My Friends

Wednesday, July 24, 2013

PERSIAPAN RAYA..yang belum siap..

persiapan raya?fuhhhhhhh... *lepas nafas panjang2* kihkihkih..Alhamdulillah,untuk anak2 tersayang semua dah setel..memang selalunya persiapan diorang ai buat dari 2 bulan sebelum bulan puasa..bila ada sale je beli sikit-sikit..tinggal baju kurung alya dan baju melayu aqil je ai akan beli masa bulan puasa..tu pon biasa masa awal2 puasa..takut size habis..hehe..tapi tulah, bila kita buat persiapan awal..simpan punya simpan..masa nak pre wash haritu..tup..tup..eh..ada 3 plastik baju baru budak2 ni.. *pengsan* setahun la tak beli baju ye anak2..kahkahkah

sebahagian dari price tag yg digunting masa nak prewash
kasut di pagi raya untuk anak2..ada sepasang lagi sport shoes for kiddos sponsored by my sis..hehe
untuk asben..baju melayu dah beli, ada t-shirt,kemeja sepasang dua..yang lain2 tu rasa dia takmo bertukar..jimat le katanya..huhu..

untuk saya?? T___T satu pon blom setel..baju raya pi hantar sulam belum siap..baju kurung yg siap tempah gelobos kene pi alter balik..kasut belum pi cari..tudung recycle..haaa..satu hape pon belum ni!!

untuk rumah manis rumah..asben dah siap cat..dah tambah sikit2 eksesori..dah buat kuih 2 jenis..dah beli air loncan 2 tong..ermmm, tu jelah kot..huhu

so skang fokus dengan baju raya ai yang entah sempat siap tu ke tidak..menyesal tukar tailor..dah la yg bersulam tak siap..yang siap pulak gelobos..disini menyesal!!huhu..

babai :)

3 comments:

IDAZS said...

hihihihi.. samalah kita. semalam p ambik baju raya yang alter.. tp masih labuh. adakah puasa tahun ni membuatkan daku lagi renek? hahahahahahahahah..

eh, kasut hitam tu sama macam zarin, tapi dia color biru.

masih berbaki 2 minggu ni, sempat lagi shopping barang mama tu :)

Ryanna Ave said...

Salam, ada sesiapa berminat nak try SK-II tak? Ni pun termasuk persiapan raya kan, mestilah nak nampak bersinar2 time raya.. hihi. Saya ada beli SK-II wholesale, jadi blh jual dgn harga lagi murah dari pasaran.. Travel Size/Trial Set harga serendah RM 109 free Pos Laju (Basic Set) ada juga set-set lain. Boleh nampak effectnya dlm masa seminggu, insyaAllah. Sila ke http://naturalbeautyavenue.blogspot.com! Dont worry ya, ni authentic set. 100% original money back guarantee. Terima kasih tumpang iklan :)

Noridah Abd Rahman said...

sabar je la