My Friends

Monday, July 15, 2013

Masak-masak bulan puasa

rasanya pernah ai mention kat entry (bulan posa) masa last year yang bila tiba time berbuka..ai sangat mementingkan "DESSERT"..well,see the tummy la kann..hahaha..seronok betul berbuka bila weekend..boleh ber eksperimen dengan resepi dessert yang mudah2..huhu..time berbuka mana ada ingat kalori,fat..all those things simpan dulu..lepas berbuka..perut dah mengah..baru rasa menyesal tak sudah.. *besok ulang balik*

btw, my lil princess dah belajar berpuasa tahun ni.. *yippie* sepanjang 6 hari dah berpuasa..dia achive 1 hari posa penuh, 3 hari posa sampai jam 2.30 keatas..alhamdulillah,bijak anak ibu :)

oleh kerana alya dah mula posa..weekend haritu,macam2 la dia request, nak buat kuih la..nak buat roti john letak cheese la..nak makan kek coklat la..ibu suka!!haha

hari Sabtu buat roti John 

guna Pemanggang Ajaib ni memangla ajaib..hehe..ni masa roti john kosong lagi..lepas dah suam2 kuku baru i bubuh mayonis banyak2, sos cili,cheese dengan daun salad *pasal i tak suka kobis ye adik2 sekelian..* resepi?ni simple sangat ni..korang nak resepi ke?ehehehe..tapi komen dari semua ahlil keluarga *SEDAP HINGGA MENJILAT JARI* muahaha..

hari Ahad buat kek coklat alya namakan ~Kek Coklat Princess Alya~ sempena bantuan dia dalam menggodek bancuhan masuk cup *sib baik posa nak..kalau tak mau ibu muntah pepel tau dengar nama kek awak tu..ahahaha..

kek ni sangat sedap..tapi BUKAN super moist eggless kek ok..ada telur dalam resepinya..ai gugel guna henfone..nanti ai cari balik owner resepi kek ni..sedap pasal luar ada rangup sikit..dalam sgt moist..anak2 makan tak toleh kiri kanan..hahaha *resepi dia sangat simple..tension tak jumpa balik blog tu..huwaaa..*
itulah dia antara dessert yang dapat ai buat weekend lepas..actually roti john tu buat sabtu dan ahad..sabtu versi daging..ahad versi sardin..muahaha..memang meletop..

bila weekdays je..Pasar Ramadhan jelah yang haku kejar..ekeke..babai  :)


2 comments:

ashra said...

sedapnye..rajin u.roti john feveret i

huwaa..semua orang ada pemangggang ajaib..i nak beli tak beli beli lagi ni...

tapi nak gak..tgk orang ke main senang je masak guna ni kan..

Melody Stringer said...

tengok gambar je pun dah sedap

Nonton film 720p