My Friends

Tuesday, November 6, 2012

sebab sayang tu lah..kata Alya..

situasi dalam kereta waktu penerangan tentang sayang Allah pada anak².. 

alya : ibu..Awwah *Allah sayang ocu eh? 
ibu   : ye..sayang.. 
alya : ibu..ocu pon sayang Awwah *Allah eh? 
ibu   : ye sayang.. 
alya : oh..patut la Awwah *Allah panggil ocu 'balik' cepat² ocu balik..ocu tak balik umah atok lagi..sebab sayang tu lah... 
ibu   : :'(

pandai anak dara ibu,baru je explain pasal kasih sayang Allah pada manusia..dia dah apply kan pada situasi yg kami hadapi dan realiti kehidupan.. ibu bangga tau..alya buat ibu senyum dan cepat² lap airmata :)

anak dara yang sangat sweet :)

2 comments:

IDAZS said...

pandai alya :)

sasha @ mumyalyaqil said...

idazs..
kann..pandai menantu mu..hehe :)