My Friends

Wednesday, December 30, 2009

~2D 3 N without her....~

http://www.emocutez.com

takde ape nak update..ntahla..takde mood sebab
me miss alya so much..
tak sabar nak tunggu cuti..nak ambil alya dari culikkan atoknye..ehehehe..
bukan tak biasa nak berjauhan dgn alya..
dulu pernah berjauhan lama..
masa mula2 posting putrajaya ni..my mom yg jaga alya..
dalam 5month ulang alik je jumpa dia..
kalau gi course pun hantar kat my mom..
tapi..itu masa dia kecik..sekarang dah pandai bercakap..
peluk memeluk..
kiss mengekiss..tu yg terasa rindu sangat..no more night kiss..go to work kiss..come back from work kiss..huhu..miss her so much..
tapi yg pelik nya..alya sikit pun tak meragam kat kampung..
dia tak rindu ke??dia tak ingat ke??aduhai..
hubby cakap maybe dia terlalu seronok kat sana..
tapi takkan tak ingat ibu @ mama langsung??
(she call me mama..hahahaha)
oklah..tu je nak post..
2d 3n without her..i feel empty(hubby tak mau merajok yer :P)
http://www.emocutez.combtw,guyzz..i tgh meng deco kan blog ni..
pendapat dan pandangan amat diperlukan dari semua..
till then..byeeeeee...


Sunday, December 27, 2009

~award best buddies from kelly and sis fisa~

dah lama nak pick this award.saje kumpul2 pemberi award dulu..
ekekeke..smart thinking tak?
hopefully takde yg kenit ati ngan saya ye :p

this award datang dari kelly(my bff) and sis fisa(my blogger buddy)


5 fakta about kelly..
1. seorang yang sangat tabah menghadapi dugaan hidup..
2. kurus,tinggi lampai walau da beranak dua..
3. ramai siblings..keluarga yang meriah :-D
4. plan nak masuk kelab hamil 2010..hahaha
5. psstt..dia ade sorang kwn baik yg cumel dan sgt penyayang..guess who? :-)

alya insirah nama si puteri harapan ku menjadi golongan cemerlang..
terima kasih pada cik kelly..
harap di ampun terlebih terkurang..

ku sertakan 1 pic yg telah diedit kekaburan supaya pic kelly tak berapa nak jelas..almaklumlah,pic dia PNC :p (ni dia ngan bff dia masa bff's dia nye wed)


ok seterusnya my blogger buddy sis fisa..5 fakta about her :-

1. berbintang taurus berumur 33years..
2. makcik ni kayo..ade bisnes sendiri ;P
3. buah hati nye bernama irfan..
4. baru je balik dari cuti2 malaysia dipangkor..tapi ntah bila nak upload gambar..huhu
5. sangat expert dalam bidang accounting..mcm AKPK pun ade gak..muahaha

puteri ku alya berseri-seri..putera mu irfan comel dan manja
walaupun kita hanya blogger buddy..harapan ku satu hari kita bersua muka..


ku serta kan pic anak teruna kesayangan sis fisa (pinjam ek sis..) :-)




kalau ada yg sudi amik award ni..di alu2kan..syaratnya masih sama ye,5 fakta diriku..muahahahaa..ok see u at next entry..ta..ta..

Wednesday, December 23, 2009

~snap-snap on alya~

these are pic from our photoshoot with zaza(lensa.mama)..
hope u will enjoy it as much as me love it :)
~your smile make my world complete~

~meneroka dunia di sekeliling nya~

~wajahmu sesuci embun..seputih salju..~

~jatuh dan bangun adat dunia sayang..jgn kau mengalah~

~Alya Insyirah - 'ketinggian ketenangan @ kegembiraan ku'~

~semoga kau akan terus tegak berdiri sendiri~

~merenung jauh masa depan mu~

~pon..pon..~

~i'll be there for you my dear..~

~saat kau lahir..disitu lah letaknya kegembiraan ku~



Monday, December 21, 2009

YES..branded Vs cap Ayam..

hujung minggu yg besh sgt2..walau percutian di genting yg dirancang tak menjadi sebab alya demam selsema..tapi me tetap dapat menikmati hujung minggu ni di melaka..my lovely hometown dengan seronok..penat sebab hubby ajak menghabis kan duit(ehehehe) sempena Y.E.S ni..nak pujuk lah tu sebab tak jadi chek-in genting..wakakaka..

