of Leisure said...

hehe sekali sekala takpe kasik chance...
btw pujuk ngan durian tak tahan tul hehehe... dah musim ek skrg... i pun nak gak durian hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

lady..
hehe..sekali2 mmg kene bg chance..tapi takut dia melarat..haha :p

i pon tak tahan tetiba dia bawa balik durian..cam kelakar..tp sejuk ati sikit..blom musim sgt la dear..baru nk masuk musim ni kot :)

halimatun saadiah said...

biasala kan,suami isteri.kdg2 tu nak mengajar,len kali sure xbuat lg dah..pandai betul husband u cari durian sbb nk pujuk u..isk isk..

ashra said...

haha.tersenyum baca entry sasha.pandai tul hubby amik hati =)

ala,biasela kan..merajuk tanda sayang. kiter pun sama. tak suka hubby balik lewat. wpun reason die sgt munasabah.hehe..kdg2 gatai nak merajuk.. =)

btw,tak sabar la nak kuar jalan berdua cam sasha dan alya.nak2 time hubby bz. tgh tgu aleesya besar sket ni.

saSha a.K.a MumYalya said...

halimatun saadiah..
hihi..mengakar la jugak..sebenarnya hati tak sampai..tapi ada api dlm hati..kakaka..
i mmg tak pernah tolak durian..huhu~

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ashra..
pandai tak pandai jugak la dia tu..hihi..dah moncong i sedepa buleh gantong hanger :p

btw,tunggu la aleesya besar sikit..jgn tak tahan nak bawa dia pi playland sudah..hihi

fisa othman said...

hehehehe sha cair dengan durian ekkk...lawak laa sha ni....:P

ermmm kena tegah sebelum parah tepat skali...i like it...;)

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fisa..
ehehe..durian kan sodap..tak jadi nak merajok 3hari tawww :p

kan..kan..kene tegah sikit..utk keharmonian rumahtangga juga..hihi :p

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sha...
hahahah....
alahai, adikku nan seorang ni, buat ku gelak di pagi hari. akak baru sempat nak baca entry ni, sha. sian kat sha.....sian gak kat en.poji tu tido kat sofa....huhuhu.
cara dia mujuk, mmg best! siap beli durian lagi, kalau akak pun tak tahan.....

saSha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
hehe..lawak gak kak..tp ada mesej terselit tu..(terselit lagik)
kesian gak kat dia..tp akk geng sha,kene cian kat sha lebey ok..haha
akk pon geng durian?bgus..hehe