My Friends

Thursday, July 11, 2013

KELANTAN & TERENGGANU 2013

Assalam..sana sini semua bercerita pasal teruja bermulanya ramadhan kan..empunya blog pon tak terkecuali..heheh..tapi nak gak selit sikit cerita melawat Kelantan dan Terengganu hujung bulan jun lepas..boley ekk..

30/06/2013 lepas, ai kene paksa pi lawatan penanda aras ke Kuala Terengganu..memandangkan all covered..hahah..ai hangkut sekali asben and kiddos..so,secara tak langsung jadi la percutian formal kami..boleh gitu?haha

memula kami kene pi Kelatan dulu..atas urusan kerja juga la..this is our (me and asben) first time jejak kaki ke Kelantan..saya suka suasana Kelantan..duk kat hotel pon dengar bacaan Al-Quran seharian..damai..hihi..sempat jugak kami singgah ke Rantau Panjang, Pasar Siti Khadijah dan wakaf Che Yeh..hajat hati nak cari baju melayu untuk Hero and lil' Hero..tak dapat pon..ermmm..personally, i think harga yg peniaga di Kelantan tawarkan sangat mahal berbanding yg selalu kawan2 (org kelantan) bitau..malah ada yang jauh lebih mahal dari yg ai boleh dapat kat Melaka..tudung, baju..huhu..lagipon..kalau dah harga sama..better la beli kat Melaka..ada masa yang banyak boleh duduk nak pilih mana berkenan..


rantau panjang
kampung kraftangan
Pasar Siti Khadijah

my All
hari berikutnya kami ke Kuala Terengganu pulok..hehe..ai ada lawatan penanda aras kat sana..sempat jugak la singgah Pasar Payang dan beli Kepok Lekor kat Dungun..heheh







itu dia..seronok betul bekerja sambil berjalan..hahaha..anyway, Pantai Timur memang best jalan-jalan..dah la makan sodap..hahaha..

babai :)

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

beb...aku tak pernah jejak kelantan terengganu wehh..

sasha @ mumyalyaqil said...

Mrs Eady..

huu..kene pegi tu beb..esp Terengganu,pantai dia cantik..makan pon sodap..hehe

ashra said...

bestnyeee...sakan u ols berjalan


i pernah lah jejak kelantan tapi tu pun romboongan sekolah...teringin nak gi ganu coti tepi pantai,tapi hajat tak kesampaian lagi...duk main area selatan je..utara pun tak naik2 lagi..huhu

sasha @ mumyalyaqil said...

ashra..

pegi la terengganu..memang best..cantik sgt pantai dia :)