ape yg telah me beli ye??branded atau tidak??actually i'm not a branded person..asalkan something yg me nak beli tu cantik..up to date and selesa..cap ayam pun i'm ok..janji i can afford bil tu..ehehehe..dulu masa memula kerja..my pay sikit je..tak sampai 4digit pun,baru habis study..orang tak percaya nak ambil kerja yg byk responsiblity..sama lah dgn my hubby yg masa tu merangkap tunangan me..gaji kami kecil je..so kami membeli ikut kemampuan,memang diakui barangan branded sesetengah boleh tahan bertahun2..tapi itu fakta untuk sesetengah barangan saje,selebihnya outa je..ade juga yg cap ayam tahan bertahun2 tau..i must accept that and berbelanja tak ikut nafsu..tak macam sesetengah orang yg sanggup berlapar semata2 untuk dapatkan branded things..aduyai..me ade kenal sorang kawan ni..memang pakaian,aksesori suma branded giler..cap ayam tak main woo..padahal her pay sama je mcm me ni..tapi bila nafsu menguasai diri..tu lah yg jadi..memang cemburu tgk dia dolu2..tapi hubby selalu pesan..ukur badan dibaju sendiri..insyaallah,berkat usaha kita,kita akan rasa juga semua tu..love u hubby..

sekarang,me bersyukur sangat2 dengan rezeki yg Allah kurniakan pada kami..berkat ketekunan hubby bekerja..now wife dia dah boleh memilih antara cap ayam atau branded things..ehehehe..kekadang tu memang melampaui batas juga..tapi selalu ingat diri supaya sentiasa jgn lupa pada kesusahan yg lepas...so kalau nak bershopping tu memang buat bujet awal2 rm berapa nak habis untuk itu or ini..kihkihkih..tapi selalu nya tersasar juga terutamanya bila tang alya punya clothes atau ape2 jerlah..da berkenan..cantik..ku ambil jer..tak tgk price pun..hahaha..yg bagus nye..hubby takde kad kredit(hubby say no to credit card)bayar cash..so most of the time kami bawa cash tu limted edition lah..hahaha..

bulan ni hubby dapat bonus from his company and also sikit keuntungan from bisnes yg kami join as a sleeping partner..hehehe..tu yg di bawanya kami bershopping sakan..taklah sakan sangat..yg sakan hubby and alya jer..for me,cukuplah ape yg ada ni dan me tetap suka sesetengah barangan cap ayam yg cantik..comel dan selesa..hehehe..janji tahan lama..cap ayam pun cap ayam lah..janji i'm happy..cuma kengkadang je i manjakan diri dgn branded things ni :p
so mari kita enjoy tgk ape alya and abah dia beli ni??jeles nyer :p


alya merupakan penge'pau' yg berjaya di abad ini..tgk ape dia dapat dari abah..new motorcyle..senang..tekan jer jalan :p

alya wtih her new motorcyle ;p

ni koleksi baju alya yg sempat ku snap..ehehe..seronok coz dapt berpasang2 baju,seluar and skirt tapi tak abis rm200 pun..yeyyy!!!nape pink?me and alya's fav colour :p


hubby memang dah lama usha jaket kulit ni..tapi i'm not agree sebab hubby bawa EX5,kelako dan terlalu mahal..now dia dah bawa scooter elegent..rasa2 masuk la kot..hehe..harga dia?waduh,gue nangis dong..takpelah..sekali sekala :p


this is mine!!actually taknak beli pun..but hasutan from my sis merosak kan iman ku..ehehe,beside MNG tgh sale gegila..bila hubby ckp,'belilah..sluar jeans ayg da longgar'..haku grab lah satu :p


so guyss..u all semua dalam kategori mana?branded or 'cap ayam pun i ok jer'..for me seriously i prefer yg murah2 jer..takde brand pun takpe..janji i selesa..cuma kalo nak memanja dgn en po-G,bolehla..hahaha..anyway..besok kalau condition alya mengizinkan..hubby nak bawa kami ke a-famosa resort..me cuti lagi ni..hopefully alya da sihat sbb da dapat motorcycle from abah :p kalau jadi..kita cerita entry lain ok..btw,my special entry belum publish lagi ok..uaaargghh!!i want to sleep now..gudnite..byeeeeeeee...........

Tuesday, December 15, 2009

~tag from wina..Hubby tag~

this entry i dedicated to my dear friend wina(yg tag me ni)
and specially for my dear hubby :p
wina..i've done the assignment ok..huhu..thanks dear..
so..check it out..


1-FIRST TIME JUMPA YOUR HUBBY BILA AND KAT MANA?
May-1998..KFC Jusco, Melaka..

2-LOVE AT FIRST SIGHT?
both of us will say yes..huahuahua..

3-WHO IS HE WHEN THE FIRST TIME U MET HIM?
a friend to my best friend..

4-HOW LONG IT TAKES FOR HIM TO ASK U OUT FOR A DATE?
2 weeks..i think :p

5-FIRST PLACE DATING DI?
GSC,tgk movie..title The Matrix,tp tersalah masuk panggung & tgk The entrapment :p

6-HOW HE PROPOSED?
ermm..in his car..fetch me from my office..wakakaka

7-SPECIAL DATE WITH UR HUBBY?
our honeymoon..02.07.07 to 06.07.07..hehehe

8-CHANGES THAT HE ASKED YOU TO DO?
ada..dia suruh i jgn ngelat solat..hehehe

9-WHAT IS ABOUT HIM THAT U LOVE SO MUCH?
he loves me for who i am..dan hubby sgt sabar layan kerenah i :p

10-WHAT IS ABOUT HIM THAT U WISH HE WOULD CHANGE?
minimize his workaholic :(

11-YOU WILL LOSE YOUR MIND N CRACK YOUR HEAD WHEN HE?
said..'syg..nak beli ape bulan ni?abg belikan..'or..
'syg..bulan ni kita nak gi bercuti kat mana?..' wakakaka..

12-YOU WILL SMILE TRU YOUR EYES FOR THE WHOLE DAY WHEN HE?
said..'ayg ni makin hari abg tengok makin cantik..'i kembang u..

13COMPLETE BELOW SENTENCES 'MY LOVE TOWARDS MY HUBBY IS BIG AS...'?
ermm..rasa nya takde yg boleh describe my love for him..muaahhhhsss..

my wed pic..yg ni lepas nikah :P

i tak terfikir nak tag sesape..coz i sendiri pimalaz nak buat tag..hahahaha..
guyzz..i have special entry lepas ni..so kene tunggguu..hehehe..ta..ta!!


Friday, December 11, 2009

strangest contact lenses

olla guyzz..jom kita tengok contact lense yg pelik2 ghupanya ni..actually this pic me amik from my email(JPA's email) from one of my friend..terpegun jap tengok gambar contact lenses ni..macam2 idea manusia ni..me memang suka guna contact lense..dolu2 sebelum me married..memang kerap guna contact lenses ni..especially masa nak dating..hahaha..pastu masa kahwin pun..mata ku jadi kekelabu-kelabuan konon2 nya..me paling suka warna misty grey..cantikss sangat..hahaha..cuma,selepas preggy me dah mula tak selesa nak guna contact lenses lagi..rasa macam ada benda menganggu mata jer..lagi menakutkan bila my sis..dak ketty terpaksa jumpa pakar mata bila contact lenses dia termasuk dalam mata bahagian bawah..aoucchh..it must be hurt!!yg pelik nye my sis kata tak sakit cuma mata tak selesa..bila dah dapat keluar kan contanct lenses tu,ku fikirkan dia serik..ohh tidak..dia masih terus memakai contact lenses..until now..crazy ketty!!huhu..so guyz..untuk yg suka sangat pakai contact lenses..ni ada new design for u alls..mana tau ada yg berani nak cuba trend2 ni..hahaha..enjoy the pics..

Wild Zebra Eyes.




This Dragon Eye contact lens is a full sclera covering contact lens that has a neon green and dark green outside that looks like the scales of a dragon or a lizard. The inside has a black cat eye type pupil with orange and black speckles like a dragon egg.
If you want to buy the Dragon Eye contact lenses, they're not cheap. They're particularly not inexpensive because they are usually hand painted and they are full sclera contact lenses. If you've never used contact lenses, Dragon Eyes are probably not for you since getting a full scleral contact lens into your eye is very difficult. The Dragon Eye Contacts are currently priced at $219.99



Dont Worry.. be happy. Wear the 80's logo with a smile!


In the frenzy to come up with something different, one designer has created a line of jewelry which is intended to be worn on the eyes. The bizarre range features a number of adornments which hang on wire from contact lenses. Users attach a range of accessories, such as crystals and flowers, to the new prescription or dummy lenses and wear them throughout the day.


Looking for an extra sparkle in your eyes? Designer Anthony Mallier from India has created ‘Sparkle' contact lenses to make your eyes “Sparkle like they've never sparkled before.” Imagine having tiny Swarovski crystals beaming out of your eyes? Sounds insane but at the same time hot, the Swarovski crystals surrounds the edges of the lenses to create that “sparkle”.

John Galliano is taking designer branding to a new frontier: contact lenses that outline the iris in fine circles of sparkling gold or black.The Dior Eyes — currently hitting shelves in Europe.


Keep your ball on the eye: German optician Stephanie Berndt shows off a soccer ball contact lens in Munich. The lens is paired with a German flag lens in a set that sells for $54.


Mickey Mouse contact lens.


While everything Hello Kitty freaks me out, there are definitely some Hello Kitty items that freak me out more than others. It's stuff like this that is definitely on the high end of freaking me out list – Hello Kitty contacts.

hahaha..so guyzz..are you satisfied??huhu..see u in my next entry..lalalala


Monday, December 7, 2009

~bila kumbang bertemu bunga ;p~

hehehe..hari ni aku nak reka ayat2 yg mungkin di bual kan oleh anak2 ni..hahaha..ni adalah gambar baby azad (baby zaza-lensa.mama) dengan alya insyirah (my daughter)masa photoshoot session yg lepas..alya ni memang cemik sikit..azad baru kacau sikit dia dah mula nak melalak..hahahaha..so sweet..let us see what is going on between them..


azad : hi..nama kita azad..nama awak sape?
alya : ermmm..alya..jgn kacau kita lah..

azad : alah..bukan kacau kita nak kawan jer..cakkk..
alya : mumy...huk..huk..huk..
azad : alah..takmoh la nangis..


azad : meh sini kita lapkan airmata awak tu..meh sini..
alya : takmo lah..kita bgtau mumy kita..mumy....!!!

azad : alah..awak kuat lalak lah..
alya : mumy...uwwaaaaa!!!!!

hahaha..itu lah rekaan cerita ku..hehehe..jgn marah ye zaza..saja nak tempek gambar baby azad yg chumel..and takde idea nak update blog buat masa ni..hahahaha..
daaaa.....

Saturday, December 5, 2009

hari khamis lepas..my hubby bawa me pergi survey for broadband..
maklumla..lappy ku tu terdiam kaku bila takde broadband..hahaha..
so..me ade buat top list for 3 line..
1.celcom
2.maxis
3.digi

i'm not intrested to TM or P1wimax.bcoz my frens yg kerja kat P1 tu dah bgtau yg coverage kat putrajaya is very poor..tak tahulah mcmana diorang bleh menipu time buat promosi and said that coverage ok disemua tempat..huh!!and for TM plak..i dont thing i can afford hidden charge from the bill(also i know from the staff)muaahahahaaa..
actually i'm more intrested to celcom broadband..hari tu dapat promotion offer for modem(open sim)without any contract rm175+rm48(1st month)..monthly rm68..but yg tak best nye broadband tu in kbs size..

for digi pulak..if i want to buy modem without contract(terus beli) must pay rm199..monthly rm58/1.5 and the modem is close sim(they will make it open sim after 6month)..aduh..gilo nyer promotion..size d/load pun kecik jer..
kalu nak beli yg bayar modem monthly plak starting rm78..monthly rm58+rm15(for modem/1year)so my hubby tak agree with this..

then i looked up for maxis pula..good news pulak sebab diorang ada buat promotion for government servent..rm100 for starting..still got locked sim modem(only can load maxis sim)free 7days trial..rm45/3month then rm78 monthly sampai bila2..me amik pakej 3g then suka boradband tu sebab boleh download sebesar size 7.2mbps..oklah cuma yg tak best moden tu tak open sim..so kalau nak terminated kene lah pulangkan modem..no charge for modem tu at all..



so i choose for maxis broadband..the coverage is so-so..bolehla..tak la lembab sangat..kawan2 kata memang memula online dia macamtu..da lepas 3 @ 4 hari akan ok..hope so..ermmm..after this i can betenet la at home..tapi me akan siap kan suma benda baru hadap my lappy ni..hahaha..nanti cik abe marah..dia amik blk lappy ni pulok!!wakakaka..

ntah ade ke yg paham ape aku meghepek kat atas ni??hehehe..see u at next entry..ta ta!!